• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul anadolu yakası 2014 özel hastane doğum ücretleri

cen_net

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
41
11
98
34
Herkese merhaba annişler
Ben ağustos annesiyim önce ağustos anneleri forumuna bu konuda bir mesaj gönderdim ancak ayrı bir konu olarak takip edilse sanırım daha doğru olacak. Ben Kadiköy şifa ataşehir şubesine gidiyorum hamileliğimin başından beri.

Burda doktor hariç sezeryan fiyatı 4000 , normal fiyatı ise 3000 gibiydi.
Doktor dahil sezeryan fiyatı 6500 normal doğumu bilmiyorum.

Sizler hangi hastanelere gidiyorsunuz ve doğum fiyat aldınız mı?
Benim doktorum dışardan olduğu için hem doktor parası hem hastane parası özel sağlık sigortam olmasına rağmen limitimi aşıyor. Doğum yaklaştıkça korkularım da artıyor bu saatten sonra doktor hastane değişikliği yapmak kolay değil ama sanırım mecbur kalıcam.

Anadolu yakasında özel hastanelerden fiyat alan sevgili anneler paylaşımlarınızı bekliyorum

Canım ben kontrollerime kozyatagı central hospitalde başladım (ilk doğumumda orada olmuştu). Bu mecburi sezeryan olacağı için sadece sezeryan ücretini aldım. 2.150 dediler.(doktor vs dahil) eğer epudral istersen epudral farkıda 250ydi sanırım. totalde 2400 gibi bir şey yapıyordu. Kendi doktorumun doğum izninde olması ve hastanenin garip ücret politikası nedeniyle kendime başka hastane aramaya başladım.

Şimdi pendik bölge hastanesi ne gidiyorum. Doktorumdan cok memnunum, Muayne süresi,ilgi kesinlikle cok daha fazla. doğum ücretini de saçma sapan hizmetlerle abartmamışlar bence. yok lohusa şerbeti hizmeti, yok doğumdan sonra makyaj hizmeti ücreti gibi saçma sapan şeylerle şişirmemişler 1200 tl dediler. epudral istersen 250 tl yani toplamda 1450 tl.

Daha önce de dediğim gibi ilk doğumum değil ve artık gözüm biraz daha açık. Bir hastanenin fiyatının yüksek olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. yok evde bebek yıkama hizmetiydi, bebek kartı hizmetiydi. bunlar hastanenin ücretini senden katbekat fazlasını aldığı ambalaj ücreti. ve hizmet almak isteyen kişiye(hastaya) bunu zorunlu tutmaları saçmalığın daniskası. kendi reklam ücretlerini hastanın cebinden alıyorlar zorla. yoksa doktorların öz geçmişleri, kaliteleri hemen hemen aynı. bugun orda çalışan yarın diğer tarafta çalışıyor.

Haklısın şifada doğum ücretleri gerçekten çok yüksek. Ben riskli bir hamilelik geçiriyorum bu nedenle hastanenin yeni doğan yoğun bakım servisi olması benim için en önemli krater. Ancak özel sağlık sigortam olmasına rağmen kendimiz ilave çok fazla ücret ödeyeceğiz bu hastaneye. ve o paraya çocuğuma iyi bir bebek odası takımı bile alabilirim:( 30.haftamdayım çok korkuyorum hastane ve doktor değiştirmeye de bilemiyorum kafam çok karışık.

Çanım ilk gebeliğin olduğu için ve riskli olduğunu söylediğin için korkularını çok iyi anlayabiliyorum. seni çok zorlamayacaksa devam et şifa da bazen sırf içimizi rahatlatmak adına dünya kadar para harcamıyor muyuz :) buda onlardan biri olur alttarafı :)
Ama seni gerçekten zor durumda bırakacaksa ekstra ödeyeceğin ücret, değiştireceğin doktor, hastane senin gözünü korkutmasın derim. Biraz pollayanacı olmaktan kimseye zarar gelmez. Allaha şükür Zeynep Kamile muhtaç değilsin değilmi? senin de dediğin gibi yeni doğan yoğun bakım çok önemli! eğer varsa gözün korkmasın derim. Biraz empati yaptığımda korkularını çok iyi anlıyorum ki ilk gebeliğimde bende değiştirmeye cesaret edemeyebilirdim. Değiştirseydim bir şey olurmuydu? olmazdı buyuk ihtimal daha az para ödemiş olurdum:)
birde şu var hastaneden beklentin ne? yani ben 5 yıldızlı otel konforu beklemiyorum. yada saçma sapan seylerle gozumu boyamalarına hiç gerek yok. Çocugumu sağlıkla dünyaya getirsinler, ilk kontrollerini doğru yapsınlar, beni doğru duzgun diksinler, ağrılarımı dindirsinler bu! ha bunu devlette de yapıyorlar özelin ekstrası ne? özel oda bana göre. en azından eşim çocuğum yanıma girebilecek. o yüzden o parayı veriyorum.
Minimalist düşünürsen kendini daha rahat hissedersin, sana naçizane önerim evet kötü olasılıklar herzaman var ama bu çok güzel bir şey ve kötülerin hiç birini düşünme kendini sadece dünyaya getireceğin muhteşem varlığın hayatını nasıl değiştireceği hayatına neler katacağı fikrine kanalize et:)
Eğer detaycıysan ve "herşeyin en iyisi" arayışındaysan şifadan da memnun kalmazsın bunu da bil:) aklının bir yerinde acaba medical park a mı gitseydim acıbadem daha mı iyiydi diye geçireceğine de emin ol :)

Merhaba,bende pendik bölge hastanesine gidiyorum. Bana sgk doğum ücreti 800 dediler,sadece kapı süsü takılıyormuş.. epidurali falan sormadım. Herkese farklı fiyat mı veriyor bunlar ? Ben Yeliz Hanım'a gidiyorum. Sen kime gidiyorsun ?

Merhaba,bende pendik bölge hastanesine gidiyorum. Bana sgk doğum ücreti 800 dediler,sadece kapı süsü takılıyormuş.. epidurali falan sormadım. Herkese farklı fiyat mı veriyor bunlar ? Ben Yeliz Hanım'a gidiyorum. Sen kime gidiyorsun ?

Ben Mustafa bey 'e gidiyorum. Herkese farklı fiyat verdiklerini sanmam. Muhtemelen sana verilen fiyat sadece normal doğum ücreti fiyatıdır. Ben mecburen sezaryen olacağım için ve genel anestezi istemediğim için sadece bu fiyatı aldım.
ama birde soyle bir durum var. normalde muaynelerini başka biryerde yapıp doğumu orta yaptıran cuneyt bey diye bir doktor var. Hastanenin kendi doktoru olmadığı için özel anlaşması var sanırım. onun hastaları daha az ödeme yapıyorlar. daha doğrusu hastaneye ödeme yapmıyorlarmış. cuneyt beye yapıyorlarmış cuneyt bey onların adına oduyormus hastaneye ve 250 lira kadar daha ucuz mus sanırım.

Ben Mustafa bey 'e gidiyorum. Herkese farklı fiyat verdiklerini sanmam. Muhtemelen sana verilen fiyat sadece normal doğum ücreti fiyatıdır. Ben mecburen sezaryen olacağım için ve genel anestezi istemediğim için sadece bu fiyatı aldım.
ama birde soyle bir durum var. normalde muaynelerini başka biryerde yapıp doğumu orta yaptıran cuneyt bey diye bir doktor var. Hastanenin kendi doktoru olmadığı için özel anlaşması var sanırım. onun hastaları daha az ödeme yapıyorlar. daha doğrusu hastaneye ödeme yapmıyorlarmış. cuneyt beye yapıyorlarmış cuneyt bey onların adına oduyormus hastaneye ve 250 lira kadar daha ucuz mus sanırım.

Ben Yeliz Hanım'dan memnunum ya. Mecbur vericem o 800 TL'yi :( Pahalı ama yapacak bişey yok. Genelde fiyatlar hep uçuk

Medipol koşuyolu; epiduralli sezeryan fiyatı sgk'lı 3,500tl,güvencesiz 4,750tl (bunun 750 tl si epidural fiyatı).muayene ucreti sgk'lı 75tl..ilk ay kontrollerimi uygun olur diye medipole başlayayım dedim..sonra özel sigortama göre uygun hastaneye geçerim diye düşünüyodum..hamileliğin ilk haftaların kan tahlilleri vardır,doktor bi dünya test istedi ki bence çoğu gereksiz,hiv testi isteniyo muydu,ben ilk hamileliğimde hatırlamıyorum,neyse bu testlere medipol gibi bir hastane 3sene önceki hamileliğimde 300 gibi tutan testler,şimdi 1400 tl istediler,sgk lı 850 ye iniyomuş..uçtu ya medipol..testler için kızılay a mı gitsem,daha tahlile bu parayı verirsek..

Yeditepe Üniversite Hastanesine gidiyorum, Kozyatağı E5'de. bu hastanenin SGK ile anlaşması yok yalnız.

normal doğum 4000 TL,(1 gece kalış, 1 refakatçi kalış) epiduralli normal 5050 TL. Sezeryan 5,250 TL. (2 gece kalış,+1 refakatçi) bunlara bebeğin ilk testleri dahil, topuk testi felan. ama işitme ve diğer testler dahil değil.

normalde muayene ücreti 250 TL civarı. benim özel sağlik sigortam olduğundan sigortaya anlaşması 150 tl. sigortam %80'ini karşılıyor muayenelerin ben 30 TL gibi bi rakam veriyorum muayenelerimde. pahali bir hastane evet ama doktorların çoğu Doçent ve yakın ilgi var... önerebilirim...

Yeditepe Üniversite Hastanesine gidiyorum, Kozyatağı E5'de. bu hastanenin SGK ile anlaşması yok yalnız.

normal doğum 4000 TL,(1 gece kalış, 1 refakatçi kalış) epiduralli normal 5050 TL. Sezeryan 5,250 TL. (2 gece kalış,+1 refakatçi) bunlara bebeğin ilk testleri dahil, topuk testi felan. ama işitme ve diğer testler dahil değil.

normalde muayene ücreti 250 TL civarı. benim özel sağlik sigortam olduğundan sigortaya anlaşması 150 tl. sigortam %80'ini karşılıyor muayenelerin ben 30 TL gibi bi rakam veriyorum muayenelerimde. pahali bir hastane evet ama doktorların çoğu Doçent ve yakın ilgi var... önerebilirim...

hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz doktorunuzdan?

hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz doktorunuzdan?

Doktorumdan çok memnundum, 7 ayım biterken aniden ayrıldığını öğrendim. Profesor olmuş ama bizleri bilgilendirmedi, kurum değiştirmek istemediğimden orda devam ediyorum. Doç. Dr. Gazi Yıldırım'a yönlendirdiler, pozitif, güleryüzlü bi Dr. şimdilik memnunum. fakat normal doğum konusunda tam anlamıyla ne düşündüğünü anlayamadım onu da yakın zamanda çözüp ona göre hareket etmek istiyorum...

Medipol koşuyolu; epiduralli sezeryan fiyatı sgk'lı 3,500tl,güvencesiz 4,750tl (bunun 750 tl si epidural fiyatı).muayene ucreti sgk'lı 75tl..ilk ay kontrollerimi uygun olur diye medipole başlayayım dedim..sonra özel sigortama göre uygun hastaneye geçerim diye düşünüyodum..hamileliğin ilk haftaların kan tahlilleri vardır,doktor bi dünya test istedi ki bence çoğu gereksiz,hiv testi isteniyo muydu,ben ilk hamileliğimde hatırlamıyorum,neyse bu testlere medipol gibi bir hastane 3sene önceki hamileliğimde 300 gibi tutan testler,şimdi 1400 tl istediler,sgk lı 850 ye iniyomuş..uçtu ya medipol..testler için kızılay a mı gitsem,daha tahlile bu parayı verirsek..

merhabalar.. bu yazınızı gördüm de yazmadan geçemedim. medipol inanılmazzz ama inanılmazzz paragöz bir hastane. gebeliğimin ilk haftalarındaki rutin kan testleri için 470 tl istedi ben aile hekimimde ücretsiz yaptırdım. gebelik devam etmedi kürtaj için 750 tl ödedim. onda bile oda vermiyorlardı kürtajdan sonra veriyorlarmış odayı. eşim o zaman 750 tlyi de alamazsınız dedi de verdiler oda. ayrıca bebeğe yapılacak genetik test için 1200 tl istediler bizden. allahtan tanıdık vardı da sayesinde kartal eğt arş ya götürdük ücretsiz yaptırdık.. ki iki hastane de aynı laboratuvara yaptırıyor. ssknın hepsini karşıladığı bi işlemden alıyorlar bu parayı az da değil ki 1200 tl..

Kızlar bana da bugün selda karakaya'ya randevu verdiler. Fikriniz var mı. Muayene ücreti 50 TL miş.
Genel olarak test ücretleri vs. çok maliyetli oluyor mu bu hastanenin :rolleyes:

Kızlar siz naapıyosunuz yaa :)
Bu fiyatlara doğum mu olur? 1000 tl ye dogum yaptıran hastane çöplükte doğurtmuyo. Ya da 4000 tl ye doğurtan altın varaklı odada dogurtmuyo :)
O kadar para vermeyin. Çocugunuza harcayın o parayı. Sırf odaları lüks diye de 2000 tl fazla vermeyin. Benden size tavsiye.

Herkese merhaba annişler
Ben ağustos annesiyim önce ağustos anneleri forumuna bu konuda bir mesaj gönderdim ancak ayrı bir konu olarak takip edilse sanırım daha doğru olacak. Ben Kadiköy şifa ataşehir şubesine gidiyorum hamileliğimin başından beri.

Benim doktorum dışardan olduğu için hem doktor parası hem hastane parası özel sağlık sigortam olmasına rağmen limitimi aşıyor. Doğum yaklaştıkça korkularım da artıyor bu saatten sonra doktor hastane değişikliği yapmak kolay değil ama sanırım mecbur kalıcam.

Anadolu yakasında özel hastanelerden fiyat alan sevgili anneler paylaşımlarınızı bekliyorum[/QUOTE

ben özel göztepe hastanesine doktor gülşen hanıma gidiyorum
2014 doğum fiyatları doktor dahil (sgk ile anlaşmalı)
normal: 2.850,00
sezeryan: 3.250,00
hastanede anne ve bebek için yoğun bakım ünitesi mevcut
doktorumdan da çok memnunum
yalnız tahliller biraz pahalı benden 12 adet tahlil için 845,00 tl istediler

Ben de fiyat arastirmasina basladim.dr um tip merkezinde calistigindan, hastane bulmam gerekli dogum icin.2.dogumumum benim de.epidural sezeryan olacak. Kavacik medistate 6500 tl.coooook yuksek fiyatlar.
Memlekete gidip orada dogum yapasim var valla :))

Cnm bunlar sgk fiyatları değil mi? Birde sgk lı muayene ücretleri nedir bilgi verirmisin?
en son 55 liraydı evet sgk fiyatları. bunlar ekim zammıyla son halleri. belki muayeneye de zam gelmiştir. epidurala 250 bi de kendi doktoruna 250 daha fark istiyorlar.

Herkese merhaba annişler

Anadolu yakasında özel hastanelerden fiyat alan sevgili anneler paylaşımlarınızı bekliyorum
Ataşehir şifayamı gidiyorsunuz?Kötü iddalar var bu hastane hakkında,daha yeni yaşanmış yani,burdaki bi konudan öğrendim,internetede yazarsanız çıkıyor bilginiz olsun

Back