• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değiştirme

LadyHaha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
138
132
103
38
Merhaba hanımlar,

İsmimi bazı nedenler yüzünden değiştireceğim. Uzun yıllardır yapmaya cesaret edemediğim bir olaydı sonunda cesaretimi topladım ve karar verdim. Yarın davayı açmak istiyorum.
İsim değişikliğini önceden yapmış, konuda tecrübeli arkadaşlar varsa, dava dilekçesi ile ilgili birkaç sorum olacak.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgim yokta, uzun ve pahalı bir süreç değil mi? Isim değişikliği için aileler ile karşı karşıya olunuyor galiba?

Kk da aratirsaniz bu tarz konular bdv de acilmisti.
Sanki bir arkadasimiz artik dava acmadan tek dilekce ile hallediliyor gibi bir sey yazmisti son zamanlarda, oyle aklimda kalmis.

Ben yaptim, ailemin kullandigi ismi kimligime aldim. Sahit olarak annemi yazdim. Mahkeme tarihi kararin kesinlesmesi darken surec 4 ayi buluyor

Dilekceyle sadece harf hatalari belirginse duzeltiliyor. Isim degisikligi kanunen mahkeme karari sonraki surecte gazete ilani gibi sureclerle ilerliyor. Masraf olarak avukatsiz 275 to falandi gecen Sene.

Biz nüfus müdürlüğüne dilekçe vererek soyismimizi değiştirdik ama belli kuralları var bir de yanlış hatırlamıyorsam kasım 2019a kadar süresi vardı sonra yine dava açılarak yapılacak.. bir araştırın isterseniz..

Merhaba hanımlar,

İsmimi bazı nedenler yüzünden değiştireceğim. Uzun yıllardır yapmaya cesaret edemediğim bir olaydı sonunda cesaretimi topladım ve karar verdim. Yarın davayı açmak istiyorum.
İsim değişikliğini önceden yapmış, konuda tecrübeli arkadaşlar varsa, dava dilekçesi ile ilgili birkaç sorum olacak.

İsminizi merak ettim şuan😂

Ben de değiştirdim.Dilekçe ile adliyeye gidiyorsunuz mahkeme parası filan bir sürü işleme mevcut.Sonra dava günü 3 ay sonraya verilmişti benim 2 şahit ile gitmiştim.Sonra da otomatik değişmiş oluyor siz yine de sonucu alıyorsunuz tabi sonradan.

Ben de değiştirdim.Dilekçe ile adliyeye gidiyorsunuz mahkeme parası filan bir sürü işleme mevcut.Sonra dava günü 3 ay sonraya verilmişti benim 2 şahit ile gitmiştim.Sonra da otomatik değişmiş oluyor siz yine de sonucu alıyorsunuz tabi sonradan.
Cok mu maliyetli? Bir de anne babayla ters düşme durumu oluyor mu? Aşağı yukari ne kadar sürüyor?

Anne babayla neden ters düşülsün ki? Dava anne babaya değil nüfus müdürlüğüne açılıyor. Harf hatası da olsa komple isim de değişse dava nüfus müdürlüğüne açılır. Ben de ismimi değiştirdim söylenmesi zor bir isimdi. Gerekçe olarak herkes bana neslihan olarak sesleniyor dedik. Dilekçe veriyorsunuz dava günü veriyorlar yaklaşık 1 ay sonraya. Davaya avukat tutulmuyor. İki şahitle gittim. Dava iki dakika bile sürmedi. Sonrasında gazeteye ilan felan veriyorsun. Zaten yönlendiriyorlar adliyeden seni. Çok maliyetli değil. Sadece adliyeye git gel çok yapıyorsun o kadar :) Süreç 3 4 ay arası sürüyor. Yeni kimliğini çıkarttıktan sonra da banka, iş yeri ya da öğrenciysen okula başvurup oralarda da ismini değiştirtiyorsun.

Benim ilanı adliye vermişti bile.Yanlış hatırlamıyorsam 300 küsür maliyeti olmuştu.

Böyle konuları görünce aklima hep komşumuz geliyor ..adı satı ydı mennun degildi hic sevmiyordu ismini bunu sürekli dile getiriyordu ve degistirip can yaptı..maalesef bu seferde adamcagiza herkes satıcan demeye başladı ...sonra taşındılar bilmem ne oldu

Anne babayla neden ters düşülsün ki? Dava anne babaya değil nüfus müdürlüğüne açılıyor. Harf hatası da olsa komple isim de değişse dava nüfus müdürlüğüne açılır. Ben de ismimi değiştirdim söylenmesi zor bir isimdi. Gerekçe olarak herkes bana neslihan olarak sesleniyor dedik. Dilekçe veriyorsunuz dava günü veriyorlar yaklaşık 1 ay sonraya. Davaya avukat tutulmuyor. İki şahitle gittim. Dava iki dakika bile sürmedi. Sonrasında gazeteye ilan felan veriyorsun. Zaten yönlendiriyorlar adliyeden seni. Çok maliyetli değil. Sadece adliyeye git gel çok yapıyorsun o kadar :) Süreç 3 4 ay arası sürüyor. Yeni kimliğini çıkarttıktan sonra da banka, iş yeri ya da öğrenciysen okula başvurup oralarda da ismini değiştirtiyorsun.
Ya benim adımi telaffuz etmelerinden bir Allah in kulunun düzgün soyleyemeyisinden muzdaribim. Ismim kötü değil ama artik midem bulandi telaffuz yüzünden. Uyarmaktan da yoruldum. Babam annesinin ismini koymuş. Ama hiiccc görmedim bile babaannemi. Ben yine de tamamen degistirmek yerine ekletmeyi düşünüyorm. Siz ilk nereden ve nasil başladınız. Bana bu konuda yardimci olun lütfen.

Ya benim adımi telaffuz etmelerinden bir Allah in kulunun düzgün soyleyemeyisinden muzdaribim. Ismim kötü değil ama artik midem bulandi telaffuz yüzünden. Uyarmaktan da yoruldum. Babam annesinin ismini koymuş. Ama hiiccc görmedim bile babaannemi. Ben yine de tamamen degistirmek yerine ekletmeyi düşünüyorm. Siz ilk nereden ve nasil başladınız. Bana bu konuda yardimci olun lütfen.
Ben de söylenişinden muzdariptim. Biraz da siyasi bir isimdi. Üniversitede bir hocam bir ders boyunca ismimi kötüleyince canıma tak dedi. Benim de ismimi dedem koymuş. Bu yüzden babamı çok zor ikna ettim. Ben babamın koyduğu ismi değiştirmem dedi. Ben de reşit olmayı bekleyip hemen dilekçeyi verdim. Tabi o süreçte babam da ikna oldu. 😅

İsminiz anlamı hoş olmayan bir isimse 3 kasım 2019’a kadar il/ilçe nüfus müdürlüğüne gidip başvuruda bulunabilirsiniz. Talep reddedilirse idari mahkemeye başvurursunuz. Bence elinizi çabuk tutun.
9F2194E2-9A6D-45A2-AA59-9087805455AA.webp

Merhaba hanımlar,

Gazetede 1 hafta süresi kaldı diye okumustum , bence bir araştırın.

Dılekce veriyorsunuz, harç oduyosunuz cok buyuk rakam da degıl, en fazla 400 dur onunda bı kısmını dava sonunlanınca gerı alıyosunuz. Dılekceden sonra durusma gunu ıcın sıze bılgı gelıyor, tenlıgat sanırım oyllw hatırlıyorum, 2 sene oldu degıstırelı, mahkemede sadece şahıt olarak 2 kışı istiyorlar, adın mesela ayşe, sen fatma yaptırmak ıstıyosun, soruyo hakım neden vs dıye sahıtlere soruyor adını ne bılıyosunuz, ayse dıyolar, kolay bı kac ay ıcınde ısmıne kavusabılırsın. Adliyenin oraya gıt, heryerde dılekce yazan var, orda yazdırabılırsın, yardımcı oluyorlar, dılekce yazdıracagn yer.

Back
X