Doğuma Hazırlık İst çamlicada medicana hastanesinde dogum yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Medicana ist dogum

• Ankete Katılan
    1
  • Anket Kapalı .
Ben kontrollere oraya gidiyorum Ömer Faruk beye, ama henüz Doğum fiyatlarını sormadım

yorum yapmak için geç mi kaldım acaba:)
ben 4,5 sene önce kızımı orada doğurdum
gece oldu dogum, ebe de, orada görevli bayanda, doktorumda sagolsun cok güzel ilgilendiler.
ama baya zaman gectı

Merhaba, Çamlıca Medicana Hastanesinde Bahar Hanım ile sezaryen doğum yapan bir arkadaşımdan bahsetmek isterim. Tavsiye üzerine gittikleri doktor arkadaşımı 37. haftasında senin bebeğin zaten 2 hafta önden gidiyor kilosu boyu iyi (ki arkadaşım ve eşi uzun boylu ve yapılı insanlardır bebeklerinin de iri olması bu nedenle olabilir) zaten daha şimdiden 3800 gr. olmuş hem suyu da azalmış gel suni sancı ile seni doğurtalım dedi. 2 gün sonraya randevuleştiler. Arkadaşım da herhangi başka doktor onayı almadan öneriyi kabul etti. 38+0 da suni sancı ile bebeği beklemeye başladılar. Sabah 9 da başlayan süreç öğleden sonra bebeğin kalp atışlarının düzensizleşmesi sonucu saat 4 gibi sezaryenle sonuçlandı. Bebek doğduğunda 10 gün yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı. Ayrıca doktorun dediği gibi 3800 değil 3160 gr doğdu. Yani bebeğin suyu da azalmış kısmı soru işareti olarak akılda kaldı sonuçta ölçümler yanlış.
Tüm bunların anne ve bebeğe etkileri ise gayet üzücü oldu. 10 gün yoğun bakımda biberon aracılığı ile sağılmış anne sütü ile beslenen bebek hastaneden çıktıktan sonra da emmeyi reddetti. Anne 9 ay süresince sağıp bebeği biberonla besledi. Aynı zamanda suni sancı süresince rahim doğuma hazır olmadığı içi kasılmalar olduğu halde doğumun ilerleyememesi bebekte travma yaşatmış olmalı ki kaygılı ve tedirgin bir bebiş oldu. Odaya ev halkının dışında biri girse ağlayıp huzursuz oluyordu. Değişikliklere ve rutininin bozulmasına ekstra tepki gösteriyor. Bu arada Bahar Hn. doğum sonrası odaya geldiğinde ben de oradaydım. Bebek iyi her şey yolunda seneye de ona bir kardeş yapalım diye şakalaşarak anne ile konuştuktan sonra hasta yakınlarından birini dışarı çağırdı. Ve orada kendisine anne yüreği telaşlanır şimdi bebiş gayet iyi ama bir kaç saat gözlem altında tutup verecekler akciğerleri ıslak gibi ufacık bir geçiştirme cümlesi ile aileyi durumdan sözde haberdar ederek uzaklaştı. Aynı durum kendi başıma gelse o doktoru davalık edebilecekken ailenin bebeğimiz hastanede yatıyor burda kavga çıkaramayız bebeğimize iyi bakmazlar korkusu nedeni ile herhangi bir şikayet süreci yaşanmadan durum doktorun yanına kar kaldı. Anneyi rahatlatmak için de ben kendi kızıma bile sezaryen yaptım kötü bir şey olsa kendi kızıma yapar mıydım diyerek sürekli laf kalabalığı ile süreci geçiştirmeye çalıştı. Asla tavsiye etmeyeceğim bir hastane.

Merhaba Eylumt , bende Medicana Çamlıca 'da ki doktorları araştırıyorum. Bahar Besen'i düşünmüştüm ama Aylin hanım'ın ultrason muayanesi nasıl herşeyi açıklıyor mu , soru sorulmasından hoşlanıyor mu ?

Evet canım genel anlamda ne sorsam gayet naif ve nazik bir şekilde açıklayıcı olarak cevap verdi. Güler yüzlü de ayrıca. Bence bi dene derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…