İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

  • Kadir Topbaş - AKP

    OY: 231 32,5%
  • Mustafa Sarıgül - CHP

    OY: 424 59,6%
  • Sırrı Süreyya Önder - HDP

    OY: 28 3,9%
  • Rasim Acar - MHP

    OY: 21 3,0%
  • Diğer / Bağımsız

    OY: 7 1,0%

  • Ankete Katılan
    711
  • Anket Kapalı .

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
Merhaba
Bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Not : Ankette kullanıcı isminiz gözükmeyecek şekilde aktif edilmiştir. Adaylar ise parti isimlerinin alfabetik sıralaması ile yazılmıştır.

Adayları Tanıyalım ;

Kadir Topbaş (d. 8 Ocak 1945, Yusufeli, Artvin), Türk mimar, işadamı ve siyasetçi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıdır.

Annesinin savaş yılları boyunca bulunduğu Artvin, Yusufeli’nde 1945 yılında doğan Kadir Topbaş, henüz 3 aylıkken İstanbul’a geldi.

Kadir Topbaş, orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.[kaynak belirtilmeli] Doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalıştı.

1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.
Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi süresince İstanbul’a model olabilecek ‘Güzel Beyoğlu’ projesini hayata geçirdi.

Mimari projesini kendisinin çizdiği ‘Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon’ çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.
Kadir Topbaş’ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı ‘Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent’, TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı ‘Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II’ ve ‘Anılarda Beyoğlu’ isimli eserleri bulunuyor.

Kadir Topbaş, 2007 yılından bu yana dünya kentlerinin Birleşmiş Milletleri sayılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın eş başkanıdır.

Topbaş, aynı zamanda, İstanbul Kalkınma Ajansı başkan yardımcılığını, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu üyeliğini, TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir.

2010 Yılında 3 yıllığına, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dönem Başkanlığına seçilmiştir. 2013 yılında Fas'ın Rabat kentinde yapılan olağan kongrede 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla delege katıldı. Tek adayla gidilen seçimde kongre, Topbaş 2016'ya kadar görev yapmak üzere yeniden başkan seçildi.

2011 Yılı Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA Başkanı Olarak seçilmiştir.

Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.



Mustafa Sarıgül (d. 15 Kasım 1956; Güngören, İliç, Erzincan), Türk iş adamı ve siyasetçi. 1999'dan beri İstanbul'un Şişli ilçesinin belediye başkanıdır.

Süleyman ve Seher Sarıgül'in torunu olan Mustafa Sarıgül'un babası Hakkı Sarıgül, annesiyse Ayşe Sarıgül'dür. Ayrıca kendisinin anne ve babası Erzincan'dan ayrılmıştır. Annesi ve babası İstanbul'a yerleşmiştir.

Sarıgül, eğitimine Güngören Köyü İlkokulu’nda başladı. Ailesinin İstanbul’a göç etmesi nedeniyle eğitimine İstanbul’da devam etti. Liseyi Zincirlikuyu İsov Yapı ve Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

İlk eşi Gülsüm Köksaloğlu 1980 yılında öldürülen milletvekili Abdurrahman Köksaloğlu'nun tek kızıydı. Bu evlilikten Abdurrahman Emir adında bir oğlu bulunan Sarıgül, eşi 1985'te vefat ettikten yaklaşık 8 yıl sonra 1993 yılında Aylin Kotil ile evlendi. Evlendiklerinde Sarıgül 36, Kotil ise 22 yaşındaydı. Haziran 2008'de ise boşandılar. Biri Aylin Kotil'den olmak üzere iki çocuk sahibidir.

Çalışma yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğünde devam etti. Daha sonra Kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı.

Siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. Daha sonra Gençlik Kolu Yönetim Kurulu sekreterliği, Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu süreler içinde CHP Kurultay Delegesi olarak Şişli İlçesinin temsil yetkisini kullandı.

1987 Genel Seçimlerinden önce yapılan ön seçimde en yüksek oyla liste başı olurken seçmenin kullandığı tercihli oyların da çoğunu alarak Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türkiye’nin en genç milletvekili olarak SHP Genel Başkanı Erdal İnönü ile birlikte parlamentoda görev yaptı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği, Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Asbaşkanlığı gibi görevlerde bulundu.

İlk kez 1994'te aday olduğu; ancak kazanamadığı Şişli Belediye Başkanlığı'nı yine Demokratik Sol Parti adayı olarak katıldığı 1999 Yerel Seçimlerinde kazanarak Şişli Belediye Başkanı görevini üstlendi.

Şişli Belediye başkanlığı sırasında çok sayıda devlet başkanı tarafından ziyaret edilen Sarıgül, Romanya Cumhurbaşkanı tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. 2002 yılında DSP'den istifa ederek İsmail Cem'in liderliğinde kurulan Yeni Türkiye Partisi'ne geçti. Ancak YTP'nin siyasi arenada bir varlık gösterememesi üzerine 2003'te YTP'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı.
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP'den aday olduğu Şişli belediye başkanlığına yurttaşlar tarafından ikinci kez seçildi. Bu seçimlerde aldığı yüzde 60'ın üzerindeki oy oranından cesaret alan Sarıgül, CHP liderliğine aday oldu. 29 Ocak 2005'te, Ankara'da yapılan 13. Olağanüstü CHP Kurultayı'nda Deniz Baykal'a karşı yenildi. 24 Mart 2005'te, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle CHP'den ihraç edildi.

Bu kararın iptali için verdiği uzun hukuk mücadelesini 2008'de kaybeden Sarıgül, Kasım 2008'de Demokratik Sol Parti'ye katıldı. Sarıgül'ün yeniden DSP'ye katılması üzerine düzenlenen törende "Halkçı Sarıgül" sloganları atılmıştır. Bu durum DSP'li bazı milletvekillerinin ve Kurucu Genel Başkan Rahşan Ecevit'in tepkisini çekmiş, Ecevit parti yönetimine DSP'nin adını değiştirmelerini önermiştir. 2009 Yerel Seçimleri'nde, bu sefer DSP'den, üçüncü kez Şişli belediye başkanlığına aday oldu. Sarıgül, bu seçimlerde seçimlerde "Sevgi Kazanacak" sloganıyla yüzde 55 oranında oy alarak, bir önceki seçime göre oy oranı azalmasına rağmen üçüncü kez Şişli belediye başkanlığına seçildi.

Kendi düşüncesine göre Türkiye'de yeni bir değişimci partiye ihtiyaç duyulduğunu söylediğinden yeni parti kurma çalışmalarına başladı. Bu bağlamda Temmuz 2009'da DSP'den istifa etmiştir. 2009 yılında Türkiye Değişim Hareketi'ni başlattı. 2010 yılı ocak ayı başında yeni partisini kuracağını açıklayan Mustafa Sarıgül bu partinin tüzük taslaklarını medyaya açıkladı. Yapılan bir anket araştırmasında, Türkiye geneli 10.17% oy aldı.

22 Haziran 2010 tarihinde yaptığı basın toplantısında Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşmeyeceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığındaki CHP'yi destekleyeceğini açıkladı.

31 Ekim 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yaptığı basın toplantısında yeniden CHP'ye katıldığını açıkladı.

2 Kasım 2013 günü Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye partiden ihracı kalkması için verdiği dilekçe sonrası PM' de onaylanıp 3 Kasım 2013 günü partiden ihracı kalkmış ve tekrar CHP'ye dönmüştür.

Mustafa Sarıgül’ün, “TBMM’de bir Milletvekili”, “İstanbul’da Direksiyon Sallamak” ve kendi hayatını anlattığı "Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla" adlı üç kitabı bulunmaktadır. Şişli Meslek Yüksek Okulu mütevelli heyeti başkanlığını yapmaktadır.



Sırrı Süreyya Önder (d. 7 Temmuz 1962, Adıyaman), Türk sinemacı, yazar ve siyasetçi, 21. Dönem İstanbul 2. bölge bağımsız milletvekili.

Senaristlik, yönetmenlik, sinema oyunculuğu, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku (BDP'nin desteklediği bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi. 23 Ekim 2013'te Halkların Demokratik Partisi'ne dahil olmak üzere BDP'den istifa etti.

Sırrı Süreyya Önder, 1962 yılında Adıyaman ilinin merkez ilçesinde, asimile olmuş Türkmen olarak ifade ettiği bir ailede dünyaya gelmiştir. Berber ve arzuhalci olan babası 1970'li yıllarda Türkiye İşçi Partisi'nin Adıyaman kurucusu ve il başkanı olmuştur. Sekiz yaşındayken babası sirozdan ölen Önder, annesi ve dört kardeşi ile dedesinin evine taşındı ve bu dönemde bir fotoğrafçıda çırak olarak çalışmaya başladı. Fotoğrafçılıktan aldığı ücretin ailesini geçindirmeye yetmemesi üzerine 16 yaşını bitirdikten sonra Sıtma Savaş ve Eradikasyon Teşkilatı'na mevsimlik işçi olarak girdi. Milliyetçi cephe hükumeti kurulunca bu işini kaybeden Önder, bir lastik tamirci dükkânı açtı.

1978 yılında Adıyaman Lisesi'nde öğrenciyken Maraş Katliamı'nı protesto ettiği için tutuklanarak cezaevine giren Önder, tahliye olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak Ankara'ya gitti. 12 Eylül Darbesi yapıldığında Ankara'daydı. İlk tutuklama furyasında hapse girdi. Uzunca bir yargılama sürecinin ardından 12 yıl hapse mahkûm edildi. Açlık grevleri gibi protestoları ve eylemleri nedeniyle infazlarının yakılması sonucu çeşitli cezaevlerinde yedi yıl hapis yattı.



Not : Diğer 1 adaya ait bilgi Wikipedia sitesinde bulunmadığından yayınlanmamıştır !


Aday bilgileri wikipedia.org sitesinden alınmıştır.
 
2 aday arasında kararsız kalmıştım. mantığım o diyor ama kalbim diğerinde. ve sanırım yüreğimin sesini dinleyeceğim ve evet veriyorum oyumu.:)
 
bu ankete katılım neden az acaba
izmir anketine baya bi kişi katılmış
yok mu aramızda istanbullular
 
İstanbul sonuçları seçimlerle ilgilenen hemen herkesin merakı ...

Siyasi partilerin genel başkanlarının özel ilgi odağı İstanbul ve İstanbul adayları .

Ankete özellikle İstanbul ikametli üyelerden katılım bekliyoruz.
:KK42:
 
wayy wayy wayy............ verdik bakalımm umarım hakkımızda hayırlısı olurr
 
Ben kadınlarımızın bu kadar saf olduğuna inanamıyorum. Kendi elleriyle hayatlarını karartıyorlar.. Dünyada hiçbir ülkede verilmemiş haklar zamanında bize tanınıyor ve biz bugün kendi ellerimizle iade ediyoruz. Neden çağdaşlaştıkça dinden uzaklaşacağınızı düşünüyorsunuz. Bugün bu yaşananların hepsinin sebebi bizler olduğunu düşünüyorum. Adam artık aleni bir şekilde bağırıyor ben dürüst değilim, ben sizin dininiz, örtünüz, vs. üzerinden götürüyorum diye ve biz hala alkışlayıp onu haklı çıkarmak için, doğrulamak için bahaneler arıyoruz. Lütfen artık bazı şeyleri görün. Sahip olduğunuz gücün farkına varın. Bizim yaşayamadıklarımızı, yapamadıklarımızı bari çocuklarımız yaşasın. Yaşamışsak ta bırakın da çocuklarımızda bu güzellekleri tatsın, yaşatsın.
 
X