• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme engellilerde eğitim ve işaret dili hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim

eligos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
32
0
96
İstanbul
işitme engellilerde eğitim ve işaret dili hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim
öncelikle ben işitme engellilere ders vermek istiyorum ama işaret dilini akşam veren kurs bulamadım:( herhangi bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. ne kadar sürede ders anlatabilecek durumda olurum çünkü yanlış aktarmak istemem ve bu işi gönüllü yapmak istiyorum nereden ulaşabilirim

halk eğitim merkezlerini araştır onların oluyor genelde hatta ben gidiyorum şu an.nisan ayında yeni dönem başlayacak ayrıca sağırlar federasyonunun yakında açacağı bir kurs ta var

1. İŞİTME ENGELLİLER VE AİLELERİ DERNEĞİ 7-8 Kısım Mimar Sinan Villaları Karşısı, Özürlüler Merkezi Arkası Ataköy/İSTANBUL 0538 224 40 83-0212 559 87 97

2. FATİH ÖZÜRLÜLER MERKEZİ Vatan Cad. Hasan Halife Mah. Hissedar Sok. NO:13 Fatih 0212 631 53 64

3. TOPHANE ÖZÜRLÜLER MERKEZİ Tulumbacı sk. Sıdkı sk. NO:24 Tophane (İŞkur binasının arkası) Tel:0212 2524200

Ben bunları buldum..İstanbul da şimdilik..Özel bir durum olduğu için faydalanılması açısından iletişim bilgilerini verdim

Son düzenleme:
Herhangi bir engeliniz yoksa sağlıklı biriyseniz verebilirsiniz.. Halk eğitimlere başvurun..

Sorunuza çok çok geç cevap veriyorum ama ismek bünyesinde iki yerde işaret dili, işaret dili ve eğitici tercümanlık kursları verilmektedir...onların birisi Ümraniye engelliler merkezinde diğeri fatih engelliler merkezinde. Hafta içi ve hqftasonu sabah veya akşam grupları bulunmaktadır... Ben 120 saatlik işaret dili kursunu bitirdim. Çok memnunum hocadan. Şimdi ise tercümanlık için gidiyorum

işitme engellilerde eğitim ve işaret dili hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim
öncelikle ben işitme engellilere ders vermek istiyorum ama işaret dilini akşam veren kurs bulamadım:KK43: herhangi bir bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. ne kadar sürede ders anlatabilecek durumda olurum çünkü yanlış aktarmak istemem ve bu işi gönüllü yapmak istiyorum nereden ulaşabilirim
Ne konuda ders vereceksiniz branşınız nedir?

İşitme engellilerde işaret dili konusu şöyledir arkadaşlar ; cihazla işitme sağlanmış çocuğa işaret dili öğretmek ce konuşulduğu çevrede bulunmasını sağlamak hatalı olacaktır çocuk konuşma üretmek yerine pratik işaret dilini benimsemeye başlar bu da onunun işaret dili bilen çevre dışında iletilim kurma isteğini azaltır bunlar tecrübeyle sabit ama çocuk total veya totale yakınsa yani hiç duyma kalıntısı yoksa cihazla veya implantla verim alınamıyorsa işaret dili kullanılır bazı durumlarda jest ve mimiklerimiz de bunu. Yerine kısmen geçer implant ameliyatları tamamen veli seçimidir riskleri avantajları ve dezavantajları vardır Erken cihazlanma erken eğitim her zaman önemlidir implanta uygunluğu doktor tespit eder

İşaret dili de sehirden sehire bir çok sözcükte farklılık gösterir İşaret dili kullanan işitme engelli dostlarımız bizim bir çoğumuzun öğrendiğinden daha hızlı ve kısaltılmış bir dille konuşur ama sizi de aldığınız kurs sonrası büyük oranda anlar

İşaret dili de sehirden sehire bir çok sözcükte farklılık gösterir İşaret dili kullanan işitme engelli dostlarımız bizim bir çoğumuzun öğrendiğinden daha hızlı ve kısaltılmış bir dille konuşur ama sizi de aldığınız kurs sonrası büyük oranda anlar
Ya bende orta derece işitme engelliyim, hep merak etmişimdir işaret dilini anadolu yakasında kurs yerleri varmı acaba

Back