Diğer insanları çok fazla onemsemissin gibi hissettim. Facebookta eklemeyi mesela kabul etmediler diye hata olarak algilamissin. Sizi ekledim ama kabul etmediniz diyebilirsin. Zaten vaktinin çoğu dersle geciyodur. Evet aslında mesleğin senin sosyal olmanı gerektiriyor,daha çok masa basi bir iş belkide seni tatmin ederdi. Ama heryerde hertürlü insan var ki ve ayrıca samimiyet kurmak zorunda değilsin hoslanmadiysan.Bende zor samimiyet kurarım ama bunu hiç problem yapmadım kendime karşımdaki yapıyor genelde :)
Farketmemiş olabilirler bence isteğinizi. Benimde başıma gelmişti,aylar sonra kabul etti eklediğim kişi,her gunde görüşüyorduk.aynı ortamdaydik.yani öyle alalade değil samimiyet kurmak için eklemistim bende.sanki niyetimi okumusta o yüzden kabul etmiyor gibi neler kurmustum.halbuki hiç ilgisi yokmuş :))))Hiç sogumayin böyle birşey için ne mesleginizden ne hayattan.gerçekten çok değişik hesaplar içine giriyor bizim meslekte insanlar.akrabam olamn meslektaşım biriki haftadır hocam diye hitap ediyor.ne lüzumsuz.araya mesafe koyuyor.neyseki böyle küçük hesaplarım hiç olmadı benim.belki de olmalıydı kimbilir.fazcebooktan ekleme işini de hata olarak görmemin nedeni kendime yaptığım saygısızlık olarak görüyorum.kabul edilmeme durumunu hiç aklıma getirmemiştim.çünkü baya güleryüzlü ve yakındı.bunlar esas okul ortamından soğumama neden oldu.ama oluruna bıraktım şimdi kimseden bir beklentim yok.
Farketmemiş olabilirler bence isteğinizi. Benimde başıma gelmişti,aylar sonra kabul etti eklediğim kişi,her gunde görüşüyorduk.aynı ortamdaydik.yani öyle alalade değil samimiyet kurmak için eklemistim bende.sanki niyetimi okumusta o yüzden kabul etmiyor gibi neler kurmustum.halbuki hiç ilgisi yokmuş :))))Hiç sogumayin böyle birşey için ne mesleginizden ne hayattan.
selamlar,
ben ex- öğretmen olarak bişeyler yazmak istedim.
2 farklı okulda 2 yıl çalıştım.
hayalim olan Meb'de öğretmenlikten aşırı soğudum.
İlk çalıştığım okulda ortam çok iyi değildi.
arkadaşlarım vardı ama öyle okul dışında pek zaman geçirmezdik.
ikinci okulumun öğrencileri daha iyiydi. öğretmenler yine kendi halindeydi, ama gruplaşmalar vardı.
bir öğretmen vardı, resim öğretmeniydi. hiç iletişim kurmazdı. ilk zamanlar hep onunla konuşmaya çalıştım. ben yeniyim o 4-5 senedir oradaydı. ama yok hiç cevap bile vermezdi. tek kelimelik muhabbetler. ben de uğraşmadım sonra, madem konuşmuyor zorla mı arkadaş olmaya çalışıcam dedim.
sonra baktım diğer hocalara, öğle aralarında okulda kadın erkek kim bulursam konuştum :) ailelerini sordum, okulla ilgili şeyler sordum.. ama okul dışında yine hiç görüşmedim. yani teneffüslerde 2 kelam etsem yeter modunda yaşadım. en iyisi de oydu sanırım.
işi sevmemek ne zordur biliyorum...
ben memnun olmadığım için saatleri dakikaları sayardım. ayaklarım geri geri giderdi. sonunda değiştirdim ve artık başka bir kurumda çalışıyorum. şimdi çoğunlukla istekle geliyorum işe :) inşallah siz de en kısa zamanda kurtulursunuz bu bunalım halinden.
(Not: facebook tan iş arkadaşlarımı ben de kabul etmiyordum bi ara belki onların da sebepleri olabilir ya da facebook a girmiyorlardır)
Allah yardımcın olsun.. çünkü insan sevmediği ,alışamadığı, vakit geçiremediği yerde haliyle çok mutsuz olur. bence haklısın. çok zor bi durum ama bence seen kimseye bakma kimseyle konuşmak için çabalama.. biraz mesafe sen koyarsan belki onlar sana yakınlaşmaya başlarlar.. bide böyle düşün...arkadaşlar çok dertliyim çokkkk.mezun olduktan sonra biraz zaman aldı atanmam.daha sonra atanmamla evliliğim bir arada oldu.öğretmenlik mesleğini yapıyorum 5 sene olacak ama hala alışamadım.hatta gittikçe daha fazla uzaklaşıyorum.sevmediğim tarafı iş nedenli dğeil de biraz daha bu öğretmenler odası muhabbetleri öğretmenlerin samimiyetsiz davranışları.benim hal ve durumlarım.kolay arkadaş edinememem.vs..bu dönem yeni bir okuldayım şubatta başladım biraz da fazla beklenti içine girdim galiba herkesle konuşmaya çalıştım soğuk davranmamaya çalıştım sanırım herkesin gözüne baktım benimle arkadaşlık edin diye.ben insanlarla zor iletişime geçen fazlasıyla çekingen biriyim.ve bu çekingenlik insanlarla iletişim kuramam vs. beni fazla yordu.kendime güvensiz bir görüntü çizdiğimi düşünüyorum bazen.belki de başkalarının gözünde güvensiz değil ama soğuk duruyorum.bilmiyorum ki.ayarlayamadım bu işi bir türlü.ortasını bulamadsım.nasıl stres yapıyorsam okul çıkışı kendimi eve zor atıyorum daha da bir şey yapacak dermanım kalmıyor.evde bebeğim var ona da bir hayrım dokunmamaya başladı.evin işini ihmal ediyorum.bugünün işini hep ertelemeye başladım öyle oturup kalıyorum.günleri geçiriyorum.isteksiz gidiyorum işe.devlet memuruyum gözümü karartıp bırakamıyorum da.son bikaç ayda saçlarımda baya beyaz gördüm kendimi çok üzüyorum.özel bir iş olsa gözümü kırpmadan bırakırdım ama bırakıp gidilmiyor.zaten borçlarımız var.hem işi bırakınca ne olucak.
okula bir heyecanla başladım ama umduğum gibi gitmedi.okulda hergün gördüğüm muhabbetimiz olan bir kaç kişiyi facede ekledim.2 kişi istediğimi hala bekletiyor.ama beni okulda görüp normal sohbetine devam ediyor.bunlar da biraz soğukluk yarattı bende.normalde eklemek huyum değildir ama arkadaş canlısı olmak istedim bu defa.kendi adıma hata ettim.neyse işin bu yönünde değilim,unuttum gitti bile,ama canım yanıyor okulda tek takılmaktan.öğle araları herkes bir bir çekiliyor odada 2 3 kişi kalıyoruz nereye gideceğimi nasıl zaman geçireceğimi bilemiyorum.canım sıkılıyor.zatençok da ısınamadığım bir mesleğim var.ne yapacağım bilemiyorum böyle.yol sorunu var.okulun büyük bi kısmı kendi arabasıyla gel,p gidiyor bunalr hep sıkıntı.arabalarını servis gibi kullanmak istemediklerinden mesafeli davrananlar var.hergün dolmuşa yürürken kendimi permeperişan hissediyorum.araba kullanabilirim ama cesaretim hiç yok.
müdür de halimden sanki okula alışamadığımı anlamış olmalı ki bugün,alıştını mı okula diye biraz sertçe konuşmaya çalışıyordu benle yaptığım işi mi beğenmiyor falan anlamadım yoksa ben mi üzerime alındım..
öğretmenlikten başka bir kuruma geçebilme şansım var mı acaba..öyle mutsuzum ki..
İnsanlarla iç içe olmadığın daha bireysel çalışabileceğin bir mesleğe geçebilirsin.
Ben de 3 yıl öğretmenlik yaptım, ben de çok sosyal biri değilim, az arkadaşım vardır kendimi geliştirmeyi okumayı severim.
Sonra baktım ki pek de mutlu değilim akademisyenliğe geçtim, derslere yine giriyorum, bölümün işleri oluyor yine insanlar var ama daha kendi halimdeyim bireysel çalışıyorum. Asıl işim kendimi geliştirmek akademik çalışma yapmak.
Böyle bir imkan varsa değerlendirmelisin.
Ama 3 yıl Meb'de çalıştığım için de pişman değilim, bana çok şey kattı, alanı tanımış oldum.
Canım olduğun gibi görünmelisin. Kime ihtiyacın var ki iş yeri arkadaşlığı bu meraba meraba nadir oluyor iyi dostluklar...
Bende öğretmenim ve hiç memnun Değilim mutlu FA Değilim. Bende kurum değiştirmeyi düşünüyorum sizin ki hangi kurumdu acaba ? Bir de neden istekle geliyorsunuz yani neler Değişti bunu FA merak ediyorum . Çünkü başka bir kurumda tatiliniz az aldığınız para aynıdır muhtemelen . Il de zor mu vs vs açıklarsanız sevinirim
Ben de kurum değiştirenlerdenim. Tatil çoktu evet ama insan işe giderken mutlu olmuyorsa, hep boşa çabaladığını düşünüyorsa ayakları geri geri gidiyorsa olmuyor işte...her tarafım tatil olsa ne olur mutsuz muydum evet.
Hem de öğretmenlik dışardan göründüğü gibi değil, güya yarım günü çalışılıyor ama 8-5 memur olsan o kadar yorulmazsın ya vazgeçip öğrenciyi okulu her şeyi boşvereceksin, gözünü kapatıp maaşını alacaksın, ya da mücadele edeceksin ama o zaman da ne öğrenciye ne idareciye ne veliye laf anlatamazsın, Çok iyi okullarda değilsen maalesef durum bu.
Anadolu öğretmen lisesinde kısa bir süre derslere girmiştim mesela, çocuklar o kadar uslu melek gibilerdi ki bir kez susun dediğimi hatırlamıyorum çok terbiyeli çalışkan çocuklardı. Öğretmen olduğumu anlamıştım o zaman. Öyle bir okulda değilseniz öğretmenlik gerçekten meşakkatli bir iş.
Pardon sormayi unuttum,nasil gectiniz ve hangi kuruma gectiniz ben yillarca bu isi yapabilecegimi hic sanmiyorum.hala gecis sansim varmi?Ben de kurum değiştirenlerdenim. Tatil çoktu evet ama insan işe giderken mutlu olmuyorsa, hep boşa çabaladığını düşünüyorsa ayakları geri geri gidiyorsa olmuyor işte...her tarafım tatil olsa ne olur mutsuz muydum evet.
Hem de öğretmenlik dışardan göründüğü gibi değil, güya yarım günü çalışılıyor ama 8-5 memur olsan o kadar yorulmazsın ya vazgeçip öğrenciyi okulu her şeyi boşvereceksin, gözünü kapatıp maaşını alacaksın, ya da mücadele edeceksin ama o zaman da ne öğrenciye ne idareciye ne veliye laf anlatamazsın, Çok iyi okullarda değilsen maalesef durum bu.
Anadolu öğretmen lisesinde kısa bir süre derslere girmiştim mesela, çocuklar o kadar uslu melek gibilerdi ki bir kez susun dediğimi hatırlamıyorum çok terbiyeli çalışkan çocuklardı. Öğretmen olduğumu anlamıştım o zaman. Öyle bir okulda değilseniz öğretmenlik gerçekten meşakkatli bir iş.
ben de senle aynı durumdayım, görsen sanki orda hapishanede gibiyim sürekli Allah'a şükrediyorum beni kimseye muhtaç bırakmadığı için ama okulda çok mutsuzum bir şeyler okumaya çalışıyorum zaten yarım gün fotokopiydi nöbetti çocukların sorunlarıydı şuydu buydu derken geçiyor. ama öğrenciler ve dersler de beni çok zorluyor, zor bi yerde çalışıyorum çocukların ağzında en ağır küfürler derste bile, ve ben o küfürleri bu yaşımda daha yeni öğreniyorum bana çok ters bana bile küfür ettiler o ara öyle bunalımlara girdim ki üç gün evden çıkamadım hastaydım da onu da bahane edip rapor aldım. aslında bu konuyu ben de açmak istemiştim ama forumda öğretmenlere karşı kötü bi tutum hissettim anlaşılmayacağımı düşündüm mesela işinin zorluğundan bahseden olursa çek git o zaman diyorlar sanki kolaydı öğretmensin diye muhteşem olmak zorundasın ya biraz da kıskançlık var heralde doktorlara yapılan gibi. yine de şükür halime. memurluğa geçsem orda da mutlu olmama olasılığı var hem şimdi bile zor geçiniyorum tüm gün işyerinde olmak da istemiyorum. üniversiteye geçmeyi düşünsem orda da büyük versiyonları nasıl olur bilmem hem ingilizce ve ales ten çok iyi almak gerekiyor, özelde zaten hayat yok kurslara gideyim en azından orda azcık değişiklik olur dedim onlardan da sıkılıyorum bi süre sonra. bi de benim ders de seninki gibi sürekli araştırma konu bulma sürekli evde de çalışma derdi yöneticiler desen başka başka işler yıkmaya çalışıyorlar bu hafta o kadar hasta oldum ki düşünüp durmaktan gece bile çok saygısız bi öğrencim var bana neden böyle yapıyorsun diyip duruyordum rüyamda sabaha kadar düşün artıkdurumumdan şikayet ediyorum da düzeltmek için napabilirim bilmiyorum spora mı gitsem dedim belki biraz iyi gelirdi, konunu takip edicem
Üzme kendini bende iki öğretmenli okullarda çalıştım ve cok alışmıştım yalnızlığa birden kendimi kalabalık bir okulda buldum cok afalladım hala daha yalnızım Aralarına girmek icin her çağırdıklarında gezilerine Katılıyorum ,eve davet ediyorum evlerine gitmek içinde telefon edip uygun bir gun belirliyorum.onun dışında gördüğüm de hal hatır sorup merhabalasiyiruz.hic öğretmenler odasınada gitmiyorum.sende öğle araları tek basına dışarıda vakit geçir,veya kitap oku ama ne olur böyle üzme kendini.daha okulda benimle konuşmayan suratıma bakmayan insanlar var varsın sun ya değmez.dertleşmek istedim biraz..içim şişti gerçekten..eşime anlatıyorum bazen onu da bunaltıyorum..
üzüldüm yahu
o küfür eden ögrencinin ailesi ile konussaniz veya okulun müdürü veya ceza verseniz ek ödev gibi olmaz mi?
rüyalariniza kadar girmis sagliginizdan olmussunuz..
spora gitmekle cözüme ulasmassiniz..
konu sahibinede sasirdim.. özgüvensiz ögretmen canlandiramiyorum gözümde
bende öğretmenim ve inanın nefret ediyorum bu meslekten, çokk mutsuzum, özeldeyim bi de haftanın 6 günü 11 saat çalışmaktan çöktüm resmen yaşamaktan zevk almıyorum:/ devlette az çalışınca bi nebze kabul edilebilir belki.yine de öğrencilerimin bile şanssız olduğunu düşünüyorum bazen ben gibi isteksiz öğretmenleri olduğu için. yardıma, motivasyona ihtiyaçları olduklarını hissetmeme rağmen destek olmak içimden gelmiyo çokk tuhaf..meslek seçimi gerçekten çok çokk önemli.
öğretmenlik ise bu mesleği gerçekten isteyerek yapanların hakkını verebileceği türden yoksa ızdırap oluyo.
Üzme kendini bende iki öğretmenli okullarda çalıştım ve cok alışmıştım yalnızlığa birden kendimi kalabalık bir okulda buldum cok afalladım hala daha yalnızım Aralarına girmek icin her çağırdıklarında gezilerine Katılıyorum ,eve davet ediyorum evlerine gitmek içinde telefon edip uygun bir gun belirliyorum.onun dışında gördüğüm de hal hatır sorup merhabalasiyiruz.hic öğretmenler odasınada gitmiyorum.sende öğle araları tek basına dışarıda vakit geçir,veya kitap oku ama ne olur böyle üzme kendini.daha okulda benimle konuşmayan suratıma bakmayan insanlar var varsın sun ya değmez.
üzüldüm yahu
o küfür eden ögrencinin ailesi ile konussaniz veya okulun müdürü veya ceza verseniz ek ödev gibi olmaz mi?
rüyalariniza kadar girmis sagliginizdan olmussunuz..
spora gitmekle cözüme ulasmassiniz..