Merhaba hanımlar..
İlk kez böyle bir platformda bulunuyorum. Benim sorunum işimle. Hemşireyim. Yaklaşık iki yıldır sevmediğim bir klinikte çalışıyorum. Yer değişikliği için bir sürece girmek istiyorum ama durumu sorumlumla paylaştığımda ben istemeden olmaz diyerek önümü kesti. Bilen bilir sağlık alanında mobing yersiz fazla. Eğer bu süreci başlatırsam benim için inanılmaz yorucu bir dönem olacağını hissediyorum. Ne yapmalıyım
Sağlık ocağı çok farklı bir sistemle işliyor. Ebeleri alıyor bildiğim kadarıyla. Tabii bir iki hemşire alıyor ama asgari ücretle. Çok vakıf değilim maalesef.
Sağlık alanı Türkiye'nin yarası.Avrupa'dan şöyle ilerideyiz sağlık alanında falan diye şov yapılıyor ama tamamen sağlık çalışanlarının ekstrem emeğiyle oluyor tüm bunlar. Benim sevgilim Batı Avrupa'da. Gelip ziyaret etti kaç kez çalıştığım nöbet saatleri içinde ( hekimim, acilde çalıştım ) gözlerine inanamadı. Kültür şokunu hiç bu kadar yakından tanımamıştı.
Yakın hemşire arkadaşım da tıpkı sizin gibi çalıştığı klinikten memnun değil ve kliniğin sorumlu hemşiresi tarafından zorla tutuluyor. İşini çok iyi yapar yeni gelenlere yardımcı olur, biraz da o yüzden sorumlu gitmesini istemiyor, sizin de mi böyle bir durum var yoksa tamamen gıcıklığına mı yapıyor ?
Çalıştığım klinik yoğun ve yorucu bir servis. Buna rağmen işimi güler yüz ve sabırla yapıyorum. Ama maalesef alanım pediatri. O kadar çok hasta çocuk gördüm ki.. ( kronik ve ağır hastalıklar ) Artık bunu yapmak istemiyorum. Ama malumunuz yeni elaman yeni ve uzun bir eğitim süreci... Beni veya başka bir hemşiresini göndermek istememesinin nedeni zorbalamak değil. Bu süreç. Senin mutluluğun değil benim işimin yürümesi önemli kafasında herkes.
Çalıştığım klinik yoğun ve yorucu bir servis. Buna rağmen işimi güler yüz ve sabırla yapıyorum. Ama maalesef alanım pediatri. O kadar çok hasta çocuk gördüm ki.. ( kronik ve ağır hastalıklar ) Artık bunu yapmak istemiyorum. Ama malumunuz yeni elaman yeni ve uzun bir eğitim süreci... Beni veya başka bir hemşiresini göndermek istememesinin nedeni zorbalamak değil. Bu süreç. Senin mutluluğun değil benim işimin yürümesi önemli kafasında herkes.
Tek dertleri zaten iş yürümesi bizi düşünen kimse yok benimde şuan elimde aşırı adaletsiz mi liste var bu ayın sessiz kalmayacağımı söyledim avukat arkadaşlardan yardım nasıl ilerleyelim
Tek dertleri zaten iş yürümesi bizi düşünen kimse yok benimde şuan elimde aşırı adaletsiz mi liste var bu ayın sessiz kalmayacağımı söyledim avukat arkadaşlardan yardım nasıl ilerleyelim
Mesaini doldurduğun sürece nasıl bir liste olduğunu kimse önemsemiyor cidden. Ama emin olun kılıfına uyuyor bir şekilde. Kanuni bir yaptırımı olacağını sanmıyorum.