Merhaba herkese, isimlerin kişilikleri etkilediklerini ve aynı ismi taşıyan çocukların benzer özellikler gösterdiğini okumuştum. Bu konuda ciddi araştırmalar da yaptım ama istatistikler genelde çok kullanılan eski isimler için var.
Mesela araştırdığım kadarıyla isimler ve etkileri şöyleymiş,
Elif ler hanım hanımcık
Zeynep ler dik başlı ve özgür ruhlu
Furkan, Eren, Enes, Emreler yaramaz ve hareketli
Eda, Naz, Ece kaprisli
Ömer, Yusuf, Hakan ismindeki ler efendi ve ağır başlı...
Ama ben bu isimlerden daha güncel bir isim koymayı istiyorum bu sebeple bu konunun aslında isim arayışında olan tüm anneler için fikir olabileceğini düşünüyorum.
Özellikle öğretmen arkadaşlar ve kendi çocuklarından gözlemleyenler, isimler hakkında fikri olanlar görüşlerini paylaşabilirlerse çok çok güzel olacak.
Ben başlayayım mesela, Rüzgar ismini taşıyan bebekler de hiç yerinde durmayan, hareketli bebekler oluyor çevremde... Eren oğlumun ismi ve yine çok hareketli...
Mesela araştırdığım kadarıyla isimler ve etkileri şöyleymiş,
Elif ler hanım hanımcık
Zeynep ler dik başlı ve özgür ruhlu
Furkan, Eren, Enes, Emreler yaramaz ve hareketli
Eda, Naz, Ece kaprisli
Ömer, Yusuf, Hakan ismindeki ler efendi ve ağır başlı...
Ama ben bu isimlerden daha güncel bir isim koymayı istiyorum bu sebeple bu konunun aslında isim arayışında olan tüm anneler için fikir olabileceğini düşünüyorum.
Özellikle öğretmen arkadaşlar ve kendi çocuklarından gözlemleyenler, isimler hakkında fikri olanlar görüşlerini paylaşabilirlerse çok çok güzel olacak.
Ben başlayayım mesela, Rüzgar ismini taşıyan bebekler de hiç yerinde durmayan, hareketli bebekler oluyor çevremde... Eren oğlumun ismi ve yine çok hareketli...