- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
-
- Konu Sahibi littleaniqa
Eğitiminiz ne
Yabancı diliniz var mı
Hamilesiniz o bebeğin doğumu bakımı bir iki yıl desek büyük zaten kreşe ya da okula başlar
Küçüğe de bir bakıcı bulur iş hayatına başlayabilirsiniz
Ama bunun için öncelikle azmetmeniz ve mümkünse bu aradaki süreçte de kendinizi göstermelik de olsa geliştirmeniz lazım
İki çocukla kurs vs yalan olur ama açık öğretimden ikinci üniversite kapsamında bir bölüm okursanız aradaki süreçte de boş kalmadım vs diyebilirsiniz
Mesleğiniz nedir ?
KPSS2ye girmediğim için mesleğim diyemem ama ingilizce öğretmenliği okudum.
İyi düzeyde daha doğrusu öğretebilecek kadar bir ingilizceniz var ise tavsiyem özel kurslar verebilirsiniz.
Bir kaç öğrenciye.
dersanelere yada dil kurslarına başvurabilirsiniz aslında.. çocugunuza bakack kimse yok mu ailelerden ?
AÖF den İngilizce öğretmenliği okudum.. Çevremizde sadece 1 kreş var o da hiç iyi değilmiş.
Yaşadığınız yer ilçe mi ?
Büyük çocuk kaç yaşında ?
Şu an hamilelik de sizi bunaltmış ama yaşı uygunsa Eylül'de büyük mutlaka kreşe başlasın zira aksi halde iki çocuk gerilirsiniz büyük çocuk da daha çok yıpranır; bebek doğmadan onun düzenin oturtun
Bebek doğup biraz büyüyünce de kendinize özel ders vs ayarlayın; belki maddi olarak çok bir şey olmaz ama size iyi gelir
Haftada 1-2 saat ilkokul öğrencisi bile olsa ders verin; çocuklara eşinizin bakabileceği zamanları ayarlayın
biliyorum eşiniz o paraya ihtiyacın mı var; ders verme ben sana para istedin de vermedim mi diyecek; ona da konunun para değil işe yarama sorunu olduğu; çocukları düşünmeden bir kaç saat başka şeylerle ilgilenmenin size iyi geleceğini anlatacaksınız
Anlamıyorsa azıcık annenize nazınız geçiyorsa ondan rica edeceksiniz bebeğe göz kulak olmasını tabi onunda çalıştığını ve çok yorulduğunu göz ardı etmeden
Sonuçta burda yazmak kolay yaşayan sizsiniz; hiçbiri olmasa bile bu sürecin geçici olduğunu unutmayın; o çocuklar azıcık büyüyünce bağlasanız evde kalmıyorlar; size de istemediğiniz kadar zamana kalıyor..
kreste ogretmenlik yapabilirsiniz, hem kendi cocuklarinizda orada olur :)
cok bir maas istemezseniz, tek derdiniz sikilmaksa, sizi kabul edecek kresler olur bence :)
Çevremizde sadece 1 adet kreş var o da iyi değil. Genelde tanıdık alıyorlar kabul ederler mi bilmiyorum.
İlçede mi yaşıyorsunuz bir kreş var dediniz de
Kız meslek lisesi vs varsa onların uygulama okulu da var
Bir de iyi değil diyenleri de bir dinlemek lazım neyi iyi değil, oğlumun okulunu da bir grup insan çook kötü buluyor zira çocukları tuvalete yalnız gönderiyorlar, her işlerini kendilerine yaptırıyorlar vs vs
Yengem kızının gittiği kreşten şikayetçi olmuştu; çocuk popomu yıkayın diye ağlamış da hortum ile yıkamışlar diye
Ya da ne bileyim her gün pilav yapmıyorlar çocuklar aç kalıyor diyen mi neden meyve veriyorlar meyve kilo aldırmaz diyen mi her cins insan var
O nedenle genel olarak iyi değil inanışının altını deşelemekte fayda var
İzmir'deyim.. Öğretmenlerinin lise eğitimi varmış sadece. Çocuklarla ilgilenmiyorlarmış. Hatta bazen bağırıyorlarmış. Bu tür şikayetler duydum orayla ilgili bu sebeple istemiyorum..