IŞİD, Palmira’yı adım adım yok ediyor: Şimdi de Bel Tapınağı havaya uçuruldu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
IŞİD, Palmira’yı adım adım yok ediyor: Şimdi de Bel Tapınağı havaya uçuruldu
http://www.diken.com.tr/isid-palmirayi-adim-adim-yok-ediyor-simdi-de-bel-tapinagi-havaya-ucuruldu/

Suriye’deki 2 bin yıllık Palmira Antik Kenti’ndeki tarihi tapınak Baalşamin’i havaya uçuran IŞİD, şimdi de Bel Tapınağı’nı bombaladı.

palmira-2.jpg

IŞİD Baalşamin’i havaya uçarmasının ardından sosyal medya hesaplarından da yıkımın fotoğraflarını yayınlayarak “Pagan tapınağı Baalşamin tamamen yok edilmiştir” mesajını vermişti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre IŞİD bugün de kentin bir başka önemli tapınağı Bel’i (Baal) bombaladı. Roma döneminden kalan tapınağın bir bölümünün yok edildiği belirtildi.

palmira-3.jpg

Sosyal medyada patlamaya ait olduğu iddia edilen fotoğraf. @pieternanninga

IŞİD’in yıkımı sürüyor
Mayıs ayında kenti ele geçiren IŞİD, içlerinde kadın ve çocukların da olduğu 400 sivili katletmişti. Örgüt, bir hafta önce de ömrünü Palmira’ya adayan 82 yaşındaki Halid Esad’ı infaz etmişti.

Suriye Müzeler ve Tarihi Eserler Genel Müdürü Maamun Abdülkerim, Reuters’a, bir sonraki aşamanın insanları terörize ederek tapınakların tamamını yıkmak olacağını söyledi. Abdülkerim, “Palmira’nın gözlerimin önünde yok edildiğini görüyorum. Tanrı yardımcımız olsun” diye konuştu.