İşletme mi iktisat mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nessy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nessy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2006
1.602
9
116
İstanbul
Ben Dış Ticaret 2.sınıfa geçtim malum son senem,dikey geçiş olayı var.Ancak bölümüme en yakın olan Uluslararası Ticaret'i kazanmakla bitmiyor muafiyet sınavını geçebileceğimi sanmıyorum bir sene hazırlık bir sene intibak üçüncü,dördüncü sınıf derken uzuyor da uzuyor.
Bu bölümümü elesem kalıyor İşletme,İktisat.
Bana sanki dikey geçişi açıköğretimden yapsam daha uygun olurmuş gibi geliyor,intibak yok,en erken iki senede okul bitecek o iki senede iş bulamasam bile ingilizce,bilgisayar kursuna gider eksiklerimi tamamlarım gibime geliyor.Siz ne dersiniz?Ayrıca bu iki bölüm arasında da kaldım işletme sanki daha fazla sektöre hitap ediyor,iktisat teoriye dayalı bir bölüm, çevremdeki herkes işletme okuyor..özetle kafam karmakarışık yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden..:)

ben açıköğretimden işletme okuyorum ama iktisata geçmeyi düşünüyorum iktisat şu anda daha ön planda gibi çok fazla işletme mezunu var iktisatta bi o kadar var ama iktisat daha kapsamlı ve işletmeye göre daha çok bilgi içeriyor yani katkı sağlıcak olan bölüm bence iktisat olur ama bence sencesini sen bilceksin canım hayırlısı olsuna.s.

kpss ye girip devlet memuru olacaksanız kesinlikle işletme ..mezunu çok olsa da alanı da çok geniş .heryere hep işletme mezunu alnıyor . iktisat mezunu alınan yer azdır her zaman ..ama kendimi geliştirir ..yüksek lisans yapar ilerlerim diye düşünürseniz iktisat ii olabilir ama kısa yoldan memur olmak istiyorsanız işletme seçin...

bende bu yıl halkla ilişkiler 2. sınıfım seneye iktisat yada işletmenin birinden devam etmeyi düşünüyorum ama ben de kararsızım. Acaba iktisat mezunları ve işletme mezunları hangi alanlarda iş bulur nerelere başvuru yapabiliriz arkadaşlar

İşletme mezunu cok evet ama iş olanaklarıda iktisata göre fazla. Elime hemen lisans diploması alıyım diyosanız işletme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…