Doğuma Hazırlık İsimler ve Kişilik Özellikleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
Merhaba herkese, isimlerin kişilikleri etkilediklerini ve aynı ismi taşıyan çocukların benzer özellikler gösterdiğini okumuştum. Bu konuda ciddi araştırmalar da yaptım ama istatistikler genelde çok kullanılan eski isimler için var.
Mesela araştırdığım kadarıyla isimler ve etkileri şöyleymiş,
Elif ler hanım hanımcık
Zeynep ler dik başlı ve özgür ruhlu
Furkan, Eren, Enes, Emreler yaramaz ve hareketli
Eda, Naz, Ece kaprisli
Ömer, Yusuf, Hakan ismindeki ler efendi ve ağır başlı...

Ama ben bu isimlerden daha güncel bir isim koymayı istiyorum bu sebeple bu konunun aslında isim arayışında olan tüm anneler için fikir olabileceğini düşünüyorum.

Özellikle öğretmen arkadaşlar ve kendi çocuklarından gözlemleyenler, isimler hakkında fikri olanlar görüşlerini paylaşabilirlerse çok çok güzel olacak.

Ben başlayayım mesela, Rüzgar ismini taşıyan bebekler de hiç yerinde durmayan, hareketli bebekler oluyor çevremde... Eren oğlumun ismi ve yine çok hareketli...

Enteresan bir konu olmuş. :)

Böyle bir şey var mı bilmiyorum. Tek bildiğim Elif'le ilgili yapılan genellemeye hiç katılmadıģım.
Tanıdığım, yaşları 20-30 arası olan Elif'ler "hanım hanımcık" sıfatına uymuyor.
Aksi, ailesine karşı çıkan kızlardı hep.

Bende isim arayisindayim ve bu konu benimde dikkatimi cekiyor mesela selim ismindekiler cok caliskan olurmus

Bir öğretmen olarak ismin karakteri etkilediğine kesinlikle katılıyorum. İsim arayışında bir anne adayı olarak da şunu soyleyebilirim ki oğlum olursa asla yusuf efe emirhan isimlerini koymam. Henüz elimden bir tane bile uslusu geçmedi. Bu okuldaki tüm arkadaşların genel fikri. Hatta 3 sene once arkadaş oğlunun adını efe koydu yapma etme dedi dinletemedik doğduğundan beri resmen çektiriyor velet :) Çevremde de çok fazla rastlıyorum. Tabi ki istisnaları vardır ama bu 3 isim için hiç düşünmeden genellememi yaparim.
Furkanlar enesler onurlar sinanlar da genelde yaramaz.
Serhatlar kaanlar buraklar daha sakin ve başarılı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Gercekten efe ve yusuflar cok yaramaz benim cevremdede arkadasimin oglu efe ve kadina kan kusturdu psikolojisini bozdu

Evet bende Elif'ler inatçı dik başlı olurlar diye duymuştum. Benim tanıdıklarımda gerçekten çok çok inatçıydılar...

Ayrıca bildiğim Furkanlar da çok eziyet ediyor etrafına

Bende bazı isimlerin çocuklara ağır geldiğini düşünüyorum.... Hepinizin evladı hayırlı mübarek olsun bereketler getirsin sağlıkla kucağıniza almak nasip olsun...

Fatihler maşallah çok akıllı ve akıllı oluyor benim tecrübem....

Bi tek Yusuf'lar efendi ağırbaşlı oluyor. Diğer görüşlere katılmıyorum.

yukarıdaki isim analizlerin çoğunda tanıdığım çocuk var
büyük olarak çok farklı olsalarda küçük halleri için birebir uyuyor
bence de isim önemli etkiliyor

Rüya isminde tanıdıgı olanlar rüyalar genelde nasıl oluyor
Öykü yada rüya arasında kaldık iki isimdede hiç tanıdıgım yok
Birde aylin i merak ediyorum??

Rüya değil ama Öykü ismine torun yapabilirim arkadaşımın kızının ismi ve çokkk sakin, hanım hanımcık, çok tatlı bir kız ve kesinlikle yaramaz değil.

Rüya değil ama Öykü ismine torun yapabilirim arkadaşımın kızının ismi ve çokkk sakin, hanım hanımcık, çok tatlı bir kız ve kesinlikle yaramaz değil.
Herkezden öyküler yaramaz olur die yorum aldım oysa... etkilendim isimden soğumaya başlamıştım

Aylin adında çok hanımefendi, ailesine ve arkadaşlarına karşi sevgi dolu birini tanıyorum. Sevdiğim de bir isim bu yüzden :)

pek katilmiyorum bu goruse bende anaokulunda calistim efeler yaramaz olur derler ama benim ogrencim efe cok usluydu ve cok akilliydi arakadasimin ogluda yakip efe oda cok akilli buuumusde kuculmus masallah. bende kerem ismini vercem insallah ogluma ama sirf kerem ismi karizmatikgeliyo diyo insallah oglumda yakisikli karizmatik olurda ismine yakisir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…