Istanbul///Bakırköy

biopelin

Hayat akan bir sudur..
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
1.387
16
Arkadaşlar size Kapadokyadan seslensemde ben doğma büyüme Bakırköylüyüm..
eş durumundan buralardayım anlayacağınız..
memleketimi çok ama çok özlüyorum..
Denizini, sahilde yürümeyi, cıvıl cıvıl çarşısını ve her dinden her memleketten insanının huzur içinde yaşadığı mahallelerini özlüyorum..
Benim çocukluğumdan 15 yaşıma kadar Yenimahallede oturduk.Komşularımızın çoğu Ermeni idi ..paskalya bayramında onlar bize yumurta ve paskalya çöreği verir biz ise kandillerde helva dağıtırdık Ermeni komşularımıza..Herkes birbirinin örfüne adetine saygılıydı..
Tarık Akan, rahmetli Cem Karaca ve annesi Toto Karaca, Perihan Abla dizisindeki şişko kasap (gülen biftek nam_ı diğer) ve bir çok tiyatrocu da bizim mahallede otururdu.
Her akşam sahile inerdik..her şey çok ama çok güzeldi..
O günleri çok özlüyorum..Bakırköylüler hadi paylaşımlarınızı bekliyorum...
:kahve:
 
selam ben bakırköye yakınım ve cok sık gıdıp gelıyorum...:)bende cok sevıyorum aslında ıstanbul"u sevıyorum.bende sana sormak ıstıyorum .buyuk sehırde dogup buyuyerek anadolu"ya gıtmek zormu?

zor olmaz mı? ama bir de şu var:
herkes sizin buralı olmadığınızı anlıyor ve müthiş bir saygı duyuyor..
Bunu Anadolu insanının ağırbaşlılığına ve misafirperverliğine bağlıyorum..aynen turistmişim gibi davranıyorlar ayrıcalıklı oluyorsunuz..
Allahtan eşim turizmci ve belli bir çevremiz var burda..turistik bir bölgede oturmanın daha bir kolaylığı oluyor tabii..rahat giyinebiliyorsunuz, kimse dönüp bakmıyor..
Ama doğunun ücra bir yerinde olsaydım elbetteki daha da zorlanırdım..
 
Ben de Bakırköylüyüm aslında. Ama evlilik nedeniyle İzmirli oldum. Babamlar halen İncirlide oturuyor. Bakırköy Ortaokulundan sonra Yeşilköy Lisesinde okudum. Bakırköy Meydan, İstanbul Caddesi, oralarda bulunan dükkanlar. Eskiden Pia Pastanesi vardı. İstasyonun hemen yanında. Şimdilerde eski Bakırköy yok artık. Çok kozmopolit bir yerleşim oldu. Ne olursa olsun çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği yer Bakırköyüm benim. (Elli elli yüz biz Bakırköylüyüz :)
 
Bakırköylü değilim ama çok severim dayımlar sakızağacında otururlar .
Her yer güzel gezmek için bile gidilir oraya
Çok güzel alışveriş yerleri vardır,sahile in dolaş gez gel.
 
normal_bkoy15am.jpg


bakirkoy_sahil_resimleri.jpg


Bakirkoy_seaside(2).jpg
 
Son düzenleme:
Bakırköy Tarihi:

Bakırköy' ün tarihi İstanbul'un tarihidir. Bakırköy Bizans döneminde eski önemini koruduğu gibi, aynı zamanda askeri ve siyasi bir merkez konumuna da gelmiştir. Bakırköy zamanla Jeptimun, Makrohori, Makriköy, 1925'de de bugünkü Bakırköy adını almıştır. İlçe sınırları içinde bulunan Yeşilköy (Ayestefanos) 1877-78' de Rus işgaline uğramış (3 Mart 1878)''de Ayestefanos Antlaşması da burada imzalanmıştır. II. Abdülhamit burada tahttan indirilmiştir. Bakırköy'ün tarihi gelişiminde Fransız işgalinin pek çok etkisi görülmüştür. İşgal daha sonra İstanbul'un kurtuluşu ile ortadan kalktı. Cumhuriyet dönemine adım atıldı. Hepdoman, Bizans döneminde eski önemini koruduğu gibi, aynı zamanda askeri ve siyasi bir merkez konumuna geldi. İstanbul 12. yüzyılda Latin İmparatorluğu' nun bir parçası olunca Hepdoman da İstanbul'un kaderini paylaştı. Hepdoman adından başka Jeptimum adıyla anılan Bakırköy, Bizans'ın son dönemlerinde Makrohori (Uzunköy) olarak adlandırılıyor. 14. yüzyılın ortalarında Osmanlıların eline geçmesiyle, adı Makriköy'e dönüştü. Türklerin Bakırköy'e yoğun olarak yerleşmeleri 15. yüzyıllara rastlar. II. Abdülhamit döneminde gelişen ve köşklerle donanan Makriköy, 19. yüzyıl sonlarından beri İstanbul'un bir ilçesi durumundaydı. 1925'te ulusal sınırlar içindeki yabancı kaynaklı adların değiştirilmesi sırasında, adı Bakırköy olarak belirlendi. İlçe sınırları içinde yer alan Yeşilköy(Ayastefanos), tarihsel bakımdan önem taşımaktadır. 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Rus işgaline uğramış ve ünlü Ayestefanos Anlaşması (3 Mart 1878) burada imzalanmıştı. Bir başka önemli olay da, 31 Mart olayını bastırmak için Selanik'ten yola çıkan Hareket Ordusu'nun 1909'da Ayestefonos'a gelmesidir. Burada toplanan Meclis-Milli, II. Abdülhamit'in tahttan indirilmesine karar vermişti. 2. Dünya Savaşı'nın sonlarında Fransız askeri işgali altında bulunması Bakırköy'ün tarihi gelişmesinde ayrı bir olaydır. İşgal, İstanbul'un kuruluşu ile ortadan kalktı, Bakırköy de Cumhuriyet dönemine adım attı. Tarihi gelişmesi içinde, Antik Çağ'dan günümüze çeşitli tarihi eser bırakan Bakırköy'ün önemli tarihi eserleri olarak, Bizans döneminden kalma Fildamı (Fildamı Sarnıcı), 17. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, aynı dönemde yapılan, ancak 1875''de Sultan Abdülaziz tarafından yeniden inşa edilen Çarşı Camii ve Çeşmesi, aynı dönemde yaptırıldığı sanılan Şifa Hamamı, 19. yüzyılda yaptırılan Bez Fabrikası (Bakırköy Pamuklu Sanayi Müessesesi), Yeşilköy yalıları, Bakırköy evleri, kiliseler, köşkler, Florya Deniz Köşkü sayılabilir.
 
arkadaşlar ben bakırköyde büyük bir boncukcu varmış oraya gitmem lazım nasıl gideceğim nerde bakırköyüm tarif edebilirmisiniz carusellin oralardaymış sanırım şimdiden teşekürler ama yardımcı olmaya karar verirseniz eğer lütfen özel mesaj atın çünkü ben girdiim yerleri cok çabuk unutuyorum öyle bi hastalığım var :)
 
Bakirkoy%285%29.jpg


ind_pict_bakirkoy01_b.jpg


BakirkoyPark.jpg

Bakırköy Park

Fai00kvfzgffuqxgul3g1v1.jpg

Galleria

800px-Bak%C4%B1rk%C3%B6yMeydan.jpg

Bakırköy Meydan

Bakirkoy_view_from_carusel.jpg

Carousel

resimhalk.jpg

Eski Halkevi - Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Binası

8c30f4060fb0abd04b440a34b13a55cf.jpg


145578021pvbBMJ_ph.jpg
 
X