• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletme mezunuyum iş arıyorum.

Maskaraa

Ece
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
377
1
296
41
İstanbul
Herkese merhaba bu sitenin neredeyse hergün aktif üyesi olarak buraya neden iş aradıgımı yazmayayım dedim.

2007 işletme fakültesi mezunuyum.
Diploma notum yüksek olup almış oldugum onur belgelerim vardır.

Uzunca bir süre sadece insan kaynakları alanında görev almak istememden dolayı tecrübesizliginde etkisiyle iş bulamadım.Daha sonra kendimi bu şekilde sınırladıgımı farkettim.
İş aramaya aralıklar devam edebildim babamın gecirdigi önemli bir rahatsızlık iş aramama engel oldu daha dogrusu iş düşünecek halim kalmamıştı diyebilirim.

Şimdi istedigim satış olmayan kendimi egitimlerle yetiştirebilecegim alacagım ücretin hiçbir öneminin olmadıgı ama yol yemek parası asgari ücret şeklinde seve seve çalışıp artık tecrübesiz degilim diyebilecegim bir işimin olması.

Hayırlısı bakalım.:uhm:

maskara arkadaşım ne yazıkki şu dönemde iş bulmak kadar zor bir olay yok.ben de 2007 kamu yönetimi mezunuyum.aynı senin gibi bende okul 3, sü olarak bititrdim fakülteyi .ilk sene bankacılık istemedim.hiç sınava falan girmedim.bir okulda vekil öğretmenlik yaptım 6 ay. sonrada banka sınavlarınada girmeye karar verdim çünkü iş yok.sınavları geçmeme rağmen bu seferde mülakatta eliyorlar.herşey torpile bakıyor anlıycağ arkadaşım.torpilin varsa kimse senden diploma dahi istemiyor.gel gör ki torpil bulamıyorum.offffff offffff .sen de bana kalırsa bankalara cv gönder. hiç olmazsa cumartesi pazarı tatil olan tek iş bankacılık

cnm hayret dünyadaki tek işsiz benmişim gibi geliyordu bana da...
Arkadaşlarım bile benim neden hala iş bulamadıgıma inanamıyorlar.
Hatta diyorlar ki senin cv de yazılmaması gereken birşey mi yazıyor o yüzden mi hala işsizsin :)
Cnm banka istemiyordum krizden önce şimdi coktan başvuru yaptım gişe yetkilisi, operasyon elemanı olarak ama bu seferde krizden dolayı aktif olan tüm ilanlar pasife gecti yok yok almıyorlar şimdi de onlar beni istemiyor...

ben de aynı şekilde 4 yıllık işletme mezunuyum. mezuniyetime 3 4 ay kala internetten başvurmadığım ilan kalmadı. ben de o sıra yüksek lisansa başlamaya karar verdim.şu an yüksek lisans yapmaktayım.derslerim akşam saatlerinde olduğu için iş aramaya devam ettim . ama tecrübe isteniyor her yerden. yeni mezun birinin nasıl tecrübe kazanacağı ise ayrı bi konu. dediğiniz gibi torpil olsa tecrübeye eğitime hiç birşeye bakılmıyor. ben de ik alanında çalışmak istiyorum .bununla ilgili kursları araştırdığımda ise fiyatları 500 600 tlden başlıyolar. şu an sırf para kazanmak için bir cafede çalışmayı düşünüyorum . hepimizin gönlüne göre olsun

2007 işletme mezunyum hala işsizim bulamıyorum bankaların hepsine cv mi gönderdim elden götürüp verdiklerim bile oldu seni ararız dediler sınav olunca ama yok aramıyorlar mülakata girmeyi bırak sınavlara bile giremedim

bi çok arkadaşım çalışıyor 2 yıldır nerdeyse ama ben neden giremiyorum anlamadım.. çagrılmıyorum bile :(((( nasibin açılmadı demekki diyolar ama açılsın artık nolur.. :(((

kızlar hangi okuldan mezun olduğunuz çok önemli.unutmayınki cv sinde odtu hacettepe bilkent yazanlarda sizinle aynı işlere başvuruyorlar.

evet bencede hangi okullardan mezun oldunuz yazarsanız sevinirim.umarım en kısa sürede iş bulablirsiniz..:a015:

Evet hangi okuldan mezun oldugumuz cok önemli...
Bende hacettepe/odtü mezunu olsaydım eminim bu kadar beklemezdim.
Kocaeli üniverstesi ön lisans
Eskişehir Anadolu üniversitesi lisans...

Bende 2007 işletme Aöf mezunuyum ortak noktamız aynı ben sağlık sektörüne kaydım ama henüz bir gelişme yok olursa birbirimize destek oluruz inş.

uludağ üniversitesinden mezunum ben yine burda yüksek lisans yapmaktayım , daha ne olsun . bu arada diğer arkadaşlar iş durumları nasıl, ben başvurmadık yer bırakadım ama olmuyor ne yazık ki hala, neden arıyorum kendime soruyorum, sorguluyorum her şeyi :sm_confused:

selam kızlar ..

sizleri çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumdayım bende işlt mezunuyum ve maalesef ki zibil gibi iktisadi ve idari birimler fakültesi mezunu var fark yaratmak lazım.zaman geçiyor umut kırılıyor yinede pes etmek istemiyorsun. bayan olmamız sebebiyle seçici davranmak zorundayız şu işsizlikte bile ve bu durum daha da zorluyor ama pes etmek yok..

üniversite önemli..örgün eğitimde okuyupta yüksek lisans yapıp hala iş bulamayanlara ALLAH KOLAYLIK VERSİN.. ben açıköğretim işletme mezunuyum. Yüksek lisans yapmak istiyordum.. ama gördümki onunda bi anlamı yok. bi sürücü kursunda işe başladım okulu bitirince ordan ehliyetimi aldım. Trafik öğretmeni, direksiyon öğretmeni oldum.. sigorta ve araba var.. ama maaş iyi değil.. yani nereye giderseniz işletme mezunu şanssız..

Back