IŞİD Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu ele geçirdi'

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Irak Şam İslam Devleti Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi. Reuters'a konuşan Türk hükümet yetkilileri "Militanlar Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi" ifadelerini kulllandı.

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakın basın kuruluşları da İŞID'in Musul’daki Türk Konsolosluğu'nu vurduğunu duyurdu. Musul Konsolosu'nun çalışanları bina dışına kaçırdiği ve can güvenliklerinin tehlikede olmadığı öğrenildi.

Türk Dışişleri yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ve konunun araştırıldığını söyledi.

Konsolosluk binasının 17 Temmuz semtinde olduğu ve yağmalandığı iddiaları dolaşıyor.
hürriyet

Çalışanların rehin alındığı yazıyor başka kaynaklarda.

Musul 2 gündür boşaltılıyor.
Askerler,Musul Valisi bile kaçtı,Türk konsolosluğuna da bilgi verilmiş şehri boşaltın diye ama biz biryere gitmiyoruz demişler..
''Gereksiz kahramanlık gösterisi midir ''bu, '' besle kargayı oysun gözünü ''mü ,yoksa'' kısasa kısas'' mı acaba çözemedim..

Özel harekat,çocuklar,çalışanlar tam 48 kişi.YENİ TÜRKİYE!
Utanın ya yeter artık.
Dün bayrağın indirildi bugün özel harekatçıların kaçırıldı!
Anca kınarsınız!

Özel harekat,çocuklar,çalışanlar tam 48 kişi.YENİ TÜRKİYE!
Utanın ya yeter artık.
Dün bayrağın indirildi bugün özel harekatçıların kaçırıldı!
Anca kınarsınız!

32 tanede tır şoförümüz var ellerinde.
Umarım sağ salim kurtarılırlar.

Davutoğlu dün attığı tweetlerde şu ifadeleri kullanmıştı: "Son 48 saattir Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Musul ile Erbil Başkonsolosluklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı. Musul'da görev yapan tüm konsolosluk çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum. 28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi..."

Yalnız bu önlem almış halleri birde almasalardı varın gerisini siz düşünün !!! bunların kendilerinden haberleri yok.sadece elinde sadece türk bayrağı olan kadın çocuk genç demeden yasal olarak toplanan türk halkına şiddet uygularlar.ve yandaş basında vatan kurtaran aslan gibi konuşurlar..işte son rezalet.içerde bayrağığımızı dışarda elçiliğimizi koruyamayan sözde dünya devleti,dünya lideri,kürsel güç..içerde 5 parçaya bölündük dışarda 15 parçaya..Bakalım daha neler bekliyor bizi. Reyhanlıyı da unutmadık !

Konsolosluktaki özel harekatçılar arasında eşimin arkadaşıda var aralıkta esimde göreve gidecek musula rabbim hepsinin ailesine yardım etsin kim bilir ne haldeler biran önce evlerine kavusurlar inşallah

MHP'li vekilin IŞİD uyarısına AKP'li vekil 'atma' demişti
MHP Milletvekili Sinan Oğan Meclis'te Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun tehdit altında olduğunu söylediğinde AKP milletvekilleri Oğan'ı işte böyle susturmuşlardı.

cumhuriyet.com.trYayınlanma tarihi: 11 Haziran 2014 Çarşamba
A+
A-
MHP'li Sinan Oğan dün yaptığı konuşmada, IŞİD'in bizzat Türkiye tarafından desteklendiğini öne sürerek, "Besleyip büyüttüğünüz IŞİD terör örgütü Musul Başkonsolosluğumuzun etrafını sarmış" ifadesini kullandı. AKP'li İhsan Şener ise, "delilin var mı delilin" ve "atma" diyerek tepki gösterdi. TBMM'deki bu söz düellosunun üzerinden 24 saat geçmeden, IŞİD Türkiye'nin Başkonsolosluğunu bastı, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil, binadaki herkesi rehin aldı.

TBMM'de MHP'li ve AKP vekillerin, İŞİD konusundaki söz düellosu Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı;

IŞİD'in Musul'daki Türk konsolosluğunu basması ve 49 Türk'ü rehine almasının ardından Ankara'da hareketli saatler başladı.

Başbakanlık ve Köşk'te yapılan kritik zirvelerin ardından Dışişleri Bakanlığı da açıklama yaptı.

Türkiye, NATO'ya 'acil koduyla' olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.

http://haber.gazetevatan.com/turkiyeden-natoya-cagri/647299/1/gundem

Konsolosluktaki özel harekatçılar arasında eşimin arkadaşıda var aralıkta esimde göreve gidecek musula rabbim hepsinin ailesine yardım etsin kim bilir ne haldeler biran önce evlerine kavusurlar inşallah

Ailelerinden haberiniz var mı peki? Allahım sağ sağlim dönsünler ya çok üzgünüm.

Ne desem yakışmayacak bana ve buraya o yüzden bu milletin yüz karasısınız demekle yetiniyorum..
Bi kere de ciddiye alın muhalefeti ya bi kere.Somada da aynısını yaşadınız akıllanmadınız.

Ailelerinden haberiniz var mı peki? Allahım sağ sağlim dönsünler ya çok üzgünüm.

Eşi konuşmuş iyiyiz merak etme demiş ama merak etmemek elde mi resimlerinden bile korktum ben. Çok zor bir durum belki şuan benim esimde orada olabilirdi düşüncesi bile deli ediyor insanı Allahım yardım etsin hepsine adı islam örgütü ama Müslümanlıkla alakalari yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah ordaki tüm insanlarımızın yar ve yardımcısı olsun inşaallah, dilerim hepsi sağsalim burunları bile kanamadan kavuşurlar ailelerine, Allah eşinize de hayırlısını nasip etsin.

Ne desem yakışmayacak bana ve buraya o yüzden bu milletin yüz karasısınız demekle yetiniyorum..
Bi kere de ciddiye alın muhalefeti ya bi kere.Somada da aynısını yaşadınız akıllanmadınız.

Orda parmak kaldırmak için bulunuyorlar sadece.
Ya konuşma metni bile sinir bozucu.
Ne kadar sinir bozucu..
Bu insanlar bizi temsil ediyor birde..
Kendileri kahvede zannediyorlar heralde.

Allah ordaki tüm insanlarımızın yar ve yardımcısı olsun inşaallah, dilerim hepsi sağsalim burunları bile kanamadan kavuşurlar ailelerine, Allah eşinize de hayırlısını nasip etsin.

Amin.Mune,ne kadar iyi bir kadınsın sen :))) İnsanlar ile ilgili çok güzel olumlu şeyler düşünüyorsun,Kadınlar Kulübü sensiz çekilmez valla değerini bil Muneee :))))

Son düzenleme:

Amin Mune Allahım yardımcıları olsun hepsinin yük taşıyan tır şoförlerinide rehin almışlar bu sene hiç güzel haber almadım hem kendi açımdan hem ülke açısından Allah sonumuzu hayır eylesin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ülkeyi iç politika dış politika her alanda rezil ettiler.

Hani savcılara aratmadıkları tırlar vardı ya, aklıma onlar geldi.

Ele geçirilen konsolosluk görevlileri ve şoförlere gelince, birkaç gün pazarlıktan sonra ülkeye getirir ve bunu büyük başarı olarak sunar bu hükümet.

Yiyen olur mu?

O kadar ağzı açık bekleyen var ki, havada kaparlar.

Vatandaşlarımız esir alınmamalıydı demezler, kafaları bu kısma çalışmaz, hükümetimiz onları kurtardı derler, kafalarının tek çalıştığı kısmı burası.

Musul Valisi,askeri şehirden kaçarken Türk konsolosluğunun boşaltılmamasının sebebi İŞİD le samimi ilişkileri olmasın?

Hani dün yazmıştım ya,''besle kargayı oysun gözünü ''olmuş bu İŞİD in yaptığı

Son düzenleme:

Bir yandan bu bir oyun bb seçim öncesi gövde gösterisi yapacak kaçırılanları kurtarıp bir yandan da bunlar bir şeyde anlaşamadı o yüzden Işid bunu yaptı.
Iki ihtimal var aklımda yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…