• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işletme mühendisliği

merhaba, ben de öss'ye hazırlanırken araştırmıştım bu bölümü. bilgilerimi paylaşayım.
işletme derslerinin yanında temel mühendislik dersleri verilir bu bölümde.
herhangi kısıtlı alanı yoktur çalışmak için. endüstri mühendisliğine benzetilebilir mesela.
mezunar genelde özel sektörde çalışır. satış-pazarlama departmanları öncelikli olur çalışırken. mühendis oldukları için yabancı dil bilgisi üzerine tecrübe eklendiğinde yönetici konumuna gelebilirler.
istanbul teknik, beykent ve doğu akdeniz üniversitelerinde var bu bölüm. itü tercihi yapacaksa tavsiye ederim. mezun ve yurtdışında master yapan akradaşım var. şimdiden teklifler güzel. beykent üni. de bölüm bu sene açıldı temeli yok. doğu akdeniz üni. de kıbrıs üniversitesi olduğu için eğitim kalitesini bilmiyorum. (dogru tercih sitesinden yararlanmasını tavsiye ederim bilgiler için)

iş imkanı konusunda da aldığı eğitimin kalitesine ve yabancı dile göre değişir.
istanbul üni. diş hekimliği ile itü işleme müh. aynı puan. diş hekimliği maddi getirisi daha erken olan bir meslek örneğin ama insanın sevdiği meslekte yükselmesinin tadı daha başka.

işletme mühendisliği, yönetici olmak istiyorsa seçmesi gereken bir meslek kısacası..

umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Back