- 17 Ağustos 2016
- 1.603
- 1.392
- 133
- 31
- Konu Sahibi Denizkizi2425
-
Normal cnmkızlar 4 hafta 3 günlük hamilelik görünüyor ama ben bu aralar normalden cok yiyorum iştahım açılmış.. Özellkle son bir haftadr böyle.. Son zamanlar dahada arttı iştahım.. Sizce bu normalmi ?
Smdiden tsk ederim
Ama bu kadar erken sürede iştah artmasi baslarmi ?Normal cnm
Hmm eğer böyleyse ben kendmi firenleyeyim cünkü bu gidisle kilo alıcam yaaaPsikolojik olabilir.
Hamileliği bildiğiniz için, bilinçaltınızdan yeme mesajı geliyordur sürekli.
Tabi herkeste aynı olacak diye bir kaide yok.
Zararlı şeylerden uzak durun yeterli.
Benim hamileliğimde özellikle ilk 5 ay canım hiçbir şey istemezdi, normal yediklerimi bile yiyemezdim bulantı olmamasına rağmen.Hmm eğer böyleyse ben kendmi firenleyeyim cünkü bu gidisle kilo alıcam yaaa
evet kimlerinde iştah kaybıda olabliyormus..Benim hamileliğimde özellikle ilk 5 ay canım hiçbir şey istemezdi, normal yediklerimi bile yiyemezdim bulantı olmamasına rağmen.
Zaten toplamda 13 kilo civarı aldım ama doğumdan sonra hepsi duruyor.
Kilo alma korkusuyla yemekten asla vazgeçmeyin, nefsinize yetecek kadarını yiyin, aşırılıktan ve zararlılardan kaçının sadece.
Baslar. Bünyeye göre değişir bende de baslamıştıAma bu kadar erken sürede iştah artmasi baslarmi ?
Normal canım hayırlısı olsunkızlar 4 hafta 3 günlük hamilelik görünüyor ama ben bu aralar normalden cok yiyorum iştahım açılmış.. Özellkle son bir haftadr böyle.. Son zamanlar dahada arttı iştahım.. Sizce bu normalmi ?
Smdiden tsk ederim
Evet canm düşmüştüm ama allaha şükür kanamam falan olmadi artık.. Hastaneye pazartesi gidicem.Canım bu arada sen merdivenden düşmüştün doktora gitmedin mi?
İştah konusunda ben hamile olduğumu bilmezken iştahım ve sık idrara çıkmamdan dolayı şüphelenip test yapmıstim. 1 saat bile birsey yemeden duramıyordum. Milletin elindeki yiyecekleri bile alıp yiyesim geliyordu, canım çekiyordu.
Ben çözüm olarak sağlıklı atıştırmamışlar yemeyi bulmuştum. Öğün aralarında saat başı kuru üzüm arabistan hurması fındık ceviz filan yiyordum. Toplam 13 kilo fazlayla doguma girdim.
Evet canm düşmüştüm ama allaha şükür kanamam falan olmadi artık.. Hastaneye pazartesi gidicem.
Bende öyleyim iştahım baya acldi..sık idarda basladi..
Sagol canm hem saglıklı atıstrmalıklar bnde öylenyapaym bu arada benacayip kasıklarmda sancı hissedyorm özellkle sabahları daha azla olyor.. adet olcakmısım gbi sancım var ama vurup gecyor sık sık
Amin canm benm allah razı olsun bilgilendrdiğin içn ..sancı bende de oluyordu. Rahmin genişlediği için bağlar geriliyor o yüzden sancı oluyor endişelenme :) bol su tüket bu arada, tuvalete gitmeyeyim diye su içmekten kaçma sakin. İnşallah bebisin sağlıkla gelsin canım
Amin canm benm allah razı olsun bilgilendrdiğin içn ..
Baska nelere dikkatbet etmeliyim
Canm ama x-ray dan gecemiyceğimi basl söylycemki hamileyim desem miBebeğin kalp atışını duyana kadar cinsel ilişki yasak onu biliyorsundur zaten. Bir de avm havaalanı gibi yerlere girerken x-ray den geçmeyeceksin artık :) ağrı kesici bile olsa herhangi bir ilacı doktora sormadan içmeyeceksin. Yukarılara uzanmayacaksın, ağır kaldırmayacaksın. Kutu meyve suyu içmeyeceksin, sakatat yemeyeceksin, çiğ et-yumurta tüketmeyeceksin. Toxoplasma testi yaptırana kadar evcil hayvanlar dan (özellikle dışkılarından) uzak duracaksın.
İlk aklıma bunlar geldi :)
Canm ama x-ray dan gecemiyceğimi basl söylycemki hamileyim desem mi
Yukarılara uzanmak derken anlayamadm canm
Kutu meyve suyunu da hiç duymamiştm bi onu iciyordum artk oda yasaklandi
Çooook sagol bu arada
Amin canm benm inş rabbim ikimizinde evladını da bütün kötülüklerden korusun saglık sıhhatle dünyayay getirip güzel ahlaklı olmayı nasib etsin...herseye çoooook dikkat etmeye calisiyorum..rica ederim ne demek :) yukarı uzanmak derken mesela boyunun yetmediği raflara uzanmamalısın perde asmamalisin. Bunu kastettim
X-ray dan geçerken bebek bekliyorum diyerek kenara çekileceksin. Ya elle kontrol ediyorlar ya da dedektörle bakıyorlar.
Aslında hazır olan herşeyden uzak durmak lazım. Gazlı içecekler de dahil.
Ha bir de tuzu azaltmalısın. Hamilelikte yuksek tansiyon tehlikeli çünkü. Maden suyunu bile tansiyonun yüksekse çok tüketmemelisin.
Evlatlarımız Allaha emanet. Biz gücümüz yettiğince onları korumak için elimizden geleni yapalım ki içimiz rahat olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?