İşsizlik

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.328
43.869
2015 ağustos mezunuyum. staj, staj dosyası vs derken ağustosta mezun oldum. Muhasebe mezunuyum aynı zamanda aöfden okumaya devam ediyorum. 10 aydır evdeyim. (Homeoffice hobim olan bir işi yapıyorum. Tamamen getirisi hayallerime kalacak bir iş. Mesleğimle alakası yok ve elime şuan için para geçmiyor. Elime para geçse de atlan deve olmayacak bir şey. Bazen aylarca elime iş gelmediği oluyor.)

Şu ana kadar mesleğimle ilgili defalarca iş başvurusunda bulundum. Ki defalarca iş görüşmesine de çağrıldım ancak biz sizi ararız dediler geri dönüş olmadı. Ameliyatlı halimle şiş suratla iş görüşmesine gittiğimi biliyorum.

İş kur-un iş başı eğitim programı ile ilgili iş başvurularına da başvuruyorum defalarca ama onda bile deneyim istiyorlar. Keza muhasebe ofislerinde de aynı hesap. Ve hiç biri iş öğretmeye yanaşmıyor.

Deneyimim yok çünkü iş bulamıyorum. iş bulamadığım için deneyim sahibi olamıyorum ve iş başvurularında deneyim istiyorlar. Eee bu firma sahiplerinin istediği deneyim ana karnında mı öğreniliyor.

Sonbaharda öğrenim kredisi ödemelerim başlayacak aöf'e para yatırmak zorundayım ve ailemin bunu karşılayacak durumu da yok. (homeoffice işinden kazandığını yatır demeyin 1 aylığı karşılamaz bile.)

Şimdiden kara kara düşünüyorum o parayı nasıl ödeyeceğim ödeyemezsem faiz binecek diye. Yaz sezonu geldiği için iş ilanları da azalmaya başladı.
Hani diyorum artık şu deneyim nerede satılıyorsa vereyim parasını alayım diye. Bilmiyorum bunaldım iyice.

Son düzenleme:
Kendimle ayni gordum valla. Benimde kredi odemem baslicak ekimde. Bende muhasebeciyim ama bekarken cok ise basvurdum hep deneyim istediler. Bi yere girdim 1 ay calistim adam daha 6 ay calisman lazim parasiz ama dedi ordanda ciktim yani biraz zor. En iyisi bulundugun yerde bi mali musavire rica edip orda staj yap bi kac ay herseyi ogren

Kendimle ayni gordum valla. Benimde kredi odemem baslicak ekimde. Bende muhasebeciyim ama bekarken cok ise basvurdum hep deneyim istediler. Bi yere girdim 1 ay calistim adam daha 6 ay calisman lazim parasiz ama dedi ordanda ciktim yani biraz zor. En iyisi bulundugun yerde bi mali musavire rica edip orda staj yap bi kac ay herseyi ogren

ailem kabul etmiyor o tarz çalışmamı çnkü kız olarak her yerde çalışamam dye düşünüyorlar. babam o konularda biraz tutucu

Canım yayınevinde editör değil miydin?
Yanlış mı hatırladım? :)

Başlangıç için 600 tl gibi komik ücretlerle deneyim kazanman gerekiyor sanırım :KK43:

Uygun olan işlere gir şimdilik . Para kazanacgın işlere başvur sonra kendınişini yaparsın . Bır arkadaşımın eşi de muh bitirdi ve atandı cocuk

Canım yayınevinde editör değil miydin?
Yanlış mı hatırladım? :)

Başlangıç için 600 tl gibi komik ücretlerle deneyim kazanman gerekiyor sanırım :KK43:

doğru hatırlıyorsun canım ama homeoffice çalışıyorum ve dediğim gibi bana bir getirisi yok. sadece cüzi bir miktar oda kendi kitabım için kullanılacak.

600 tl ye bile razıyım aslında deneyim için. en azından kredi borcumu öderim. ama iş kurun günlük 50 tl aylık hemen hemen 1000 tlden biraz fazla denk gelmesine rağmen onlar bile deneyim istiyor ki ameliyatlı halimle şiş suratla iş başvurusuna gittiğimi biliyorum

keşke öğrenciyken staj falan yapsaydınız yazları, deneyim öyle kazanılıyor.
yoksa mezun olunca böyle oluyor.
her bölümde mezun olunca önce bi sürünüyosun zaten maalesef ülke şartları.
bugün birinin konusu vardı 750 tlye mali müşavirlik bürosunda her türlü işi yıkmışlar üstüne.
bence sen de böyle bi yer bul, bi süre katlan yapcak bişi yok.
bi de sanırım kyk borcunu işinin olmadığını belirterek bi sene falan daha erteleyebiliyosun.

doğru hatırlıyorsun canım ama homeoffice çalışıyorum ve dediğim gibi bana bir getirisi yok. sadece cüzi bir miktar oda kendi kitabım için kullanılacak.

600 tl ye bile razıyım aslında deneyim için. en azından kredi borcumu öderim. ama iş kurun günlük 50 tl aylık hemen hemen 1000 tlden biraz fazla denk gelmesine rağmen onlar bile deneyim istiyor ki ameliyatlı halimle şiş suratla iş başvurusuna gittiğimi biliyorum

İş bulana dek seni idare edecek oyun ablalığı tarzı işler yapmaz mısın acaba çok vaktini almaz hem maddi anlamda rahatlatır canım.

Gidip bi yerde ucret almadan bi kac ay calis. Okuldaki eğitim ve uygulama muhasebede cok farkli.

bulunduğum bölgenin bütün firmalarının bağlı olduğu yerde yaptım zaten stajımı. hemde öyle fasa fiso değil iş yaparak yaptım
keşke öğrenciyken staj falan yapsaydınız yazları, deneyim öyle kazanılıyor.
yoksa mezun olunca böyle oluyor.
her bölümde mezun olunca önce bi sürünüyosun zaten maalesef ülke şartları.
bugün birinin konusu vardı 750 tlye mali müşavirlik bürosunda her türlü işi yıkmışlar üstüne.
bence sen de böyle bi yer bul, bi süre katlan yapcak bişi yok.
bi de sanırım kyk borcunu işinin olmadığını belirterek bi sene falan daha erteleyebiliyosun.

bulunduğum bölgenin bütün firmalarının bağlı olduğu yerde yaptım zaten stajımı. hemde öyle fasa fiso değil iş yaparak yaptım

Seninle ayni durumdaydim gecen yil canim. Ve hic cevrem yoktu. Liseden bir ogretmenime yazdim facebookta ekliydi. Artik nasil canima tak ettiyse senin gibi gaza gelip yazdim tecrubem yok diye smmm ise almiyor beni dedim. 2 gun sonra smmm burosunda iyi sayilacak sartlarla ise basladim. Varsa boyle bir imkan sansini denemelisin. Birde sana tuyo smmm stajinida yapacagim dersen 2 kat fazla ilgilenirler. Umarim biryer bulursun.

Ya muhasebe mezunu tanidiklarimin yaptığı meslekleri soyleyeyim.
Biri evlere temizlige gidiyor. Biri polislik egitimi aliyor. Digeri de boş boş duruyor.
Maalesef muhasebe mezunlari boyle.
Bazen kovalamak lazim.
Ama bizim muhasebecimiz olan bayan lise mezunu esinin kucuk bir ofisi var ve kadin ayda 30 40 isyerine bakiyor.
Dedigim gibi biraz kovalamak lazim.

Seninle ayni durumdaydim gecen yil canim. Ve hic cevrem yoktu. Liseden bir ogretmenime yazdim facebookta ekliydi. Artik nasil canima tak ettiyse senin gibi gaza gelip yazdim tecrubem yok diye smmm ise almiyor beni dedim. 2 gun sonra smmm burosunda iyi sayilacak sartlarla ise basladim. Varsa boyle bir imkan sansini denemelisin. Birde sana tuyo smmm stajinida yapacagim dersen 2 kat fazla ilgilenirler. Umarim biryer bulursun.

maalesef cnm ki babam bir kaç belediye başkanı ile bile konuştu açık kadro yok dendi.

Ya muhasebe mezunu tanidiklarimin yaptığı meslekleri soyleyeyim.
Biri evlere temizlige gidiyor. Biri polislik egitimi aliyor. Digeri de boş boş duruyor.
Maalesef muhasebe mezunlari boyle.
Bazen kovalamak lazim.
Ama bizim muhasebecimiz olan bayan lise mezunu esinin kucuk bir ofisi var ve kadin ayda 30 40 isyerine bakiyor.
Dedigim gibi biraz kovalamak lazim.

bende her allahın saati iş ilanlarını kovalıyorum

Kredi ödemeni sigortalı bir işte çalışmadığın sürece erteletme imkanın var.
Ağustos eylül gibi Ösym'nin Ankara adresine dilekçe göndererek yapabilirsin.
Ben 4 yıldır başka bir üniversitede okuduğum için önceki kredimi erteletiyorum.

deneyim kazanmak için ücretsiz çalışmıyorsun
başka işe ailen izin vermiyor
ailende senin ödemelerini yapacak maddi durum da yok
e ama nasıl olacak?
baban bulsun bir iş o zaman o kadar tutucuysa, tutucuyum demekle olmuyor ki.
benim babamın 3 kızı var hepimiz her yerde çalıştık, bizimki baba değil mi?

X