İslam Cumhuriyeti'nde kararan bir kadın yaşamı...

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
İRAN İSLAM CUMHURİYETİ'NDE ATEFAH'IN İDAMI

Adı Atefah Sahaaleh. 13 yaşında bir erkekle aynı arabada tek başına görüldü diye hapis cezası aldı. Hapisten çıkar çıkmaz 51 yaşında bir taksi şoförünün tecavüzüne uğradı.

İmzasız bir şikayet mektubu ile tutuklandı. İşkence altında sorgusu yapıldı. Hakim ve savcının aynı kişi olduğu şeriatçı bir sorgu sırasında da tecavüze uğradığını 'itiraf' etti.

Hakkında idam kararı verildi ancak 16 yaşında olduğu için Yüksek Mahkeme izni gerekiyordu. Yüksek Mahkeme 2 gün içinde kararı onadı.

Halka ibret olması için yaşadığı şehrin meydanında idam edildi. Ailesini son kez görmesine bile izin verilmedi.

Atefah tam 40 dakika boyunca sallandırıldı dar ağacında. İdam edildiği günün ertesi günü de cesedi mezardan çalınarak tecavüze uğradı.
Ayrıntı için...
Execution of innocent 16-year old teenage girl Atefah Sahaaleh by Islamic Republic hooligans on Vimeo

Son düzenleyen: Moderatör:
ya allah belasını versin inşallah bunların ya
ban da yesem tutamayacağım kendimi elim ayağım titredi okurken
hele kızın ağlarken ki fotoğrafını görünce sinirlerim boşaldı..
bunlar nasıl insan allah aşkına
yemin ederim hayvanlarda daha çok merhamet var ya
ölüsüne tecavüz etmek ne ya bu kadar mı yaratıksınız siz..
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın hepsini inşallah

Vah garibim öldükten sonra bile bitmemiş çilesi...Bu masumun kanına girenlerin hepsine lanet olsun.Din-şeriat kisvesi altında zulme uğrayanlar hep kadınlar oluyor genelde niyeyse

Haberin devamı?

Cesedine de tecavüz edilmiş. Büyük günah işlemiş! 3. bi ceza verilmemiş mi?

tecavüze uğradığı içinmi idam edilmiş. inanamıyorum. Allah belalarını versin bu pisliklerin.

bu kıza bunu reva görenler kahrolsun.önce iftira atanlar,sonra tecavüz edenler sonra asanlar sonra ailesiyle görüştürmeyenler sonra da cesedine tecavüz edenler kahrolsun.insan kitabında bu kadar zulüm var mı lanet olsun.

eger bunlar müsliman ise ben degilim, yada bunlar herhangi bir dine mensup degil...

Şeriat Allahın yolu ve kanunudur , en basit ifadesiyle.

Bu şekilde kendi şeriatlarını oluşturup bu kelimeyi nefretle andıranlara yazıklar olsun !

Verdiğiniz cezanın tek bir kaynağını gösteremezsiniz sahih olan , tek bir ayeti yazamazsınız !

Kabul edilsin edilmesin , katı gelsin gelmesin şeriat yasası ile bu kıza yapılanlar asla aynı kefede değildir.

Bunlar insanlıklarını unutmuş , kendi dini kurallarını koymuş ve sapkınlığa uğramış zihniyetlerin rezilliğidir.

başları alışık olduğumuz şeyler de sonuna şok oldum ya hu
ne diyeyim hesap gününü yaratan Rabbime şükür

bu ne ya ............

denecek çok sey var
neden geri kaldıkları o kadar belliki

yavrucak nasıl aglamıs
kıyamet günü hepsinin yakasına yapısıcak bu kızın masum elleri insallah

Bu arada bu haberde belirtilmemiş.
Ekleyeyim. Taksiciye ceza verilmemiş.

Son düzenleme:
Aus ablanın dediği gibi, kesinlikle şeriat bu değil.
Şeriat deyip Allah yolu deyip kakalıyorlar bu saçma sapan şeyleri..
Bunu yapan insan olamaz. Hayvan da olamaz. Adı başka bişey.
Bi kere, Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz, işte bu şeriatçı denilen sapkın mahluklar başta bunu bilmiyorlar.
Tecavüze uğradığı için nasıl öldürülür biri Allah'ım aklım almıyor..

Şeriat hükümlerini Kuran-ı Kerim ile bağdaştırdığını söyleyen kişiler, sadece kendi egolarını tatmin etmek için bu durumu yaratıyorlar.
İnsanlar vicdanıyla sorgulanır, günah ve sevap bunun üzerine kuruludur aslında.
Ayrıca, tecavüze uğraması kişiyi suçlu göstermiyor Kuran-ı kerim de. Kimseyi de taşlayın demiyor.
En önemlisi, hiç bir insanı öldüremezsiniz diyor.
Sen Kuran-ın hükümlerine karşı gelerek nasıl bir müslüman olduğunu söylersin.
Ayrıca daha çocuk yaşta bir kız kendinden sorumlu değildir evlenene kadar ailesinden sorumludur.

Benim sizin üzerinizde ufacık bile hakkım varsa "hesabımı bu kız sorsun" diyorum

(Dinin hükümlerine göre yaptığın bir iyiliğin karşılığı olmalı, ben eğer ağaç diktiysem oksijeni sağlamıştır. Bu durumda havayı temizler ki atmosfer geniş bir kütleyi oluştur.)

Allah'a havale her biri.

Bu ülkede dinin devlet bazında ele alınmasına gelenler "islam düşmanı, din düşmanı" diye adlandırılıyor.

Şimdi neden olduğu anlaşılıyor mu?

İnananların veya inanmayanların sorunu dinin kendisiyle değil, islam gibi bir dinle kimsenin sorunu olamaz.

Sorun güzel dinim islamın kullanılış, uygulanış şekliyle.

İslama insan eli değmiş hali budur işte.

Devlet eli değmiş hali budur.

Bu yüzden bas bas bağırıyoruz, herkes dinini özgürce yaşasın. Ama kimse insanları islam adı altında yönetmeye kalkmasın!

Keşke okumasaydım bu konuyu.

Zebaniler bile daha masum kalır bunların yanında, rezalet.

Açıkçası videoyu sonuna kadar izleyene kadar bende ya nasıl olur şeklinde ağlayacak düzeye gelmiştim. Ama videoda da İslamı kötü-gerici şeklinde yapılan propagandaları gördüğümde haberin biraz Uçuk olduğunu anladım. Bu video yine arapları ve islamı kötülemek için yapılmış. Madem o kadar sıkı bi kuralları var bu devletin taa ailesiyle arkadaşlarıyla nasıl sohbet edip bu kadar bilgi toplayabiliyolar şaşırdım doğrusu.

Bide şöyle bişey var. Bunlar tamamen benim düşüncelerim. Yanılıyo da olabilirim ancak olaylara bazen farklı açıdan bakıp madalyonun diğer yüzünü görebilmek gerekir.

İran bir islam cumhuriyeti değildir. Anayasaları şeriat değil. Öyle olsaydı tecavüz eden iyi bir ceza alıp kıza yüklü bir tazminat vermesi gerekirdi. Ayrıca yargılanmadan idam asla islamın kabul edebileceği birşey değildir. İslam mazlumun yanındadır, gücü olanın değil. Öyle olmasaydı önce en zenginler en güçlüler müslüman yapılır, gerisi önemsenmezdi. İslam bir köleyi, Hz. Bilalı yüceltmiş, cennetle müjdelemiş bir din. Kadına değer verilmeyen bir din olsa Hz. Peygamber (s.a.v.) kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda kendi kızını omzuna alıp gezdirmiş bir baba. Kadınlar köle yerine konuyorken hayvandan bile aşağı görülüyorken (Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir] sözlerini söylemiş biridir. Kadın dövmek konusunda ise (Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin] sözlerini yine kendisi bizzat söylemiştir. İran Arabistan gibi ülkeler islamın adını kötüye çıkarmaktan başka bir şeye yaramaz. kadına değer vermeyişleri kendi kültürleriyle ilgilidir, dnleriyle değil. Yanlış olan insanlardır, islamiyet değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…