Konuyu farklı yere açtım ama tek bir cevap bile gelmedi.Buraya taşımak durumunda kaldım.
Merhaba,ben 2017 yılında 1200 günüm var iken 10 ay süreyle işsizlik maaşı aldım.1080 gün yeterliydi.Maaş bittikten sonra 2018 yılında işe başladım.burdada 330 gün çalıştım burda 5 ay daha çalışıp kpssye hazırlanmak için işten ayrılmayı düşünüyorum.Özetle prim günümü 600 güne tamamlamak için daha önceki çalıştığım yerde işsizlik sigortası için arta kalan 120 günümü kullanabilirmiyim.Bu alacağım işsizlik maaşı için saydırabilir miyim?
Konuyu farklı yere açtım ama tek bir cevap bile gelmedi.Buraya taşımak durumunda kaldım.
Merhaba,ben 2017 yılında 1200 günüm var iken 10 ay süreyle işsizlik maaşı aldım.1080 gün yeterliydi.Maaş bittikten sonra 2018 yılında işe başladım.burdada 330 gün çalıştım burda 5 ay daha çalışıp kpssye hazırlanmak için işten ayrılmayı düşünüyorum.Özetle prim günümü 600 güne tamamlamak için daha önceki çalıştığım yerde işsizlik sigortası için arta kalan 120 günümü kullanabilirmiyim.Bu alacağım işsizlik maaşı için saydırabilir miyim?
Patronuma dayanamıyorum artık o beni kovar sanırımİşten kendiniz çıkıyorsunuz anladığım kadarıyla, O yüzden işsizlik maaşı alamazsınız.
Arasam bilgi alamam diye aramıyordum ariyim o zaman120 gün kazanılmış hakkın alırsın bizzat abim aldı :) işsizlik maaşı tam bitmemişken işe girdi sonrası ayrıldı ve kalan aylarını aldı. SSK arayarak baktırabilirsin
Çok Çok iyiİşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları
- Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
- Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,
şartlar bunlar.
mevcut durumunda işten ayrılacağın günden önce 120 gün çalışmış olman ve son 3 yılda da 600 gün çalışmış olman yeterli.
600e tamamlayacağın 120 gün'ün son 3 yıl içerisinde olması yeterli.
hayır böyle bişey olmazKonuyu farklı yere açtım ama tek bir cevap bile gelmedi.Buraya taşımak durumunda kaldım.
Evlilik nedeniyle şehir değiştirdim çıkış aldım ve 1080 güne 10 ay aldım keyfiyetten mı çıktımBu mantığa göre iki yıl çalış bir yıl işsizlik maaşı al valla güzelmiş.. Ben niye 12 yıldır bifiil çalışıyorsam
Haaaa aradığım cevap buyduhayır böyle bişey olmaz
tam zaman calısırsın tekrar işsizlik maaşına hak kazanırsın
ve onların senı kovmaları lazım
sen kendın ayrılırsan alamazsın
Patronuma dayanamıyorum artık o beni kovar sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?