İştahsız bebeğim 😢

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.804
333
Ankara
Kızlar 1 yaşında oğlum çok iştahsız yani gün içinde o kadar az yiyor kii. Çorba yemek yemez hep kuru seyler istiyor köfte et tavuk ama bugünlerde onları da yemez oldu. Çorbalarına yemeklerine kemik suyu koyuyorum hep çöpe gidiyor ne yapacagim bilmiyorum çok üzülüyorum

Merhaba. Son zamanlarda mi boyle? Dis cikarma, yürümeye baslama donemi falan olabilir mi? Bazen demir eksikligi de istahsiz yapabiliyor bu arada.

seni çok iyi anlıyorum. biz de bir tabak yemeği sokakta yedirirdik yoksa akşama kadar asla bir şey yemezdi sonra bıraktık kendisi acıkınca mutfağa koşmaya başladı bence sen de oluruna bırak ısrarcı olma bir kaç gün az yedi diye hiçbir şey olmaz. multivitamiin şurup filan kullanıyor musun? Onların da iştah açtığı söyleniyor eczacılar tarafından.

Merhaba. Son zamanlarda mi boyle? Dis cikarma, yürümeye baslama donemi falan olabilir mi? Bazen demir eksikligi de istahsiz yapabiliyor bu arada.
Y ok hayır hep böyle demir ilacı da kullanıyorum demiri normal ama deposu biraz eksik çıkmıştı

1 yaşında aciktigiji söylemez ki acıkınca meme diyo. Memeye güveniyor keçi boynuzu özü aldım iştah aciyormus diye ama onu da icmedi

Y ok hayır hep böyle demir ilacı da kullanıyorum demiri normal ama deposu biraz eksik çıkmıştı
Biz de demir eksikligi yuzunden istahsizlik olmustu. Acaba mi dedi . Neyse ki iyiymis bebisin degeri. Isterseniz belli sure hic israr etmeyin. Vermesek bile aksama kadar ac birakiyolar dayanamıyoruz ama( belli sure sonra istediklerine yoneliyorlarmis. Bir de karamurver di sanirim. Baya kullanann anneler vardi. Hem istahini actigi hem de bağışıklık icin iyi diye söylemişlerdi. Ben kullanmadim. Ama doktorunuza ya da kullanablara danisip deyenebilirsiniz isterseniz

Blw denediniz mi?
Evet hatta o da çok büyük bir sorun çünkü benim yedirmeme izin vermiyor her şeyi kendisi yemek istiyor. Oyun oynuyor genelde. Kuru şeyler tamam da her yemek elle yenmiyor kaşığı kullanmiyor elinde tutuyor. Her öğün banyoda bitiyor Ne yapacağımı sasirdim

Doktora sorarım bir. Yemek vermemeyi de denedim yani şöyle yemek yiyeceğini anlayınca ağlıyor bazen hemen kaldırdım beklemedim bile eğlenceli hale getirdim kendi kendine beslenmesine izin verdim ama çok üzülüyorum. Çoğu annenin bebeğim çok iştahsız dediği gün yediği yemeği yediğinde ooo bugün iyi yedi diyorum

Canım her yemek elle yenmiyor ama sen yinede denemeye calıs. Mesela nasılmı.benımkı bir ara hatta bu aralarda yapiyor aynısını kaşık reddi gıbi bişey yasıyoruz. Patates pısrdım diyelim kare kare onu catal yada kasıkla ezınce felan yemıyor ama elle yedirince yiyor. Mesela yemege ekmek banıp yedırdıgım zaman yiyor ama bunu kasıkla yapınca yemıyor. Boyle seyler dene bakalım. Yemeyen cocuk yemıyor gercı buyuk oglandann biliyorm. Cok zordur cok. Allah yardımcın olsun. Makarna felan yedir bari sever cocuklar. Tarhana corbasıyla buyudu benım oglan.

Ben hiçbir şeyi ezerek vermiyorum bir yaşında patatesi eline veriyorum kendisi bayıla bayıla yiyor ama artık et falan da yemez oldu makarna yiyor kıymalı etli yapıyorum ama ne bilim çok az yiyor

Ben hiçbir şeyi ezerek vermiyorum bir yaşında patatesi eline veriyorum kendisi bayıla bayıla yiyor ama artık et falan da yemez oldu makarna yiyor kıymalı etli yapıyorum ama ne bilim çok az yiyor
Ezınce derken yanı yeme seklinden bahsettim. Her turlu yiyor benım oglan cok sukur. Onu size ornek soylemek ıcın yazdım. Kıymayı makarnanın arasına sıkıştırın yogurtlayın felan. Et turunun Yanında da yogurt yedırmemek Lazım gerci.

Aynen ama her şeyi yoğurdun içine saklıyorum mecburen cikarabilirse çıkarıyor ağzından

Aynen ama her şeyi yoğurdun içine saklıyorum mecburen cikarabilirse çıkarıyor ağzından
Evet yapacak bısey yok. Denize düşen yılana sarılır. İlk oglanda oyleydık off hıc unutmuyorum. Bu konuda cok cektık. Minicik bir makarna yesin mutlu olurdum. Mutfaktan cıkmaz dım ceşit cesıt kekler yapardım ederdim ama yemedı banamısın demedi.. Balık yağları vitaminler ama yok yok yok. Yemedimi yemıyor.

Allah bütün bebelere iştah versin cok zor yememesi ya

Blw cok buyuk sorun oluyor cunku benim yedirmeme izin vermiyor diyorsunuz. Blw de zaten kendisi yiyor. Siz yedirmeyeceksiniz.

Blw için sabır gerekiyor. Birakin yemeklere dokunsun, hissetsin, kendi işini kendi görsün.

Su durumda en uygun beslenme bicimi bu. Kaşığı da zamanla öğrenecek.

Sevimli tabaklar kaşıklar satin alin ilgisini ceksin.

Boynundan takilan koni şekline dönüşen önlükler var. Kollari icin boşluklar var ve üstü başı batmıyor.

Blw konusunda arastirmalar yapin. Okuyun izleyin.

Bebeginiz gelisimsel süreçler içerisinde, ozerkliğe karşı kuşku ve utanç döneminde.

Şu anda dokunma, tatma gibi duyulari keşfeder. Nesneleri takip ederler, iletisim kurmaya baslarlar. Bunlari basari olarak gorur ve bundan gurur duyarlar.
Zaten cocugunuz bunu size gostermeye çalışıyor. Anne bak ben yemek yiyebiliyorum. Bunu başarabiliyorum, kendim yapabiliyorum demek istiyor.

Kontrolcü bir şekilde onun yeme istegini durdurup sizin ona yemek yedirmeye çalışmanız kuşku ve utanç duymasina sebep oluyor.
Onun basari olarak gördüğü şeyi, siz tam tersi şekilde değerlendirince, hissettigi ozerklik duygusunun karşısında utanç duymaya başlıyor.

Ona saygi duyun. Gelisim surecine saygı duyun. Birakin kirlensin. Gelişim dönemini saglikli sekilde geçirmesi kirlenen evden daha onemli degil mi?

Şu anda ona saygı duyup aşırı otoriter ve kontrolcü olmazsanız, çocuk kendini denetlemeyi kolay öğrenecek. Daha kolay sekilde bagimsiz davranışlar gelistirecektir.

Çok güzel söylüyorsunuz ama bahsettiğiniz gibi ya da yazılanlar gibi kolay değil elbette ben de araştırdım blw yi hem de çok iyi emin olun çok güzel geliyordu kesinlikle öyle alistiracagim diyordum fakat bebeğim sadece oyun oynuyor yeni değiliz 3 4 aydır blw yöntemiyle besleniyor yiyecekleri mıncıklıyor ve saçlarına yüzüne sürüyor yere atıyor başlarda sabirliydim ama artık banyoda da ağlama krizine giriyor ve artık temizlemek çok zor olmaya başladı benim için. Blw kendi kendine beslenme biliyorum ama ben de kaşıkla desteklemeye çalışıyorum tahmin edersiniz ki her yemek elle yenmiyor bazıları için kaşık şart:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…