• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Issız adadan film gibi kurtuluş...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Pasifik okyanusunda bulunan ve yerleşimin olmadığı adada mahsur kalan 3 denizci, palmiye yapraklarıyla yazdıkları Help' (Yardım edin) yazısının fark edilmesiyle kurtarıldı.
Sitene Ekle
kayip-denizcileri-palmiye-yapraklari-kurtardi-6853879.Jpeg

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Pasifik Okyanusuna açılan ve bindikleri botun alabora olması sonucu yüzerek kıyıya çıkmayı başaran 3 denizci, eşine az rastlanır bir şekilde kurtarıldı. Salı günü kaybolan ve 3 gün boyunca yerleşimin olmadığı Fanadik Adası’nda yaşam mücadelesi veren denizciler, palmiye yaprakları ile sahile “yardım edin” yazdı. Yazdıkları “yardım edin” çağrısı ve salladıkları can yelekleri sayesinde Amerikan Donanması ve Sahil Güvenlik Görevlilerinin dikkatini çekmeyi başaran denizciler başarılı bir şekilde kurtarıldı.

http://www.milliyet.com.tr/kayip-denizcileri-palmiye/dunya/detay/2224291/default.htm

Harika,çok sevindim kurtulmalarına, palmiye yapraklarıyla yazmak iyi fikirmiş,benim aklıma gelirmiydi bilmiyorum.

Bu arada sizde benim gibi başlığı,''Issız adam'' film gibi kurtuluş diye mi okudunuz,dedim herhalde devamı çekildi:KK48:

Bi ara " yardin edin" cumlesinin ingilizcede " help" diye kisacik olmasinin yarari geldi aklima. Ayrica lost dizisinin tum sezonlarini bitirdim, orda neden kimsenin aklina gelmediki bu palmiye agaclari?
Orda yok yardim fisegi( 2 fisekten snra mermi bitiyor ve " ölicizz" diye umitsizlige gomuluyorlardi), yok ormandan buyuk buyuk taslar arayip tasiyip help yazmaya calismak. Yok ates yakip, sbaha kadar nobet donumleriyle yardim gelmesini beklemek.
Palmiye yapraklari abicim ya, bu kadar.

Umutsuzluğa kapılmamışlar, helal olsun.... Hayatta her daim ayakta durmayı ve umutlu olmayı hatırlattılar bana... Geçmiş olsun...

dünya küçük bir köy lafını hatırlattı bana...
artık hiç bir şey gizli değil,
sevinsek mi üzülsek mi.

hep hayal ediyorum zaten, bir gün böyle cia fbi dan falan kaçacak olsam anında yakalanırım diye.
ahanda ıssız adada bile rahat yok, hemen gelip alıyorlar.

Back