• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri İstanbul Avrupa yakasında güvenilir ve hesaplı bir gelinlikçi arıyorum

evangelina

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
2
0
16
İstanbul
3 ay sonra evleniyorum ve henüz nerede gelinlik diktireceğime karar veremedim. İnternetten araştırıp birkaç yerle görüştüm hepsi 3.000 tl ve üzeri fiyatlar söylediler ama bizim gelinlik için ayırdığımız bütçe çok daha düşük. Kesinlikle dantelli bir gelinlik istiyorum ve daha ucuza diktirebileceğim biryer biliyorsaniz lütfen önerilerinizi esirgemeyin..

Kadıköy piyasasında gelinlikler genelde 2-3bin tl arasında aslında. Uygun fiyat için caddeye sıfır değil de bir üst kattaki gelinlikçilerden başlamakta yarar var, malum kira farkı. Oralarda ben 1500'den itibaren fiyat almıştım. Ümraniye de uygun fiyatlı bir gelinlikçiler semti. 1000-1300'lere kadar iniyorlar.

Yalnız, dantel farklı kaliteleri olan bir kumaş. Gerçekten güzel, kaliteli duracak dantel bir gelinlik için en az 2-2,5tlyi, o da iyi pazarlıkçı iseniz, gözden çıkarmanız lazım. Dantel gelinlik istediğinizde gelinlikçiler muhtemelen uzun dantel çerçeveli duvak da isteyeceğinizi düşünmekteler ve herşey dahil fiyat verildiğinden uzun dantelli duvak fiyatı da 500 lira kadar yükseltiyor genelde. O yüzden size önerim kısıtlı bütçede duvağın en azından uzun olanının düz tül istenmesi. O zaman bu dediğim 500 liralık miktardan kurtulabilir ve bütçenizi duvağa değil gelinliğe harcayabilirsiniz. Bir de üstünde boncuk işleme olması elbette ki dantelin fiyatını arttırır. En güzel dantel türü fransız kupon danteldir.

Bir de, düşük bir bütçe ile çok miktarda dantel içeren bir model seçmeyin bence. Mesela etek ucunun dantel dönmesi fiyatı çok arttırır. Onun yerine üst beden dantel, alt tül olup eteğe dantel aplikler serpilebilir mesela.

Son düzenleme:
Avrupa yakasında Fatih bilinir ancak geneli çok pahalı bir semt. Bakırköy daha uygun fiyatlı bir gelinlikçiler bölgesi diye biliyorum ancak gezmedim. Anadolu genelde daha uygun fiyatlı Avrupa'ya göre...

Bence bir de Airport alışveriş merkezindeki Vakko outlete bakın. Önceki seneden marka olup satılmamış 0 gelinlikler uygun fiyatlara satılıyorlar orada.

Cok tesekkur ederim Minenes ben Fatih'te ara sokaklarda ki ve Bakirkoy'de ki gelinlikcilere bakayim o halde cunku Vakko nun modelleri cok guzel ama tam olarak benim istedigim tarzi yansitmiyor.

Back