İşkence görüntülerine hakimler bile dayanamadı: Titriyoruz

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
"Bu görüntüleri izleyince titriyoruz"
KAYSERİ’DE 5 ve 7 yaşındaki biri erkek diğeri kız üvey çocuklarına işkence yaptığı iddiasıyla yargılanan 29 yaşındaki Songül Akpolat’a hakim Dursun Büyükbaş, "100 adam öldürüp gelsen o görüntüleri izlerdik ama, bu görüntüleri izleyince titriyoruz" dedi.
Sitene Ekle
DHA
Kayseri 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada tutuklu Songül Akpolat'a, mahkeme heyetinin sorularına yanıt vermek istemedi. Mahkeme Başkanı Dursun Büyükbaş'ın, ‘Psikolojik rahatsızlığın mı var?' sorusuna ‘Evet' yanıtını vermekle yetinen Akpolat'ın, üvey çocuklarının ellerini sobada yakmak, oklava ile dövmek ve iğne batırarak işkence yapmak suçlamasıyla 20 yıl hapsi isteniyor.

Songül Akpolat'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının saptanması ve Adli Tıp Raporu'nun beklenmesi için duruşmayı 7 Eylül’e erteleyen Mahkeme Başkanı Dursun Büyükbaş, işkenceyle suçlanan sanığa "100 adam öldürüp gelsen o görüntüleri izlerdik ama bu görüntüleri izleyince titriyoruz. Bunu nasıl yaptın?" dedi.

İŞKENCE SUÇLAMASI

Kentin merkez Melikgazi İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Gölgeli Sokak'taki oturan Songül Akpolat, geçen 15 şubat'ta üvey 2 çocuğuna işkence yapmak suçlamasıyla tutuklandı.

Çocuklardan kız olan 7 yaşındaki I.A. ifadesinde işkenceyi şöyle anlattı:

"Annemiz, beni ve kardeşimi çok dövüyordu. Sonra bizi yatağa iple bağladı. Eczaneden aldığı iğneleri vücudumuza batırdı. Kardeşimi tekrar dövüp sırtını sobaya değdirdi. Babam evde yokken annemiz hep bizi dövüyor. Bir keresinde çoraplarımızı çıkarıp oklavayla ayağımıza vurdu. Biz annemizi hiç sevmiyoruz."

Üvey çocuklardan erkek olan 4 yaşındaki İ.A.'nın da Songül Akpolat tarafından dövülüp cinsel istismara uğradığı, bilirkişi raporuna göre 5 ameliyat geçiren çocuğun bağırsaklarının yırtıldığı ve apandisitinin patladığı yer aldı.
http://www.milliyet.com.tr/-bu-goruntuleri-izleyince-gundem-2065470/

bunun ilk haberini de ben paylaşmıştım, küçük erkek çocuğu üvey annesi tarafından oklavaya cinsel istismara uğrayıp bağırsakları yırtılmıştı, umarım çok çok uzunca bi hapis cezası alır. Hatta göz yumduğu için babada ceza almalı dicemde çocuklar hepten sahipsiz kalır o zamanda
ama işkence görüntüleri nasıl çekilmiş onu anlamadım

çocuklu olduğunu bile bile evleniyor sonra işkence yapıyor

tedavi görmesi şart ve ayrıca bu kişi evlilikten uzak dursun ruh yapısı narin

izlemeseydim görmeseydim duymasaydım demeyin...zaten görmemezlikten gelindiği için çocuklar daha fazla istismara uğruyor.etrafınızda bu durumda olan çocuklara yardım edın.polise suc duyurusunda bulunun,aile sosyal politikaları arayın şikayet edin....ama lütfen üc maymunu oynayıp yolunuza devam etmeyin..
onlar çocuk ve her birey gibi onlarında hakları var..onlar tapulu mallarımız değil..çocuk ıstısmarına sessiz kalmayalım

Allah ım evlatlarımız sana emanet sen onlari koru rabbim.
Baba olacak ş....siz hic mi farketmiyo ben buna anlam veremiyorum o kadını cocuklarindan nasil üstün tutmuş nasil inanmış o caniye de cocuklari emanet etmiş.
At gozlukleriylemi bakmış bütün aile bu cocuklarin hicmi dinleyeni inan bi kisi yokmuş aile tumden mi 3 maymunu oynamış.
Aman adam evlensin gelen de çocuklara baksin ne halleri varsa görsünler demişler. Olan çocuklara oluyo hep

aslında kısmen katılmakla beraber kısmen katılmıyorum.. insanlar görmedikleri- duymadıkları için değil çoğunlukla korktukları için müdahale edemiyorlar.. bu konu için değil, genel olarak konuşuyorum.. komşusuna "müziğin sesini kıs" dediği için 40 yerinden deşilen ve suçluların "tahrik" denilerek serbest bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz.. şimdi bu insan(!)lardan örnek verelim, ne kadar ceza alacaklar? ya akıl hastası denilecek, ya da minimum ceza ile yırtacak bir şekilde.. polisin bile müdahale etmediği olaylara insanlar müdahale etmeye korkuyorlar.. işte burada devreye kanunların girmesi gerekiyor, ama giriyor mu? hayır!

Kafayı yicem yaaa bu baba nasıl görmez nasıl yaaa teee. şu anda sinirden ağlıyorumm yahuu

valla kafayı yicem
chess paylaşmayın yeminlen şu çocuk haberlerini dinleyince uzun bir süre aklımdan çıkmıyorr bu nee yaaa..

üvey anne terörü keşke sadece masallarda olsa, bazıları tabii
bazen kendi çocuğum için bile korkuyorum herhalde her annede aynı korku vardır bana bişey olursa eşim yeniden evlenirse kadın nasıl olur çocuğuma nasıl davranır diye, biraz dramatize bi düşünce belki ama böyle haberleri görünce ister istemez insanın aklına geliyor. Allah hiç bi çocuğu şevkatli bir anneden mahrum bırakmasın diyelim

ayy Allah korusunn vee amin şevkatli bir anneden mahrum bırakmasınn..

Bu ne vicdansızlık Ya Rabbi! İçim parçalandı. Baba nasıl farketmez bunca şeyi yahu.

Amin
Benimde yakindan tanıdığım bi uvey anne var tam tersi anneleri kanserden ölmüş 3 tane cocuga oz evladindan ayirt etmeden baktı 15 senedir 25 yasinda kiz olarak evlendi 1 kiz 2 oglan cocuguna baktı büyüttü en buyu 12 yasinda 2.si 9 yasinda en küçüğü 5 yasindaydi 1 tanede kendi cocugu oldu hepsini büyüttü kizi okuttu bu sene evlendirdi oglanlarida okuttu hepsinin eli ekmek tutacak hale getirdi onun gibi kimse olamaz kimse onun uvey olduguna bile inanmaz cocuklarda onu sayar sever hic bir ayirt yok ben boyle birini daha tanimadim vallahi Allah ondan razi olsun emeginin karşılığını şimdi aliyo. Yinede Rabbim kimseyi annesiz birakmasin

ay ne güzel ne mutlu ona ya, işte ona üvey denmez

ay bu erkeklerde evlenmese olmuyor sanki..ne var sanki bir bakıcı tutsa en azından o çocuklar büyüyene kadar evlenmese..sonradan gelen caniler böyle oluyor..bunu normal bir insan yapamaz..nasıl acımışdır canları kim bilir..nasıl dayabildiler yavrucaklar..çok üzülüyorum böyle durumlara..

evet bu olaylar oluyor ama bunlar oluyor diye susamayız..üc maymuna devam edemeyiz..devam edersekte insanlığımızdan utanmamız gerekiyor..
kaldıkı bu bir çocuk..alo 183 sosyal yardımlaşma hattına bu tarz şikayetleri bildirebilirsiniz.bir cocugu işkenceden kurtamanın onun hayatını ideallarını herseyini kurtarma anlamına geldiğini herkesin bilmesi gerekıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…