İsim Ekletme

kumralimkumral

papatya
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
580
24
643
Merhabalar

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere ismime başka bir isim ekletmek istiyorum. Şuan ki ismim toplum içerisinde manasız bulunan telaffuz edilirken sürekli yanlış anlaşılmaya sebep olan bir isim. Açıkça söylemek istemiyorum ismimi ama 30 lu yaşlarımdayım yıllardır bunun sıkıntısını çekerim. Ben resmi işlerimi de çok etkilememesi için yanına bir isim ekletmek istiyorum. bu ismi eşimle tanışırken kullanmıştım. o sebepten mesela eşimin ailesi ve bazıa rkadaş cevremız bana o isimle hitap eder. Buda bir sebep benim için. Ekletme olduğu için e devletten hallolmuyormuş. Asliye hukuk mahkemesine başvuracağım. Peki bu süreç nasıl ilerler? sonra çoksıkıntı yaşar mıyım? hukuki ve resmi anlamda. Bırde tanık olarak eşim ve kardeşim olur mu? yoksa akraba olmaması mı gerekıyor. Avukat masrafını karşılayamayabılırım bu sebeple kendım takıp edecegım süreci.
yıllardır bu konu yuzunden kimliğimi bile değiştirmedim halen eskı kımlık kullanıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Dava baslatma asamasinda en azindan yardim alabileceginiz birisi yok mu ? Yanlis hatirlamiyorsam bu dava bir kez acilabiliyor

Dava baslatma asamasinda en azindan yardim alabileceginiz birisi yok mu ? Yanlis hatirlamiyorsam bu dava bir kez acilabiliyor
cevremde fikir alabileceğim bir avukat var evet belki ilk etapta yardımcı olur. özellikle tanık konusu benı düşündürüyor. yada arkadaşlarımdan rica edeceğim. mahkemeye katılabılecek bırı olması gerekıyor

Ben göbek adımı sildirmiştim (16 yaşında) , şahidim dedemdi, davamı annem açmıştı Asliye hukuk'a. 1 celsede silindi.

Bir arkadaşım kendisi gitti başvurdu, yanına 2 arkadaşını aldı şahit olarak, 10 dakikada halloldu. Sonrasında da sıkıntı yaşamadı. Adliyeye gitti bilgi aldı, gerisini de öyle halletti yani.

Davetiyenize 2 ismi de yazdirdiniz mi?

"Bakın beni zaten herkes bu isimle tanıyor" demeniz icin ispat niteliginde

Benim abimde isim ekletmişti şahitlerden biri bendim biri de teyzemin kocasıydı... Çok masraflı bir iş değil ama avukat yoktu diye hatırlıyorum belki yanlış hatırlıyorumdur ve çok zahmetli bir iş de değil tek seferde gidip hallettik yani...

Bir arkadaşım kendisi gitti başvurdu, yanına 2 arkadaşını aldı şahit olarak, 10 dakikada halloldu. Sonrasında da sıkıntı yaşamadı. Adliyeye gitti bilgi aldı, gerisini de öyle halletti yani.
evet süreç uzunmuş sadece yoksa işlemler basitmiş. 1 akraba 1 arkadaş bu işi çözer sanıyorum.

avukat bende tutamam. 2 şahıtle hallolur denıyor bakalım. ilk etapta mobil imzayla e devletten deneyeyım olmazsa mahkeme dedım ama umarım yanlış bişey yapmam

Avukatsız rahatlıkla takip edilebilen bir davadır. Tek celse o kadar. Bu kadar dert etmeyin.

avukat bende tutamam. 2 şahıtle hallolur denıyor bakalım. ilk etapta mobil imzayla e devletten deneyeyım olmazsa mahkeme dedım ama umarım yanlış bişey yapmam
Abim 2 yıl önce kadar oldu isim ekleteli. Ama avukattan hiç bahsetmedi bende hatırlamıyorum mahkemede var mıydı diye... Ama çok kolay bişeydi. Korkulacak bişey yok herhangi bir cezası da yok...

e devletten bile yapılıyor ama teferruatları var ve ekletme olmuyor denıyor. yınede araştırıyorum şuan teşekkürler
E devletteki maddi hata düzeltme. Mesela ismin Kübra'dır Küpra yazılmıştır o şekilde. Yoksa isim eklettirme değiştirme kayıt düzeltme değil, kayıt silme ya da değiştirmeye girdiğinden dava ile halledilir.

Merhaba kardeşimin arkadaşı ismini degiştirdi.Tek celsede bitti mahkeme. Şahit 1tane vardı, o da aileden biriydi. Bence isim ekletme degil sildirseniz daha rahat edersiniz.Hiç sorun yaşamadı. Gerekçesi de şuan kullandıgım isim ve kimlikte ki isim aynı degil demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…