• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IŞİD'in hedefinde Vatikan var. Türk istihbaratı uyardı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
DAEŞ’in hedefinde Vatikan var
İstihbarat birimleri, terör örgütü DAEŞ’in, Katolik dünyasının merkezi olan Vatikan’ı hedef alacağı bilgisine ulaştı. Olayla ilgili Vatikan bilgilendirildi
Sitene Ekle
daes-in-hedefinde-vatikan-var-6881113.Jpeg

Habertürk'ün haberine göre Uluslararası terörist faaliyetleri deşifre etmek amacıyla çalışmalar yürüten istihbarat birimleri, terör örgütü DAEŞ’in yeni hedefinin, Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan olduğunu tespit etti. Elde edilen istihbarati bilgiler, Vatikan ile paylaşıldı. Terör örgütünün Berlin’de de eylem düzenlemek için hazırlık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

VATİKAN’I KAPAK YAPMIŞLARDI

DAEŞ’in internet üzerinden her ay yayınladığı propaganda dergisi ‘Dabıq’ın 2014 Ekim’inde yayınlanan 4’üncü sayısında hedefte Vatikan vardı. Derginin kapağında, Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’na fotomontajla örgütün bayrağının yerleştirildiği bir fotoğraf kullanılmıştı. Fotoğraf, “Haçlı Seferleri başarısız oldu” başlığıyla verilirken, aynı haberde 22 Eylül 2014’te örgütün sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’nin, “Allah’ın izniyle Roma’yı fethedip haçları kıracağız” dediği belirtilmişti.

BOMBACILARIN İZİ SÜRÜLÜYOR

DEAŞ terör örgütü mensuplarının Suriye’den Türkiye’ye patlayıcı düzenekleri transfer etmeyi planladığı da deşifre edildi. İstihbarat raporlarına göre C-4 patlayıcı, el bombaları ve intihar yelekleri, 50 yaşlarında ve 1.70 boylarında olan Abu Talha adlı bir kişi tarafından Hatay’ın bir köyüne getirilecek. Araçta bulunacak ikinci kişinin de Muhsin Ahmed adına düzenlenmiş pasaport taşıdığı ortaya çıkarıldı. İstihbarat birimleri, Rus menşeli olduğu tespit edilen patlayıcıların daha sonra İstanbul’da bulunan DEAŞ terör örgütü mensubu Abu Al-Haytam Kod adlı Said T.’ye ulaştırılacağını belirledi. Bu arada eyleme destek için Salem Muhammet El Kutrani’nin Türkiye’ye geleceği saptandı.
http://www.milliyet.com.tr/daes-in-hedefinde-vatikan-var/dunya/detay/2227506/default.htm

1,5 ay sonra İtalya'ya gidiyorum ve otelim Vatikan'ın dibinde :( Yapmayın böyle şeyler :(

1,5 ay sonra İtalya'ya gidiyorum ve otelim Vatikan'ın dibinde :KK43: Yapmayın böyle şeyler :KK43:

konu dışı ama vize aldın mı yoksa şu vize muafiyetini mi bekleyeceksin.
geçen haber vardı mayıs sonunda dağıtıcaz yeni pasaportları diye, o kadar kesin konuşuyorlar ki, insan tereddüt ediyor.

gerçi 1,5 ay dedin, sanırım hazirandan önce gideceksin sen zaten.

konu dışı ama vize aldın mı yoksa şu vize muafiyetini mi bekleyeceksin.
geçen haber vardı mayıs sonunda dağıtıcaz yeni pasaportları diye, o kadar kesin konuşuyorlar ki, insan tereddüt ediyor.

gerçi 1,5 ay dedin, sanırım hazirandan önce gideceksin sen zaten.
Yok vize muafiyetini beklemiyorum. Haftaya başvuruyorum vizeye.
Tam haziranda gidiyorum ben.

Haberde Roma'dan da bahsetmişler, üff, Roma'da olacağım ben yaa :(

Yok vize muafiyetini beklemiyorum. Haftaya başvuruyorum vizeye.
Tam haziranda gidiyorum ben.

Haberde Roma'dan da bahsetmişler, üff, Roma'da olacağım ben yaa :KK43:

yani Romanın ve Vatikan'ın çok iyi korunmadığı aşikar.

şimdi sana kalabalık yerlere gitme demek de komik olur muhtemelen.

ancak şöyle düşünebilirsin, Türkiye'den daha güvensiz olur mu, olmaz.
artık kader kısmet...

artık kader kısmet...

ben de vatikan müzesini gezerken aynı şeyi düşünmüştüm, pek güvenlik önlemi yok

en azından trevinin tadilati bitmiş, colezyumada girme bence gereksiz vakit ve nakit kaybı:KK53::KK53:

neee, en beğendiğim yerlerden biriydi orası.neden beğenmedin ki, hem de en güzel fotoğraf kareleri orada çekiliyor, güneş doğarken batarken.
Oraya girmeden dönecekse dönmesin hiç :KK12:

ya şu vize muafiyeti gelse de biz de diyebilsek 2 ay sonra Paristeyim diye.
pöf...

neee, en beğendiğim yerlerden biriydi orası.neden beğenmedin ki, hem de en güzel fotoğraf kareleri orada çekiliyor, güneş doğarken batarken.

aşırı kalabalıktı ya, ne bileyim çevresini gezsende olur, çevresini gezince içide görünüyor zaten içeri girsen girmesen çok önemli değil gibi geldi

aşırı kalabalıktı ya, ne bileyim çevresini gezsende olur, çevresini gezince içide görünüyor zaten içeri girsen girmesen çok önemli değil gibi geldi

hımm ya ben sevdim, onun içinde olup o zamanı hayal etmek güzeldi.
sevmeyen de sevmez elbette.
zaten gezilecek o kadar çok yer var ki, bir yerleri elemek gerekiyor süreli bir ziyaret için.

artık kader kısmet...

ben de vatikan müzesini gezerken aynı şeyi düşünmüştüm, pek güvenlik önlemi yok

en azından trevinin tadilati bitmiş, colezyumada girme bence gereksiz vakit ve nakit kaybı:KK53::KK53:

Roma'ya daha önce gittim zaten. Bu ikinci olacak.
Vatikan'a tekrar gitmeyeceğim ama.

ya şu vize muafiyeti gelse de biz de diyebilsek 2 ay sonra Paristeyim diye.
pöf...
Vize muafiyetinin gercekten gelecegine inaniyormusun?
o_O
Ablam ve yegenimi tatilde yanima aldirmak istiyorum. Vizeye normal seklinde basvuralim dedim yazik o da bi ümit bekliyor...

Vize muafiyetinin gercekten gelecegine inaniyormusun?
o_O
Ablam ve yegenimi tatilde yanima aldirmak istiyorum. Vizeye normal seklinde basvuralim dedim yazik o da bi ümit bekliyor...

ben inanmıyorum da haberleri takip etmeye çalışıyorum, devletin üst kademelerindeki kişiler o kadar kesin konuşuyorlar ki, acaba mı diyorum.

Türk istihbaratı keşke biraz da türkiyedeki patlamalar için bizi uyarsa

Back