İsrail Savunma Bakanı: IŞİD Türk parasıyla finanse edildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
İsrail Savunma Bakanı: IŞİD Türk parasıyla finanse edildi
http://www.grihat.com.tr/israil-savunma-bakani-isid-turk-parasiyla-finanse-edildi-36183h.htm

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Türkiye'yi IŞİD'i finanse etmekle suçladı. IŞİD ise Türk askerini kafir ilan edip 'onları öldürmek caizdir' ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, IŞİD'in uzun süre Türk parasıyla finanse edildiğini öne sürdü.

Atina'da Yunan meslektaşı Panos Kammenos ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yaalon, "Terörizmle savaşta herhangi bir işbirliği içinde yer alıp almama kararı Türkiye'ye, Türk hükümetine, Türk yönetimine bağlıdır. Ama bu şimdiye kadar söz konusu olmamıştır” dedi.

İsrail Savunma Bakanı, "Bildiğiniz üzere IŞİD çok, çok uzun

bir süre petrol karşılığı Türk parasından yararlanmıştır. Umarım buna son verilecektir” diye konuştu.İsrail siyasetinin şahin kanadından bir isim olan eski genelkurmay başkanı Moşe Yaalon, geçen hafta da "IŞİD'i İran'a yeğlerim” açıklamasıyla dikkat çekmişti.

IŞİD, TÜRK ASKERİNİ KAFİR İLAN ETTİ

Öte yandan birçok ülkede sivilleri katledip kan döken terör örgütü IŞİD, aylık dergileri Konstantiniyye’nin son sayısındaki sekiz sayfayı, ‘Türk askeri’ne ayırdı. ‘Türk askerlerinin ‘tağuta’ hizmet ettiğini savunan terörirst örgüt, Türkiye’deki demokratik düzeni ‘küfür’ olarak tanımlarken, bu düzene hizmet eden silahlı güçlerin ‘kafir’ olduğunu öne sürdü.Örgütün dergisinde küstah ifadeler yer aldı, “Türkiye gibi tağuti sistemlerle yönetilen ülkelerde,askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür. Bu tür ülkelerde asker ve polislerin kanları helaldir. Onlar, küfür ve şiddet ehli oldukları için onlarla savaşmak ve onları öldürmek caizdir" denildi. Dergide ayrıca, Türk ordusunun, Suriye’deki muhaliflere destek verdiği ve IŞİD'i karadan toplarla vurduğu belirtilerek tehditler savuruldu.

Ya bu tağut ne? Bi ara bütün duvarlarda tağut nedir yazıyordu. Birden ortaya çıktı bu yazılar ve birden de silindi.

Derginin ismi de Konstantiniyye. Istanbul'la bir ilgileri mi var? Kafamda yine deli sorular. Korkuyorum

Ya bu tağut ne? Bi ara bütün duvarlarda tağut nedir yazıyordu. Birden ortaya çıktı bu yazılar ve birden de silindi.

Derginin ismi de Konstantiniyye. Istanbul'la bir ilgileri mi var? Kafamda yine deli sorular. Korkuyorum

Anlamı buymuş..

Tâğut kelimesin masdarı olan “tuğyân”: “İsyan etmek, haddi aşmak, azgınlık ve sapkınlık” gibi anlamlara gelmektedir.

Anlamı buymuş..

Tâğut kelimesin masdarı olan “tuğyân”: “İsyan etmek, haddi aşmak, azgınlık ve sapkınlık” gibi anlamlara gelmektedir.
Anlamına duvarlarda görünce de bakmıştım ama özel bi sebebi var gibi her yere yazılmasının? Istanbul dışında da yazıldı mı bilmiyorum ama cidden çok fazlaydı. Bunları yazanlar ışid destekçisi miydi yani?

Mutlaka öyledir,yoksa durduk yere duvarlara yazmazlar bence..

Mutlaka öyledir,yoksa durduk yere duvarlara yazmazlar bence..
Ben de dini bir grup sanmıştım. Bir ara her yere mahremiyetle ilgili çıkartma yapıştıranlar gibi. Işid ise fazla içimizdeler demek olur bu. Korkunç.

Evet Turkiyryi tagut askerimizin kanini da helal ila ettiler.

Su isid olayinin basimiza patlayacagini 3 yasindaki cocuk anlar artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…