Arkadaşlar önceleri bende çevremde duyduklarımdan dolayı doğumdan çok korkuyordum. Fakat hamile olduktan sonra ciddi olarak bu konuyu araştırmaya başladım. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki istatistikleri inceledim. Mağlesef ülkemiz sezeryan oranının en üst oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. gelişmiş ülkelere baktığımızda ise Normal doğum oranlarının %90 ların üstünde olduğu görülüyor. Tabi bunda paraya dayalı sistemin etkisi büyük.Ayrıca yasalardan dolayı doktorlar kendilerini güvenceye almak için, aslında normal doğum olabilecek hastaları bile en küçük bir risk almamak uğruna son anda sezeryan yaptırabiliyor.
Aslıda doğum kadının ne kadar muhteşem bir varlık olduğunun bir göstergesi ve bize verilen bir hediye. Ve bu süreci en doğal şekilde gerçekleştirebilmek zaten doğamızda olan bir yetenek. Tıpkı yumurtanın tutunması, rahmin 6 kiloyu geçen kapasitede genişleyerek bebeğimizi, içindeki suyu açılmadan taşıması gibi, normal doğum süreci de allahın yarattığı ve bize sancı ve kasılmalar sırasında ü kutsal gücü verecek bir mucize.
Burada hepimize düşen görev bilinçlenmek, araştırmak, çevremizi arkadaşlarımızı bilgilendirmek, ve Normal doğumun mucizesine inanmak.
Sevgiler...