İşsizlik

littleaniqa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
2.202
1.325
Birazda ben kendi kendime yaptım. Okuldan sonra KPSS ye girmek yerine evlendim ve çocuğumuz oldu. Başlarda şikayetçi değildim ama şimdi patlayacağım. Çok şükür kocam anlayışlı sorun etmez hiç. Hatta çalışmama bile taraftar değil. Ama ben sıkılıyorum.Yük gibi hissediyorum kendimi. Şimdi çalışayım desem hamileyim ve bir çocuğum var ve bakacak kimsem yok.. Kimse bakmaz çocuklarıma. Evden çalışayım desem nasıl yapacağım? Bir fikir verin.

Özelde çalışırken 8 yaşında kızı olan bir öğretmen arkadaş vardı.okulun toplantılarında kızı da olurdu.kızcagı bizimle birlikte surunurdu odevlerını orda yapardı fln. O abla bize evlenmeden atanın hadi onu yapamadınız akliniz varsa çocuk olmadan atanın derdi. Şimdi o geldi aklıma :) allah yardımıcnız olsun

Eğitiminiz ne

Yabancı diliniz var mı

Hamilesiniz o bebeğin doğumu bakımı bir iki yıl desek büyük zaten kreşe ya da okula başlar

Küçüğe de bir bakıcı bulur iş hayatına başlayabilirsiniz

Ama bunun için öncelikle azmetmeniz ve mümkünse bu aradaki süreçte de kendinizi göstermelik de olsa geliştirmeniz lazım

İki çocukla kurs vs yalan olur ama açık öğretimden ikinci üniversite kapsamında bir bölüm okursanız aradaki süreçte de boş kalmadım vs diyebilirsiniz

AÖF den İngilizce öğretmenliği okudum.. Çevremizde sadece 1 kreş var o da hiç iyi değilmiş.

dersanelere yada dil kurslarına başvurabilirsiniz aslında.. çocugunuza bakack kimse yok mu ailelerden ?

dersanelere yada dil kurslarına başvurabilirsiniz aslında.. çocugunuza bakack kimse yok mu ailelerden ?

Annem çalışıyor Kayınvalidem ise ben bakmam dedi çekildi zaten.. Hamileliğimin ilk dönemleri çok kötü oluyorum. Şu an anca geçmeye başladı. O zaman bile gelip yardım etmediler.

AÖF den İngilizce öğretmenliği okudum.. Çevremizde sadece 1 kreş var o da hiç iyi değilmiş.

Yaşadığınız yer ilçe mi ?

Büyük çocuk kaç yaşında ?

Şu an hamilelik de sizi bunaltmış ama yaşı uygunsa Eylül'de büyük mutlaka kreşe başlasın zira aksi halde iki çocuk gerilirsiniz büyük çocuk da daha çok yıpranır; bebek doğmadan onun düzenin oturtun

Bebek doğup biraz büyüyünce de kendinize özel ders vs ayarlayın; belki maddi olarak çok bir şey olmaz ama size iyi gelir

Haftada 1-2 saat ilkokul öğrencisi bile olsa ders verin; çocuklara eşinizin bakabileceği zamanları ayarlayın

biliyorum eşiniz o paraya ihtiyacın mı var; ders verme ben sana para istedin de vermedim mi diyecek; ona da konunun para değil işe yarama sorunu olduğu; çocukları düşünmeden bir kaç saat başka şeylerle ilgilenmenin size iyi geleceğini anlatacaksınız

Anlamıyorsa azıcık annenize nazınız geçiyorsa ondan rica edeceksiniz bebeğe göz kulak olmasını tabi onunda çalıştığını ve çok yorulduğunu göz ardı etmeden

Sonuçta burda yazmak kolay yaşayan sizsiniz; hiçbiri olmasa bile bu sürecin geçici olduğunu unutmayın; o çocuklar azıcık büyüyünce bağlasanız evde kalmıyorlar; size de istemediğiniz kadar zamana kalıyor..

kreste ogretmenlik yapabilirsiniz, hem kendi cocuklarinizda orada olur :)
cok bir maas istemezseniz, tek derdiniz sikilmaksa, sizi kabul edecek kresler olur bence :)

Canım eşim aynen böyle söylüyor.. Annem ile aramızda 1,5 saat var gelemez istese de.. Başka kimsede bakmıyor. Aslında hamilelik istemiyordum. Bu sene KPSS ye hazırlanırım diyordum ama süpriz oldu bize.. Aldırmayı bile düşündüm ama vazgeçtim.. Çok zor olacak gibi geliyor. El işim iyidir. Bir dönem tasarım kursuna gitmiştim.Böyle şeylerde yapabilirim diye düşünüyorum ama. Nasıl yaparım bilmiyorum.

kreste ogretmenlik yapabilirsiniz, hem kendi cocuklarinizda orada olur :)
cok bir maas istemezseniz, tek derdiniz sikilmaksa, sizi kabul edecek kresler olur bence :)

Çevremizde sadece 1 adet kreş var o da iyi değil. Genelde tanıdık alıyorlar kabul ederler mi bilmiyorum.

Çevremizde sadece 1 adet kreş var o da iyi değil. Genelde tanıdık alıyorlar kabul ederler mi bilmiyorum.

İlçede mi yaşıyorsunuz bir kreş var dediniz de

Kız meslek lisesi vs varsa onların uygulama okulu da var

Bir de iyi değil diyenleri de bir dinlemek lazım neyi iyi değil, oğlumun okulunu da bir grup insan çook kötü buluyor zira çocukları tuvalete yalnız gönderiyorlar, her işlerini kendilerine yaptırıyorlar vs vs

Yengem kızının gittiği kreşten şikayetçi olmuştu; çocuk popomu yıkayın diye ağlamış da hortum ile yıkamışlar diye

Ya da ne bileyim her gün pilav yapmıyorlar çocuklar aç kalıyor diyen mi neden meyve veriyorlar meyve kilo aldırmaz diyen mi her cins insan var

O nedenle genel olarak iyi değil inanışının altını deşelemekte fayda var

İzmir'deyim.. Öğretmenlerinin lise eğitimi varmış sadece. Çocuklarla ilgilenmiyorlarmış. Hatta bazen bağırıyorlarmış. Bu tür şikayetler duydum orayla ilgili bu sebeple istemiyorum..

İzmir'deyim.. Öğretmenlerinin lise eğitimi varmış sadece. Çocuklarla ilgilenmiyorlarmış. Hatta bazen bağırıyorlarmış. Bu tür şikayetler duydum orayla ilgili bu sebeple istemiyorum..

Canım İzmir gibi yerde kreş bulunur

Annem beni 30 yıl önce ilçede kreşe göndererek büyüttü

Çocuğundan ayrılma fikrine önce kendin alışacaksın sonra araştıracaksın

Oğlum 25 aylıktı kreşe başladığında çoğu kişi bana çılgın gözü ile baktı ama olması gereken buydu ben 3 yaşımda başladı isem aradan 30 yıl geçti onun 2 yaşında başlaması normal

internette özel ders almak isteyen bir sürü öğrenci bulabilirsiniz. öğrenciler bile buluyor artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…