ıslanmamış nohut

limonludondurmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.345
722
123
31
merhaba arkadaşlar nohut yemeği yapıcaktım ama ıslatmaya unutmuşum. ıslanmadan pişiren var mı nasıl yapılıyor biliyo musunuz

merhaba arkadaşlar nohut yemeği yapıcaktım ama ıslatmaya unutmuşum. ıslanmadan pişiren var mı nasıl yapılıyor biliyo musunuz
Akşamdan nohutları ıslatmayı unuttuysan ya da gündüz nohut yemeği yapmaya karar verdiysen al sana tarif :)

tabiki düdüklü kullanıyosun.

1. Nohutları yıka süz ve düdüklüye al
  2. Tuz, şeker, kabartma tozu ve sıcak suyu döküp düdüklüde kaynamaya başladıktan 30 dk sonra altını kapatıp 10dk düdüklünün kapağını açmadan beklet.
  3. 10 dk sonra nohutun suyunu süz nohutu yıkayıp süz.
  4. Düdüklüye soğanları doğra ve sıvı yağ ile kavur.
  5. Üzerine salça ilave edip kavur. En son nohutları, tuz şeker ve suyu da koyup düdüklünün kapağını kapatıp bir yarım saat daha pişir.
  6. 30 dk sonra nohutları kontrol et, pişmemişse biraz daha pişirebilirsin.

Akşamdan nohutları ıslatmayı unuttuysan ya da gündüz nohut yemeği yapmaya karar verdiysen al sana tarif :)

tabiki düdüklü kullanıyosun.

1. Nohutları yıka süz ve düdüklüye al
  2. Tuz, şeker, kabartma tozu ve sıcak suyu döküp düdüklüde kaynamaya başladıktan 30 dk sonra altını kapatıp 10dk düdüklünün kapağını açmadan beklet.
  3. 10 dk sonra nohutun suyunu süz nohutu yıkayıp süz.
  4. Düdüklüye soğanları doğra ve sıvı yağ ile kavur.
  5. Üzerine salça ilave edip kavur. En son nohutları, tuz şeker ve suyu da koyup düdüklünün kapağını kapatıp bir yarım saat daha pişir.
  6. 30 dk sonra nohutları kontrol et, pişmemişse biraz daha pişirebilirsin.
tuz şeker k tozu hiç duymamıştım :) ben direk kaynar su ile pişiriyorum bazen

• Beğen
Reactions: H E
Back
X