İşle ilgili(iş yetiştirme, planlama vs üzerine)

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.451
1.789
133
Hanımlar selam,

Çalıştığım iş yerinden 3-4 ay içinde baya bi çıkan oldu ve malesef yapılan işin detayını bilmeyen yöneticiler yeni personel almak yerine işi kalan personellere yıkmayı daha uygun buldular. Dolayısıyla iş filan yetişmiyor. Ama yetişmiyor denince sanki beceriksizmiş, iş yetiştiremiyor gibi bi tavır alıyor müdür ve kendimi çok kötü hissediyorum. (eksik personelle tam performans beklendiğinin farkındayım benim hatam olmadığının da farkındayım ama kötü hissediyorum.) durum bu olunca son 3-4 aydır allam nolur aniden sinirlenip istifa etmeyim diye güne başlıyorum.

Ben stres olunca direkt kendimi bırakıyorum arka arkaya hatalar yapmaya başlıyorum ve bunun sonucu bana baya kötü dönüyor. Öncelik sıralaması en önemli olanlar okey ama bir anda hepsi önemli hepsi hemen hemen aynı zamanda bitmesi gereken işler olduğu için direkt stres oluyorum.

Yoğun dönemlerinizde nasıl işinizi planlıyorsunuz?

ben kendimi bildim bileli aynı anda birden fazla şey yaptığım için hiç zorlanmadım iş hayatında bu anlamda.
tek şeye odaklanamıyorum, ders çalışırken de aynı anda tarih ve geometri açık olurdu mesela, birinden biraz sıkılınca diğerine geçerdim. bir anda tüm sorular biterdi.
aynısını işte de yapıyorum.
daha da karışmam derseniz bunu deneyebilirsiniz.

Günlük ve ulaşılabilir planlar yapıyorum. Çok aşırı yoğun günlerimde bunları madde madde ajamdama yazıyorum. Yaptıkça her birini tikliyorum. Gün sonunda hepsi tamamlanmış oluyor. Böyle yapmazsam zihnimde her şey birbirine giriyor ve gözümde büyüyor.

Siz neden açılan konularınıza gelen yorumlara hiçbir yorumda bulunmuyor veya cevap vermiyorsunuz çok merak ediyorum. :KK51:

Kesinlikle bi planlayıcı/ajanda edinin. Bir gün önceden ertesi gün yapacağınız işleri sırasıyla yazın ve ona göre iş takibi yapın. Faydasını göreceksiniz. Bu sayede yapacaklarınızı da unutmazsınız 👍

Arkadaşlar not almayı önermiş

İşler önceden geliyorsa sıkıntı değil

Ama öğlen gelen telefon ile iki saat sonraya iki ayrı iş geliyorsa ister istemez süresi az olan yapılır

Ertelenebilecekler ötelenir

Yan odamdaki arkadaşın babası vefat ettiğinde iş yetiştirmeye çalışıyordum işi bitirdim maili attım muhatabı aradım bu nedenle çıkıyorum gerekirse sen düzenle dedim

O gün dahi iş yetiştirdi isek sıkıntı olmaz demiştik keza ertesi gün kabristandan gelip şehirdışından gelenlerle toplantı yapmıştık

Gözlerimiz ağlamaktan şiş kusura bakmayın diyerek

İş hayatı zor maalesef

Eğer çok iş varsa elinizde yeni iş veren amire şu tarihten önce olmaz deyin neden dediğinde eleman az diye dile getirin

Siz neden açılan konularınıza gelen yorumlara hiçbir yorumda bulunmuyor veya cevap vermiyorsunuz çok merak ediyorum. :KK51:

Genelde akşam saatlerinde açıyorum, akşam bakıp cevaplıyorum diğer gün de girmeye vakit bulamıyorum ya da unutuyorum. Sonra yeniden konuyu hırtlatmamak için gelen yorumları okuyup beğeniyorum :) biraz kaba bi hareket farkındayım 🤦‍♀️

Arkadaşlar not almayı önermiş

İşler önceden geliyorsa sıkıntı değil

Ama öğlen gelen telefon ile iki saat sonraya iki ayrı iş geliyorsa ister istemez süresi az olan yapılır

Ertelenebilecekler ötelenir

Yan odamdaki arkadaşın babası vefat ettiğinde iş yetiştirmeye çalışıyordum işi bitirdim maili attım muhatabı aradım bu nedenle çıkıyorum gerekirse sen düzenle dedim

O gün dahi iş yetiştirdi isek sıkıntı olmaz demiştik keza ertesi gün kabristandan gelip şehirdışından gelenlerle toplantı yapmıştık

Gözlerimiz ağlamaktan şiş kusura bakmayın diyerek

İş hayatı zor maalesef

Eğer çok iş varsa elinizde yeni iş veren amire şu tarihten önce olmaz deyin neden dediğinde eleman az diye dile getirin

Bir rutin var ama aniden çok fazla iş çıkabiliyor. Genelde bu aniden çıkan işler yarım günümü alacak şekilde oluyor. Konuşmayı denedim, şu işi şu zamana kadar yapabilirim vs dediğimde sanki ben yavaşmışım gibi bir tavırla yaklaştı müdür 🤦‍♀️ dosyaları masaya fırlatıp kaçasım geliyor

Back