işimi sevemedim..mutsuzum..

gerçekten çok değişik hesaplar içine giriyor bizim meslekte insanlar.akrabam olamn meslektaşım biriki haftadır hocam diye hitap ediyor.ne lüzumsuz.araya mesafe koyuyor.neyseki böyle küçük hesaplarım hiç olmadı benim.belki de olmalıydı kimbilir.fazcebooktan ekleme işini de hata olarak görmemin nedeni kendime yaptığım saygısızlık olarak görüyorum.kabul edilmeme durumunu hiç aklıma getirmemiştim.çünkü baya güleryüzlü ve yakındı.bunlar esas okul ortamından soğumama neden oldu.ama oluruna bıraktım şimdi kimseden bir beklentim yok.

Farketmemiş olabilirler bence isteğinizi. Benimde başıma gelmişti,aylar sonra kabul etti eklediğim kişi,her gunde görüşüyorduk.aynı ortamdaydik.yani öyle alalade değil samimiyet kurmak için eklemistim bende.sanki niyetimi okumusta o yüzden kabul etmiyor gibi neler kurmustum.halbuki hiç ilgisi yokmuş :))))Hiç sogumayin böyle birşey için ne mesleginizden ne hayattan.

inşallah öyledir arkadaşım,inşallah farketmemişlerdir arkadaşlık isteğimi.tşk ederim yorumun için ben de bu htimali vermeye başladım şimdi :))

Bende öğretmenim ve hiç memnun Değilim mutlu FA Değilim. Bende kurum değiştirmeyi düşünüyorum sizin ki hangi kurumdu acaba ? Bir de neden istekle geliyorsunuz yani neler Değişti bunu FA merak ediyorum . Çünkü başka bir kurumda tatiliniz az aldığınız para aynıdır muhtemelen . Il de zor mu vs vs açıklarsanız sevinirim

Allah yardımcın olsun.. çünkü insan sevmediği ,alışamadığı, vakit geçiremediği yerde haliyle çok mutsuz olur. bence haklısın. çok zor bi durum ama bence seen kimseye bakma kimseyle konuşmak için çabalama.. biraz mesafe sen koyarsan belki onlar sana yakınlaşmaya başlarlar.. bide böyle düşün...

Canım olduğun gibi görünmelisin. Kime ihtiyacın var ki iş yeri arkadaşlığı bu meraba meraba nadir oluyor iyi dostluklar...

İnsanlarla iç içe olmadığın daha bireysel çalışabileceğin bir mesleğe geçebilirsin.
Ben de 3 yıl öğretmenlik yaptım, ben de çok sosyal biri değilim, az arkadaşım vardır kendimi geliştirmeyi okumayı severim.
Sonra baktım ki pek de mutlu değilim akademisyenliğe geçtim, derslere yine giriyorum, bölümün işleri oluyor yine insanlar var ama daha kendi halimdeyim bireysel çalışıyorum. Asıl işim kendimi geliştirmek akademik çalışma yapmak.
Böyle bir imkan varsa değerlendirmelisin.
Ama 3 yıl Meb'de çalıştığım için de pişman değilim, bana çok şey kattı, alanı tanımış oldum.

evt ben de böyle bir iş istiyorum daha düzenli kendime ait birşeylerim olsun düzenini kurabileceğim bir odam kendime ait bir masam istemediğim insanlarla fazla yüzgöz olmak zorunda kalmayacağım bir iş istiyorum düzeni seviyorum sevmediğim insanlarla hergün birarada olmak aynı sınıfı paylaşmak aynı ortamlarda bulunmak ne zormuş yarabbim yoruldum

Canım olduğun gibi görünmelisin. Kime ihtiyacın var ki iş yeri arkadaşlığı bu meraba meraba nadir oluyor iyi dostluklar...

evt,biraz da sanırım cesaretli olmalı,iki kişi konuşurken mesela üçüncü kişi olarak lafın ortasına dalıp ne oldu diyemiyorum yada fikir beyan edemiyorum bu durumda.sessiz kalıyorum sanki sanane diyecekler gibi.ama ben yanımdakiyle konuşurken öyle güzel ortak oluyorlar ki konuya imreniyorum vallaa..

yazınızı okurken bile afedersiniz ama ezikliğinizi kendinize güveninizin olmadığını hissettim azıcık kendinize güvenin başkalarını bırakın ilk önce varlığınızı kabul edin sonra ettirmeye çalışın ben burdayım deyin....silkelenin kendinize gelin okumuş öğretmen olmuşsunuz ne kadar güzel bunun keyfini sürmeye bakın başkaları odaklı yaşamayın lütfen illa arkadaş edineceksiniz diye birşey yok....boş kalıyorum diyorsunuz okulda kitap okuyun öğrencilerinizle sohbet edin birilerine ihtiyaç duymadığınızı kendinize ve etraftakilere bu şekilde gösterirsiniz. bu arada dolmuşa binmek ayıp deyip kesinlikle eğer yapamıyorum diyorsanız kendinize güveninizi kazanın araba kullanmayı öğrenin

Ben de kurum değiştirenlerdenim. Tatil çoktu evet ama insan işe giderken mutlu olmuyorsa, hep boşa çabaladığını düşünüyorsa ayakları geri geri gidiyorsa olmuyor işte...her tarafım tatil olsa ne olur mutsuz muydum evet.
Hem de öğretmenlik dışardan göründüğü gibi değil, güya yarım günü çalışılıyor ama 8-5 memur olsan o kadar yorulmazsın ya vazgeçip öğrenciyi okulu her şeyi boşvereceksin, gözünü kapatıp maaşını alacaksın, ya da mücadele edeceksin ama o zaman da ne öğrenciye ne idareciye ne veliye laf anlatamazsın, Çok iyi okullarda değilsen maalesef durum bu.
Anadolu öğretmen lisesinde kısa bir süre derslere girmiştim mesela, çocuklar o kadar uslu melek gibilerdi ki bir kez susun dediğimi hatırlamıyorum çok terbiyeli çalışkan çocuklardı. Öğretmen olduğumu anlamıştım o zaman. Öyle bir okulda değilseniz öğretmenlik gerçekten meşakkatli bir iş.

Aynen oyle cnm,zaten o 2 aylik tatil 9 aylik bezmisligine anca iyi geliyor eger biseyler yapmak istiyosan gercekten cok cabaliyor ve yoruluyorsun.haftasonu ancak dinlenirim diyorum ki tekrar is basi.kosturmaca.memursan yapman gereken is hep ayni oysaki.

Pardon sormayi unuttum,nasil gectiniz ve hangi kuruma gectiniz ben yillarca bu isi yapabilecegimi hic sanmiyorum.hala gecis sansim varmi?

üzüldüm yahu
o küfür eden ögrencinin ailesi ile konussaniz veya okulun müdürü veya ceza verseniz ek ödev gibi olmaz mi?
rüyalariniza kadar girmis sagliginizdan olmussunuz..
spora gitmekle cözüme ulasmassiniz..

konu sahibinede sasirdim.. özgüvensiz ögretmen canlandiramiyorum gözümde

bende öğretmenim ve inanın nefret ediyorum bu meslekten, çokk mutsuzum, özeldeyim bi de haftanın 6 günü 11 saat çalışmaktan çöktüm resmen yaşamaktan zevk almıyorum:/ devlette az çalışınca bi nebze kabul edilebilir belki.yine de öğrencilerimin bile şanssız olduğunu düşünüyorum bazen ben gibi isteksiz öğretmenleri olduğu için. yardıma, motivasyona ihtiyaçları olduklarını hissetmeme rağmen destek olmak içimden gelmiyo çokk tuhaf..meslek seçimi gerçekten çok çokk önemli.
öğretmenlik ise bu mesleği gerçekten isteyerek yapanların hakkını verebileceği türden yoksa ızdırap oluyo.

dertleşmek istedim biraz..içim şişti gerçekten..eşime anlatıyorum bazen onu da bunaltıyorum..
Üzme kendini bende iki öğretmenli okullarda çalıştım ve cok alışmıştım yalnızlığa birden kendimi kalabalık bir okulda buldum cok afalladım hala daha yalnızım Aralarına girmek icin her çağırdıklarında gezilerine Katılıyorum ,eve davet ediyorum evlerine gitmek içinde telefon edip uygun bir gun belirliyorum.onun dışında gördüğüm de hal hatır sorup merhabalasiyiruz.hic öğretmenler odasınada gitmiyorum.sende öğle araları tek basına dışarıda vakit geçir,veya kitap oku ama ne olur böyle üzme kendini.daha okulda benimle konuşmayan suratıma bakmayan insanlar var varsın sun ya değmez.

cnm benim öğretmenlerden ne kadar şey bekliyoruz ki böyle özgüvensiz öğretmen olamaz mı pekala olur sonuçta öğretmen olmanın kriterlerinden biri değil işte ama ne olur kendi mutsuz olur işini gayet iyi yapabilir son derece idealist olabilir öğrencileri tarafından da sevilir ama dünyayı kendine dar eder.
bir de gerçekten öğrretmenliğe başladıktan sonra meb'in yaklaşımları olsun idarecilerin tutumları meslektaşlarının hep ben merkezli olması vs. insan kendine saygısını yitiriyor.ya gerçekten çok fazla ego sahibi ve vurdumduymaz olunmalı mutlu olmak için bu meslekte.bu yüzden ben özgüvensiz öğretmenler neden olmasın ki diyorum.

zamanında seçmişiz işte bir eşeklik edip :)

ya derslerde o kadar enerji doluyum ki kendime inanamıyorum,ama sınıfın kapısından çıkar çıkmaz pofff işte böyle sönüyorum..bekar mısın?evliyken kaç parçaya ayrılıyosun inan tabi çocuk da varsa

ben ilçede çalışıyorum 20-25 dk. mesafede,benim gibi merkezden ilçeye gelenler var ve ilçede oturanlar.büyük bi kısım.ama ben daha kimseden hadi öğlen de bize gidelim yada okul çıkışı uğrayalım bigün bize de gelin haftasonu falan vs.. gibi bir şey hiç duymadım evlerine gitmek için uygun bi zamanları var mıki bilmiyorum belki normal herkesin işi gücü ayrı çoluğu çocuğu var ama böyle samimi bir ortam gerçekten yok

bundan sonra bende öğle araları kitap okuyarak bulmaca çözerek geçirmeyi düşünüyorum :) zaten 2 gün öğlen eve geliyorum dersim erken bitiyor.3 gün de idare edicem ve kimseden bir şey beklemiycem artık..

üzüldüm yahu
o küfür eden ögrencinin ailesi ile konussaniz veya okulun müdürü veya ceza verseniz ek ödev gibi olmaz mi?
rüyalariniza kadar girmis sagliginizdan olmussunuz..
spora gitmekle cözüme ulasmassiniz..

üzülme canım ben alıştım artık sadece bazen sabrım taşıyor onun haricinde iyiyim çok şükür. küfürlü konuşan çok öğrenci var artık direk uyarı yazısı hazırlıyorum bi daha konuşmana dikkat etmezsen bunun peşini bırakmam falan diye tehdit ediyorum. bana ettiklerinde son dersten çıkıyordum eşyalarımı toplarken bi tanesi kapıdan bağırıp kaçtı o kalabalıkta kim olduğunu göremedim okul çok kalabalık. hoş görsem napıcam çocuklara yönelik hiçbir gerçek yaptırım yok uğraşmaya kalksan sonunda daha cesaretli dönüyorlar sınıfa "gördünüz mü ben ne haltlar karıştırdım disipline gittim hiçbişey yapamıyorlar" diyip hepsine örnek oluyor. elbet bi gün bu da biter ama bu mesleği hiçbir akrabama tavsiye etmiyorum kendi çocuğum olsa öğretmen olmaması için ikna etmeye çalışırdım. aslında daha lisede öğretmenlerime acıyordum sınıfımdaki saygısız ergenlerin yaptıklarını görünce ama gel gör ki "asla" dediğim şey başıma geldi mecburiyetten. yine de şükür halime bunu bulamayanlar da var, atanamamak işsiz kalmak daha kötüydü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…