Benzer sıkıntıları yaşayan ne çok kişi varmış...Ben yüksek lisans yaptım, şu an tezimi vermeye çalışıyorum. Yurt dışında da öğretmenlik yaptım. Özellikle ailemin "çalışma saatleri belli, tatilleri, iş garantisi var" diyerek yönlendirmeleriyle özel sektörü bırakıp devlete atandım. Memleketimden çok uzak bir şehirde eylülden beri öğretmenlik yapıyorum. İstediğim ortamı yakalayamamam bir kenara, mesleki tatminim de yok. Kendimi onca geliştirmem, aldığım seminerler, yurt dışı tecrübeelrim vs okulumdaki ilgisiz ve saygısız öğrencilerin karşısında heba oluyor. Kendimi boşu boşuna yetiştirmişim, boiuna o kadar dirsek çürütmüşüm diyorum. Derse hazırlıksız gelen, öğrenciyi umursamayan, adı duyulmamış okullardan mezun olan( küçümsemek amaçlı söylemiyorum, ancak Türkiye'nin en iyi okullarından birinden mezunum ve yüksek lisansımı da İngiltere'nin en iyi okullarından birinde yaptım, stajlarımı da öyle) öğretmenlerle bir tutulmak, teşvik primi denen bir şeyin olmaması, öğretmenler,in saçma sapan eş çocuk kayınvalide minvalindeki muhabbetlerini duymak beni de çok yıpratıyor. Tatmin olamıyorum, mutsuzum. Ailemi dinleyip ideallerimden vazgeçtiğim için kendime çok kızıyorum. Yüksek lisans tezimi tamamlayıp ünievrsiteye geçmenin yollarını arayacağım.