İşletme Fakültesi Mezunu Olan Arkadaşlardan Acill Yardım Bekliyorum!

secret85

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
90
0
296
Diğer
Kpss işletme bölümünden lisans düzeyinde sınava girmiş olan arkadaşlardan bir ricam var. Benim ilk girişim olacak bu sene ve inanılmaz derecede kafam karışmış durumda. İşleme mezunlarının bütün oturumlara girmesi gerekiyor mu? Çevremdeki arkadaşlardan kimisi giriliyor kimiside girilmediğini söylüyor B grubu kadroları tercih etmek için sadece cumartesi oturumuna girmek yeterli mi yoksa alan derslerine de girmek gerekiyor mu? Daha önce sınava giren arkaşlardan yardım bekliyorum, bu konuda, özellikle işletme bölümünden. Bu zihin bulanıklığından kurtarın beniiii :Saruboceq:

istegine bağlı degişir.düz memurluk dersen cumartesi gy-gk girmen yeterli.eger uzmanlık olmasını istiyorsan bu sınavlarla beraber alan derslerine de girmen gerek bende işletme mezunuyum sadece genel yetenek genel kültüre girecagim sınava

Merhaba. Ben de İİBF mezunuyum. 2008 KPSS ile 8. tercihime yerleştim.İki oturum için de başvurumu yapmıştm. Ancak sadece gy gk çalıştım ve dolayısı ile pazar günkü sınava gitmesem de olur dedim ve gitmedim. Eğer uzmanlık istemiyorsanız pazar günkü sınavlara başvuru yapmanıza ve dolayısı ile katılmanıza gerek yok.B grubundan tercih yaparsınız, Kurum içerisinde açılan uzmanlık sınavları ile yükselmeye çalışırsınız. Ben de böyle düşündüm. Ve sanırım uzman olarak girmek kurum içi yükselmekten daha zorlu bir süreç. Sınavı olsun, kurum sınavları olsun, mülakatı olsun.Her açıdan yani.
Başarılar dilerim.

Merhabalar,
Peki sınav nasıldı zor mu acaba?Ben de ilk kez gireceğim...eyvahedigeldismile

aslına bakarsan zor olduğuna inanıyorum. çok çalıştığımı düşünüyorum ama tarih soruları mesela beni baya hayal kırıklığına uğrattı.
sanırım çokkk daha fazla soru çözmeliydim...

ilk hedefim bir yerlere yerleşebilmek, uzmanlık filan eğer allah nasip ederde bir kuruma yerleşebilirsem yükselmek için mutlaka sınav açılacaktır. O vakit girip yükselmeyi denerim meslek yaşamımda bir çok fırsat çıkacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
bende iibf son sınıf öğrencisiyim ,bu yaz mezun olacağım nasipse ama bı yandan okulun dersleri bı yandan kpss dershane dersleri iyce sıkışmış durumdayımm((

ya kızlar bişi sorcam bilmiyorumkismile kpss tercihleri nasıl yapılıor acaba :/ benn istanbulu tutturamam diyorummm küçük yerleri yazsam tercihlere yada ne biliyim neye göre degerlendiriliyor tercihler

feyzameyacığım,hayırlısıyla mezun olursun inşallah; ama mezun olmakla da iş bitmiyor sınavlar peşimizi bırakmıyor ne yazık ki bende 2009 mezunuyum. Allah kolaylık versin şimdiden sana bir plan hazırlaman senin için faydalı olur muhakkak, mezun olduktan sonra iş buldum çalışıyorum işten eve gelip çalışmak nasıl zor geliyor anlatamam plan hazırlayacağım kendime kafayı kitaba gömmekle olmuyor bilinçli çalışmam gerekiyor. Allah yardımcımız olsun

arkadaşlar bende işletme önlisans mezunuyum aynı zamanda açıköğretim son sınıftayım kpss ye önlisanstan ve lisanstan tahminen kaçar kişi sınava girer ve bu yıl önlisanstan acaba lisansın kaçta kaçı alım yaparlar bi fikri olan var mı? ben lisanstan mı girsem daha avanatajlı olacak yoksa önlisanstan mı bir türlü karar veremedim netten araştırdım bu konuda kafası karışmış çok kişi var.yardımcı olursanız sevinirim.

canım, kişi sayısı konusunda kesin bir şey söylemek zor olur. Öncelilkle sana tafsiyem;
- Bu yıl okulunu bitirecek durumda isen lisans düzeyinde başvuru yapabilirsin.
- A Grubundan gireceksen alan derselerinede girmen gerekiyor(uzmanlık vs.+ yabancı dilde var)
- B Grubundan gireceksen sadece gk - gy girmen yeterli (120 soru var)
- Yine B grubu olarak ön lisan düzeyi var gk-gy (150 soru var, ancak bu yıl son kez yapılacağı için çok fazla sayıda başvuru olabilir)
-Düz memurluk istiyorsan eğer lisans düzeyinden de girebiliyorsun(bence lisanstan girmen daha iyi olur)
- Sorulara gelince önlisans soruları lisansa göre biraz daha kolay olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. yerimseniben

teşekkür ederim secret85.lisans daha iyi geliyo bana da ama bi yandan da ya mezun olamazsam yada hem derslere hem kpss ye çalışınca daha az puan gelir en azından önlisans eylülde olduğu için daha mı avantajlı olur diyordum ama önlisansa da her zamanki gibi daha çok kişi girer ve daha az yerleştirme olur diye düşünüyorum lisans dediğin gibi daha mantıklı olacak anlaşılan çok saol.

bence de lisans düzeyinden girmen daha mantıklı. ama sen yine de çalışmaya çalış. ben de 2008de mezun oldum, çalışamamıştım şimdi debeleniyorum..

bu arada ben lisans mezunuyum ama önlisans neden bu yıl son kez yapılıyor ? duymamıştım daha önce

Bende arkadaşlardan duydum lise ve önlisans olarak öyle bir söylenti var lise mezunları için yapsalar bile önlisans mezunları için yapmazlar herhalde, bir sürü MYO var bu ülkede açılmaya da devam ediyor o zaman onları kapatmaları lazım. Burası Türkiye ne zaman ne olacağı belli olmuyor akannehir

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu; ama kendine güvenmelisin ve başarılı olacağına inanmalısın benim de ders çalışmaya çok fazla vaktim olmuyor. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. gamyoncuiremsu

Son düzenleme:

haklısın canım burası Türkiye. neyse herkesin hakkında Allah hayırlısını versin

ya kızlar bişi sorcam bilmiyorumkismile kpss tercihleri nasıl yapılıor acaba :/ benn istanbulu tutturamam diyorummm küçük yerleri yazsam tercihlere yada ne biliyim neye göre degerlendiriliyor tercihler

osym nin sayfasından yapabiliyoruz tatlım veya kurumların başvuru için yönlendirdikleri yerlerden. İstanbul'u neden tuturamayacaksın ki yüksek bir puan aldın mı her olur allahın izniyle

osym nin sayfasından yapabiliyoruz tatlım veya kurumların başvuru için yönlendirdikleri yerlerden. İstanbul'u neden tuturamayacaksın ki yüksek bir puan aldın mı her olur allahın izniyle

cnmm istanbul için yüksek puan gerekliymiş 90 üzeri ben evde hazırlanmaya çalışıyorum :/ dershane filanda yok o yüzden güvenemiorum kendimeee allah yardımcım olsunnn :) tşk ederim cvp yazdgn için tatlımkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…