İsim derdi

Allah Allah. E ikizim doğdu diyip 2 kimlik çıkarsın adam o zaman. Neye göre tespit edecekler ki. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
Bir şey olmazdı sanurım,asker tebliğatı yapılırdı erkekse o kadar:)
Şimdi belki çıkarılamayabilir,kızım ergenlik yaşlarında.

Eşiniz Konya'lı mı?Genelde onlarda duyuyoruz kendi isimlerini koydurma durumlarını,genelleyemem fakat kendi bir iki arkadaşım da böyle söylemişti.

Yok canim degil ama hala bu gelenegi surdurenler var maalesef
O kadar gereksiz bir şey ki,annem babamdan fazla kimseyi sevemem,kızıma da erkek çocuklarıma da isimlerini koymadım,teklif akıllarına bile gelmemiştir eminim,yeğenlerimde de yok isimleri.
Yeni heves yeni can,adı da yeni olsun,ana babasının gönlünce olsun ne olacak yani.
Neyse koyanlar üzülmesin ama kalksın artık şu adet,ben buradan daraldım vallahi.

Offf
Bitmeyecek bu konular
Tasiyan sensin doguracak emzirecek bakacak sensin

Sen ne dersen o olur!!!

Zaten abisinin cocugu Mehmetmis
Herkes Mehmet mi koymak zorunda?

Asla asla.kabul etmem ben olsam asla.

Dogum belgesiyle gidiliyir nufus mudurlugune isim almaya.

Aklinda olsun
Hastaneden cikarken hastane verecek sizr dogum belgesini
O olmadan nufus kagidi cikmaz bebege

Net ol

Kesinlikle katiliyorum ve simdiki cocuklar adini sorun edebiliyorlar soylemicem adini ama.oglumun adina gercekten uzulmustum yani ve kac tane var sulalede kp ile birlikte 5 kiside var kvnin adida 4 kiside sacmaligin daniskasi artik

Kesinlikle katiliyorum ve simdiki cocuklar adini sorun edebiliyorlar soylemicem adini ama.oglumun adina gercekten uzulmustum yani ve kac tane var sulalede kp ile birlikte 5 kiside var kvnin adida 4 kiside sacmaligin daniskasi artik
Çocuğun beğenmemesi kötü işte.
Ben o sonradan çıkma dandik isimleri sevmem,hepsinin adı da geleneksel fakat o kadar severek ve ölçüp biçerek kombin yaptım ki kendileri de isimlerini çok beğeniyor,bundan çok mutluyum.
Kayınvalidem kızıma bir isim önermişti,koymadım tabii ki,beğendiyse yarım düzine kızından birine koysaydı dedim.
Tabii eşim sayesinde,başka türlü düşünseydi yine koydurmazdım ama çok cebelleşmek zorunda kalırdım:)

Bende sevmiyorum modern olarak nitelendirilen isimleri anlamli olmali ve benim icin dinen uygun olmasi onemli oglumun adinin anlamida gecmiside guzel suan alistim ama yinede icim buruk ya ilerde sorun ederse diye o yuzden 2. Oglumun adinida biraz geleneksel koymaya calistim ki onun adi niye oyle benim adim niye boylle demeson diye

Benim bir akrabam da eşi hamileyken çocuğa tek babasının ismini koymak istiyor, eşi de yanına bir isim daha koyalım diyormuş. Anlaşamamışlar bir türlü. Çocuğun kimliğini çıkartmaya gittiğinde de çocuğa kendi ismini koymuş. Tek kendi ismi yani. Çok tuhafıma gitmişti duyduğumda.
Eşinize Allah akıl fikir versin. Sanki sadece kendi çocuğu da kendi karar veriyor ismine(!)

Sorun etmez bence,çünki isimler insanları değil,insanlar isimleri güzelleştirir diye düşünüyorum.Kimbilir ne tatlı bir çocuktur,ismini güzelleştirmiştir çoktan
Siz kırılmışsınız haklısınız,fakat bunu oğlunuzla hç paylaşmayın ki o da ismine antipati geliştirmesin.

cok hossun canim. Simdilik sorun yok hatta sen canimsin dersem gogsune vuruyor hayir ben ..... diyor guzel telkinlerin icin cok tesekkur ederim bende oyle dusunmustum kendisi tum guzelligiyle herseyi unutturuyor bna

hem isimler hem soyadlari ayni olacak ayni ailede 3 tane mehmet ve soyadi ayni . ne gerek var bilemedim
Bizim sulalede babamın ismi 6 kuzenin de vardı tüm kardeşler babalarının adını koymuşlar babasının adını koyan birde dede adı koymuş zilyon tane aynı isim karışıyordu hep

cok hossun canim. Simdilik sorun yok hatta sen canimsin dersem gogsune vuruyor hayir ben ..... diyor guzel telkinlerin icin cok tesekkur ederim bende oyle dusunmustum kendisi tum guzelligiyle herseyi unutturuyor bna
Tadını çıkarın,kuzularımın küçüklüklerini nasılda özledim
Yıkayıp yatırırdım,papatya gibi yüzleriyle nasıl tatlı uyurlardı,seyrederdim uzun uzun,şimdi kimi ergen kimi ergen adayı.
Her halleri güzelse de küçüklükleri bambaşka oluyor kesinlikle

Evet ya,anne de olmalı şartı getirsinler,kefil olayı gibi...

Allah aşkına ne gerek var yani zaten ailede bir mehmet var iki çocuğunda adı aynı mı olacak ? Bence siz mehmet bile koymak istemiyorsunuz da bakmayın işte kabullendirmişsinşz kendinizi gibi geldi bana.Her insan kendi kaderini yaşar. Ben isimlerin insanları etkilediğini düşünüyorum.Bırakın herkes kendi kaderini yaşasın.

Ahhhh özlemek :)) ben bile özlüyorum :))

eşimin aileside aynı dediğin gibi
eşimin dayısının 3 oglu olmuş üçünede erkek kardeşlerinin adını koymuş ,
onların çocukları olmuş oda kendi kardeşlerini koymuş
bildiğin manyaklar ,

sene ne yaptın dersen , testi yaptıgım gün kız erkek isimleri belliydi ,
benım dogurdugum cocuga onların ismini koyma hakkı yok ,

Allah Allah. E ikizim doğdu diyip 2 kimlik çıkarsın adam o zaman. Neye göre tespit edecekler ki. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
Eski yıllarda "evde doğum" yaygındı.Bu yüzden doğum belgesi diye tutturmuyorlardi diye biliyorum.Hatta 8/9 sene once de yapılıyordu cunku kizim gibi Aralim ayında dogup doğum tarihini Ocak diye kaydettiren gordum.

Öyle kocanın agZına kürekle vuracaksın problem çözülecek. Ona de ki sen benim iyi niyetimi suıstımal ettin madem o zaman tek bir isim olcak onu da ben seccem çünkü sen beceremedin. Görümce kaynana doldurmuş belli. Ikı ısım ıstemıyorlar çünkü Mehmet arka planda kalacak. Ben zaten büyük ismi koymaya karsıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…