işletme bölümü ile muhasebenin farkı nedir

gulibik

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
5.373
64
35
herkese slmlar.ben öss ek yerleştirmede tercih yapıcam fakat kararsızım 2 yıllık muhasebeyle işletme arasındaki farkı öğrenmem gerekiyor mezun olduğumda ne iş yapabilirim we işletme 2 yıllık okuyunca açıköğretimden 4 yıllığa tamamlanıyomuş muhasebe okuyuncada açık öğretimden tamamlayabilirmiyim?? bu bölümleri yada okuyanlar bilgisi olanlar warsa lütfen bilgilendirirseniz çok sewinirim çok az zamanım war 13ü son gün şimdiden teşkkürler

canım muhasebede işletmenin muhasebesi hakkında bilgi sahibi oluyorsun.. finansman, bütçe v.s.
işletme bölümü genel bir bölüm bunun içinde işletme yönetiminden,politikalarından,pazarlama işlemleri ve muhasebede dahil olarak bir işletme için gerekli olan tüm yönetim bilgileri öğreniyorsun.

bende ek kontenjan a başvuracağım ama sadece muhasebeye aslına bakarsan dersler arasında çok da fark yok ama nedense muhasebe bana daha sıcak geliyor eger netten araştırırsan görürsün ikisinin de arasında ders olarak ve gelecek olarak bence çok fark yok istersen mali müşavirliğe kadar okuyabilirsin benim hedefim mali müşavir olmak inş sende bende yerleşiriz belli mi olur belki de aynı okula yerleşiriz

iş olanakları olarak peki bi fark yok ama bana işletme daha sıcak geldiği için işletme okuorum
bence muhasebeye göre dersleri daha zevkli ve ilgi alanıma girio :KK70:

canım ısletme daha genel bı bolum.sen eger ılerıde muhasebe bolumunde calısmak bu yolda ılerlemek ıstıyosan muhasebe sec derım ama ısletme bolumu okudugnda muhasebede dahıl pazarlama satınalma halkla ılıskıler ınsan kaynakları gıbı degısık bolumlerde calısma ımkanın olabılır.ben ıkı yıllık ısletme bıtırdım ve sınavsız acıkogretıme kaydoldum suanda dorduncu sınıftayım ama muhasebe bolumundede ıkı yıllık bıtırdıkten sonra ısletme bolumune gecıp dort yıllıga tamamlayabılırsın canım

Canım 2 yıllık muhasebeyi bitirdikten sonra işletmeye dikey geçiş yapabilirsin.

herkese çok teşekkür ederim kafam karışmıştı şimdi biraz daha netleşti özellikle muhasebeden geçiş konusunu öğrenmem çok önemliydi tşkler :1hug:a.s.

bende ek kontenjan a başvuracağım ama sadece muhasebeye aslına bakarsan dersler arasında çok da fark yok ama nedense muhasebe bana daha sıcak geliyor eger netten araştırırsan görürsün ikisinin de arasında ders olarak ve gelecek olarak bence çok fark yok istersen mali müşavirliğe kadar okuyabilirsin benim hedefim mali müşavir olmak inş sende bende yerleşiriz belli mi olur belki de aynı okula yerleşiriz

canım sen nereleri tercih etmeyi düşünüosun

önemli olan muhasebe mesleğini öğrenmek
işletmeci aranmıyor genellikle muhasebeci aranıyor
tercihini muhasebeden yap
işletme bölümü muhasebeyi yüzeysel öğreniyor
ama muhasebe bölümü daha kapasamlı eğer muhasebeci olmak istersen...
bende işletmeci fazla aramıyrlar
muhasebe daha çok arıyorlar diye
muhasebeyi seçmişim
iyikide öyle yapmışım ( işletme basit geliyordu bana )
okulumuzda biz muhasebe bölümü öğrencileri olarak
saygın bir yerimiz vardı daha kapsamlı ve üzerimize düşülerek
ders anlatılırdı.
hocalar bunu sürekli dile getirirdi...

muhasebe nin ban çok artısı oldu eminim sanada olacak canım...

önemli olan muhasebe mesleğini öğrenmek
işletmeci aranmıyor genellikle muhasebeci aranıyor
tercihini muhasebeden yap
işletme bölümü muhasebeyi yüzeysel öğreniyor
ama muhasebe bölümü daha kapasamlı eğer muhasebeci olmak istersen...
bende işletmeci fazla aramıyrlar
muhasebe daha çok arıyorlar diye
muhasebeyi seçmişim
iyikide öyle yapmışım ( işletme basit geliyordu bana )
okulumuzda biz muhasebe bölümü öğrencileri olarak
saygın bir yerimiz vardı daha kapsamlı ve üzerimize düşülerek
ders anlatılırdı.
hocalar bunu sürekli dile getirirdi...

muhasebe nin ban çok artısı oldu eminim sanada olacak canım...

tşk ederim terchimi yaptım hem muhasebe hemde işletme yazdım bakalım hangisi olucak eğer muhasebe olursa inş banada artısı olur hayırlısı olsun artık nediym 3.senem biyere yerleşmem gerekio:çok üzgünüm:

X