- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.874
- 448
Merhaba hanımlar, konuyu nereye açmam gerekir bilemedim, ben işkur destekli estetisyenlik kursuna başladım, henüz 2 hafta oldu ama tam olarak derslere başlamadık. Kurs ücreti normalde 6 bin tl araştırırsanız, ben para ödemeyeceğim, dediğim gibi işkur destekli yani kurs ücretini devlet ödüyor, ayrıca kursiyere her ay 450 tl ücret veriyor. Bunu buraya neden yazdım, başkaları da faydalansın diye :) bir çok kişi başvurdu ama herkesi almak istemiyorlar, şu an 5 kişilik bir açık var, 35 yaşını aşmamış diksiyonu düzgün, çalışmayan ve kurs boyunca çalışmayacak kişiler başvurabilir. Boy ve kiloda doğru orantılı olmalı çünkü işte estetisyenlik görsellikte demek, kurs 5,5 ay sürecek, ve kurs sonunda çalışmak zorunlu, çünkü devlet böyle bir şart koymuş ve haklıda. İnsanları çalışmaya yöneltmek istiyor, ve iş sahibi yapmak. Çalışmayıp sadece o 450 lirayı almak için gelenler var. Yani işin özü kursa gelmek isteyen olursa bana mesaj atsın ben yönlendireyim, kurs şişli, osmanbey'de. Bu sektör asla ölmez hanımlar, bizde biliyoruz ki kozmetik, güzellik sektörü hep ayakta kalan sektör. :)