İSİM DERDİ

E
Evet eşim babasına çok benzemiyor. Bir kaç huy belki. Bakın benim istediğim isim olsun istiyorum sorun bu. Değilse kp kötü bir insan değil. Sadece beğenmediğim huyları var.

Erkek istiyorlar. Ben öncelikle sağlıklı olsun daha sonra eşimle istediğim bir isim olsun istiyorum. Hiç olmayacaksa da rabbim hayırlısını versin.
Aman kafanıza takmayın oğluma hamileyken kapı süs yaptırdım herkes ismini öyle öğrendi kimsede birşey diyemedi diyemez biraz güçlü durun

Yok onu başta söylemiştim zaten o daha da vahim. Bunu baştan söylemiştim zaten kv de kendi isminin koyulmasını istemediğini söylemişti. Fakat kadın eşime kendi istediği ismi koydurtmamışlar diye yakınıyor ama bana gelince benim fikrimin önemi yok
kız olursada kayınvalidenin ismini koyarsa napıcaksın

Aman kafanıza takmayın oğluma hamileyken kapı süs yaptırdım herkes ismini öyle öğrendi kimsede birşey diyemedi diyemez biraz güçlü durun
Ama korkuyorum hadi zorla koyarlarsa diye. Çünkü eşime baskı yapıp karışacaklar.Ben öyle kapı süsü yok magnet yaptırınca öğrenseler bile neden benim ismim olmuyor diye eşimle tartışırlar. Bense bir sürü düşünceler içerisindeyim. Kulağına isim üfleyerek kişiyi bile ben bulmak istiyorum.

Desteklemek derken anlamadım.
Eşime tamam istediğin isim olsun desem gider babasının adını koyar. Hiöte desteklemiyor ki beni.
İşte o zaman zor canım... İllaki eşinin seni desteklemesi lazım. Mesela ikimiz belirlediğiniz ismi koymalıyız dediği zaman senin ona destek olman lazım demek istemiştim.önce eşini ikna et mesela eğer kp ismini koyacaksan ben çocuk yapmam gibi

Cocugun oldugunda cok basit bir şeyi taktığını anlayacaksın.. Birincisi onlar ne derse hım he de geç eşine söyle ne istediğini.. Benimkilerden laf dokumdurdu gülerek isim konusunda hani şöyle olsun gibisinden ama ben kv ismini sevmediğim İcin yüzlerine evet ya da hayır demeden güldüm sadece.. Sonra kendi istediğim ismi koydurttum eşimle konusarak yaptım bunu eşimin ailesiyle değil

Başka şehre gidecekseniz orada kimseye söylemeden ismini orada yazdırırsınız.

Evet sanırım haklısınız. O zaman ben kp ile konuşmak yerine eşimle net konuşmalıyım. Haklısınız

Hayır sağlıklı iki bireyiz bir sorun yok şimdilik. Kendi doğuracağım çocuğun ismine bu kadar takmasalardı ben bu kadar üzülüp dert edermiydim. Eşim net bir şekilde yanımda olmadığı için böyleyim.

E

Evet eşim babasına çok benzemiyor. Bir kaç huy belki. Bakın benim istediğim isim olsun istiyorum sorun bu. Değilse kp kötü bir insan değil. Sadece beğenmediğim huyları var.

İyi de şu cümle size ait ‘Fakat ben çocuğum kayınpederime benzeyecek, ona çekecek huyu diye korkuyorum’ Sonuçta o beğenmediğini huylara sahip adamın oğluyla evlenmişsiniz. İnancınıza saygı duymakla beraber isimden huy geçmesi falan bana saçma geliyor. Huy isim değil genetikten geçer. Aynı eşinizin babasına benzeyen huylarının mevcut olması gibi.
Sorununuzu sadece kendi istediğim ismi koymak olarak anlatmamışsınız. Daha ortada çocuk bile yok bekli kızınız olur. İki isim koyarsınız en olmadı. Bir çözüm yolu bulunur yani. Sırf kayınpederin adının konması isteniyor diye çocuk sahibi olmamak aşırı garip bir durum. Çocuğunuzun adı ister Abdürrezzak olsun ister Ahmet ister berkecan sonuçta sizin çocuğunuz değil mi? Ne önemi var gerçekten. Sırf bu sebeple çocuk doğurmak istemiyorsanız da siz bilirsiniz çocuk sahip olmayın o zaman ne diyelim başka

Ya evet ama ben nerden bilebilirdim ki sevdiğim adamın babasının sevmediğim huyları olacağını. Saygım sonsuz severim falan ama ben istemiyorum o ismi koymayı. İsim kötü, söylemeis zor bir isim de değil. Sadece ben istiyorum ki eşimle birlikte koyalım ismini. Sonuçta benim çocuğum ama onlar bu kadar karışacak cesareti gösterince tabi eşim veriyor bu cesareti haliyle bende kaygılanıyorum.

Eşinizle evlenmeyin diye sizi döven, odalara kilitleyen öz babanıza karşı koyabilecek cesareti bulmuşsunuz ama kayınpederiniz karşısında çocuğunuzun ismi gibi basit bir meselede bile dik duramıyorsunuz. Ya sadece babanıza karşı cesursunuz, ya da kayınpederinizi kaybetmekten korkacak kadar daha çok seviyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…