istah problemi ve yemek secme..

dumannnn

Çok şükür....
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
865
441
158
Mrb arkadaslar oglm 2 yasinda boy kilo gayet iyi cok sukur ama bizim daha hic ogunumuz olmadi. 20 ay olana kadar doyasiya emzirdim 6 aylikken ek gidaya gectik 1 yasina kadar yemesi guzeldi ama ondan sora dis yuzunden yemesi durdu. Yemekleri beraber yeriz cesit cest yaparim ama gunde bir ogun yiyor cok inatci. ama ben hic birseyi zorlamiyorm yemezsedr onumden aliyorum.dis problemide kalmadi. nasil yemek yemeye alistiracm yardm edin.... bitek krep yagda yumurta vede izgara kofte oda yerse gunde bi cesit. meyvelerdende elma yada uzum. yani corba pilav makarna yogurt sulu yemek cesidi hicbiri yok. cok yemesi degil alismasini istiyorum. tatli turu cikolatada yemez. sasiriyorz ne yedirelim diye. boyle durumda olanlar yazisalimmi

meraba en çok ben muzdaribim bu dertten.. oglumun iştahı mükemmeldi, ne zaman ki dişleri çıkmaya başladı cocuk acayip derecede kilo verdi.şimdi kuş kadar hafif. ben yeni yöntem buldum eskiye nazaran daha iyi, bilgisayarı balkona çıkarıyorum, pepenin şarkılarını veya çizgi filmini açıyorum o izlerken binbir türlü şebeklik yapıp yediriyorum.her lokmasından sonra eşimle alkış tutuyoruz.. geçen üst komşum indi kahve içmeye eşide cocuk doktoru, yaptıgın cok yanlış benim kızımda hiçbişey yemiyor ama zorlamıyoruz dedi. üstüne gidersen cocuk yemek yememeyi huy edinir,resmen her lokmasına ödül veriyosunuz cok yanlış sakın sakın diye söylendiler. ama ben aynı ben:):) yine zorla yediriyorum

bizimkide aksine ilgisi baska yerdeyse agzini acmaz yemek yerken tv yi falan kapatiyoruz. Mesela sabah kalktik ve sut vermedim en son dun ikindileyin yumurta pisirmistim biraz onu yedi saat aksam 6 gibide bir cay bardagi sut. simdide yumurta pisirdim biriki lokma aldi. peynir zeytin ekmek agzimiza koymuyoruz esim diyo kucuk alisir bilmiyorum ya anne yuregi dayanmiyo iste Allah sanada sabir ve kolaylik versin

ya bunlar bizi parmaklarında oynatıyor, senin çocugunda biraz iştahsızlık var gibi benim ki o kadar degil ama fazla yemiyor. bak şuanda canan karatay var show tvde cocuklara nasıl yedirecegimizi anlatıyor.. cocuga zeytin cok faydalı ye demiyecekmişsin mesela. eşinle oturup zeytin yiyip zeytin cok faydalı ben yiyorum hastalanmıycam diyecekmişsin.ama bizimkiler daha küçük anlamazlar böyle laflardan şimdi.. çörekotu yagı iştah açıyor. arasıra diline iki damla damlat faydasını görürsün

Evet daha kucukler anlamiyorlar yada cok uyaniklar islerine gelmiyo. corek otu yagini aktardan alayim o zaman. bide canim ya omega takviyesi yapsammi sen hic kullandinmi. balik ve ceviz de yemiyoruz. minadex veya sevenseas. arastirdim biraz ama vitaminde var icinde dr ler pek sicak bakmiyo. onu vereceginize dogal yoldan alsin cocuk diyo. fakat cocuga dogal yoldan yediremiyorz ki. ben oglumu hep otuttururm masaya benim yedigimide gorur cok lezzetli bunu yersen abi olursun falan hicc anlamiyo ama hic israr etmiyorz o zaman daha cok inatlasiyo cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…