• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işitme engelli annenin çocuğu geç kouşma sorunları

ahh kalbim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2019
1
0
1
37
Mrb, prematüre 3 yaş oğlum var. ben ve eşim işitme engelliyiz. bizim oğlan konuşmadı henüz herhangi bir sağlık sorunu ve işitme sıkıntısı yoktur bizler sağlıklı konuşamadığımızda ve iletişim kuramadığınızda kaynaklandığı ifade ettiler...

kreşe kayıt yaptırmak istedik ücretleri yüksek olduğu için maddi durumdan dolayı gerçekleştiremedik kamu kurumlara başvurduk sigorta gereği yardım talebim kabul görülmedi.

Evdek TVmiz tüplü olduğu için çocuk oynarken üstüne düşürdü ayağı çatladı 1 yıl evvel TV kaldırdık korktuğumuzda eğer tv olursa çizgi film sayesinde konuşma becerileri artar denildi. İnternet paketim olduğunda telefonda çizgi film ve çocuk aktiviteleri eğelence vb. konular açıyorum çocuk doktoruna da görüldük normal, problem bizim iletişim eksikliğimizde kaynaklandığı belirtildi

kısa pratik öneri ve çözüm olan bayan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Bence direk telefonu vermeyin de en azından bir kadın çocuğuyla konuşurken o repliği ezberleyin, çocuğun görmediği bir yere koyup, onunla oynamaya başlayabilirsin, sadece ağzını oynatarak. Onun dışında kurs veya aktivitelere gidilebilir. Ses getiren başka şeyler, sesli kitap vs gibi.

Back