İşi bırakırsam geçim sıkıntısı yaşar mıyız?

evde oturmak istemiyorum zaten
eski konularım da var
başka ne iş yapabilirim bilemiyorum arayıştayım zaten
bulana kadar en azından evden bişiler yaparak destek sağlamak istedim
evden de çalışarak yapılacabilecek şeyler var tabi, ama en azından çıkana kadar bu kararı vermiş olsanız iyi olur bence. Herzaman söyledikleri gibi en iyi iş işteyken bulunur. İşi bıraktıktan sonra iş aramak zorlu ve yıpratıcı bir süreç olabilir. Dikkat edin bence

Şu dönemde bırakmayın bence işinizi.
Her şeye zam geliyor, daha da gelirse napacaksınız.
Evde el emeği bir şey yapıp satma işi de zor yani en fazla 1000 tl kazanç sağlar.

evet elektriğe bir yılda yüzde 60 zam gelmiş
doğalgaz zaten ateş pahası
bi de üstüne üstülük sigara içiyorum

Yeni bir iş edinmeden mevcut işinizi birakmayin.benim isim de çok zor çok stresli bankaciyim.ama hayat Zor işsizlik zor.evliliklere güven yok su an aceleyle yazıyorum tam ifade edememiş olabilirim.sakin işinizi birakmayin.

anlıyorum sizi, ne iş edineceğimi bilmiyorum sorunum burda patlak veriyor
kendi mesleğim harici ne yapabilirim düşüncesini bulamıyorum bir türlü
çok sağolun zaman ayırdınız

tahrik, tehditle falan alakası yok
işi neden bırakmak istediğimi yazsam taşlarlar heralde
ama herkesin derdi kendine derler ya öyle işte

zaten verdiğimiz kira zorumuza gidiyor asgari ücret maaşı yani
evimiz o kadar büyükte değil aksine küçük eski ev akarı kokarı çok oluyo
keşke imkan olsa ev kredisi ödeyebilsek
Yanlış bişey söylemek istemiyorum ama biz iki kişi çalışıyoruz ist gibi yerde geçinemiyoruz belki senden daha düşük maaş alıyoruz evimiz kira seni anlıyorum sevmediğin işi yapmak gerçekten çok zor işe bile gitmek istemiyorsundur eminimki
Bende zamanında yaşadım sonrasında bir 15 gün evde durdum ,maddi durum el vermeyince tekrar iş arayıp gerçekten içime sinene kadar işte çalışmadım.Kafamın fazla yorulmadığı bir işteyim
Bence sende o şekilde birşey yapabilirsin sonrasında kendine maaşını saklayıp ileride birikim için ev alabilirsin

Sevmediğiniz çalışma hayatı eminim çok zordur.
Ama koca eline bakmak da zordur benim için.
O yüzden sanırım kendimi zorlar tutunurdum işime.

4bin geçinilmeyecek bir para değil.
Ama lükslerden kısacaksınız.

İlle de şu, bu seçimleri ile değil en uygunlar üzerine bir yaşam kuracaksınız.
Böyle yaşayıp mutlu olanlar var. Olmayacak iş değil.

Siz yaşayabilir misiniz, onu en iyi siz bilirsiniz.

inanın her sabah kanım çekiliyor uyanırken
izin oluyo haftasonları burnumdan geliyor pazartesi iş var diye
azap gibi
abartıyo diyenler var elbet ama kendimi istediğim kadar açıkliyim anlatamam yaşamayan da anlayamaz
evde kalmayı asla istemiyorum
tembel bi insan hiç olmadım hayatımda
tek derdim başka ne iş yapabilirim bunu bulmak

doğru söylüyorsunuz
eş eline bakma fikrine yüzde yüz katılıyorum
eşim ne kadar düşünceli bi insan desem de asla bu durumda olmak istemiyorum
geçiniriz geçinmesine ama amalar hiç bitmiyor..

hayırlısı diyelim

4000 TL ile hayatınıza devam ederseniz bunda sıkıntı yok ama mevcut hayat standardınız kalmaz, misal mevcutta yaptığınız tatilleri yapamazsınız belki, sık arkadaş ortamı ile dışarı çıkıyorsanız seyrekleşir gibi...
İstanbul’da özel sektörde ise eşiniz de yarının garantisi yok. Özel sektörde be yazık ki işin garantisi yok. İşten çıkarıldığında kenarda da birikim yoksa çok zorlanırsınız.

Bence birikim önemli, herkesin hayata karşı duruşuna saygı duyarım ama ben kenara para atmanın gerektiğini düşünüyorum. İşten çıkarılma olur, sağlık sorunu olur, başka bir yüklü para ihtiyacı olur birikim yapmalı.

Ve şu an işiniz var, ikinizin birlikte çalışmazsanız birikim zor tek maaşla, ama bu da tercih meselesi...

valla ben de yıllardır sevdiğim işi yapmıyorum, para kazanmak, hayat standardımı korumak içim çalışmak zorundayım. Ayrıca çalışan bir bayanın boşta kalınca sıkılması, para mevzusunda eski özgürlüğünün doğal olarak kalmaması zor gelecek şeyler bana göre.

Doğum izni sebebi ile 50 gündür evdeyim ve ev sıkıyor. Belki işten çıkınca ilk zamanlar tatil modunda olacaksınız ama sonrasında sıkılmanız mümkün bir hobi edinmezseniz.

Sonuçta hayat sizin karar sizin. Yapmaktan gocunmayacağınız başka bir iş arasanız bekli hem daha mutlu olur hem de gelirinizi düşürmezsiniz. Bu da bir alternatif...

Ben her zaman çalışmaktan yanayım. Benim işim devlette olmama rağmen cok stresli yoğun , rücu belası var, akşam 7_8 buluyor çıkmam. Buna rağmen, isten çıkmayı hiç istemedim, insanın emek verip para kazanıp istediği gibi harcaması cok guzel bişey. Istanbul'da 4000 tl yeterli de olmaz. Dün marketten çay , zeytin , et aldım 120 tl tuttu .

çok teşekkürler yorumlarınız için
bende evde sıkılacağımı düşünüyorum
kafamı sıfırlamaya ihtiyacım var şuan düşünüp bi yere varamıyorum
en azından 6 ay ara veriyim belki bişi bulurum belki işimin kıymetini bilirim diye düşünüyorum

haklısınız mutfak alışverişi bile almış başını gidiyor
bu işin kuaförü diş macunu deterjanı tuvalet kağıdı bi yana dursun
şuan ekmek gerçekten aslanın ağzında
allah yardımcımız olsun

12 yıldır çalışma hayatındayım beş kuruş birikimim olmadı. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum, olsa iyi olur tabi ama yapamıyorum ben.
Yalnız hayat çok zor gerçekten. Bugün yıllık rutin sağlık kontrolü için birkaç basit test yaptırdım. Geçen yıl ödediğimin 3 katı fiyat çıkardı hastane. 10 dakikalık muayene ve kan tahlilleri için 500lira ödedim. Ve bu bahsettiğim çok basit , donanımsız bir hastanede oldu. Allah korusun ciddi bir hastalık falan olsa hiçbir şeye para yetmez.

Rica ederim.burda daha önce paylaşımlarını okuyanlar bilirler belki 8 yıllık bankaciyken aşılama ve tüp bebek tedavileri için ayrılmak zorunda kaldım bankadan.cok şükür oğlum oldu 2 yaşında şimdi.ama.5 sene uzak kaldım çalışma hayatından.cok zor iş buldum 1.5 aydır calisiyorum.calismadigim dönemde çok bunaldım.ekonomik olarak ihtiyaç yok ama çalışmaya alismis insana evde durmak zor.hayatin ne getireceği de belli olmuyor

en çok bunu düşünüyorum
herşeye para bulunur da allah korusun ciddi bi hastalıkta naparız birikimsiz diye
hoş aileler elbet destek olur ama insanın kendi parası gibisi yok

allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın allahım bağışlasın
ben çalışmayı seven biriyim aslında gocunmam yoruldum demem oflamam
yeter ki seviyim
inşallah seveceğim bi iş çıkar karşıma en kısa sürede
yoksa gidip satış danışmanlığı falan yapmayı düşünüyorum mağazalarda öğrenci hayatımdakler gibi
hiç çalışmamaktan iyidir

Bence geçinirsiniz.
Ama hiç mi dışarda yemek, kahvaltı istemeyeceksiniz, sinema vs?
Sırf bunlar için bile çalışılır şartlar ağır değilse.
Çocuk var mı bilmiyorum, bizimkinin masrafı yok pek diyorum ama düşününce var.
Adım atmak para nerdeyse.

Geçinirsiniz de imkan varken kısıtlanmak ne kadar mantıklı ölçüp tartmak lazım.

Konu sahibi bence siz bu gelgitli hallerinizle evliliğinizi yıpratıyorsunuz dikkat edin. İki gün önce sırf siz mesleğinizden memnun değilsiniz diye eşinizide sevdiği işinden çıkartıp yur dışınd kurye olma hevesindeydiniz, şimdi ben işi bıraksam diyorsunuz. Bakın iki durumda da kendi yanlış meslek seçiminizin tüm sonuçlarını eşinize yüklüyorsunuz. Şimdi yeni evlisiniz çocuğunuz yok, eşinizin size töleransı daha fazla ama evlilik ilerleyince eşinizinde size ve bu hallerinize töleransı azalacaktır. Dikkat edin. Annanemin çok sevdiğim bir lafı vardır. Yokluk dövüştürür varlık seviştirir derdi. İstanbulda 4000 TL anca ucu ucuna geçinirsiniz. Öyle dışarda yemeleri kıyafet alışverişleride ihtiyaç için yapılır hale gelir. Birikimde yapamazsınız. Bir süre sonra eşinizde ekonomik sıkıntıdan size sarabilir. Zira çocuk falanda olunca çok zor. Birikim yapamadan yaşamak. Bakın mantıklı bir planınız olsa ayrılın derdim ama sizin mantıklı bir planınızda yok. Tekrar iki yılda olsa açıktan falan bir bölüm okuyun diyen arkadaşlara zor gelir diyorsunuz. Kafanızdaki iş yukarda da bahsettiğiniz simit poğça satmaktan ileri gitmiyor. Sizden 10 yaş büyüğüm bir ablanız olarak yazıyorum. Madem işinizi sevmiyorsunuz, sebat edeceksiniz, yeni bir işin eğitimini alacaksınız, öyle internetten ürün satmak satış yapmak falan sanıldığı kadar kolay değil. Öncelikle mutlaka vergi vermek zorundasınız. Vergi mükellefi oluncada elde pek birşey kalmıyor masraflar yüzünden. Çok iyi satış rakamları yapmanız lazımki en az şimdiki işinizin yarısı kadar bile kazanabilin. Bazı uyanıklar gibi verigi vermeden kaçak yapıldığında yakalanmanız halindeki denetimler çok sıklaştı maliyeden yakalanınca bir dünya idari para cezası ödersiniz ve hakkınızda dava açılır masrafları ile uğraşırsınız. Öyle herşey uzaktan göründüğü gibi değil. İşinizi sevmiyormusunuz bırakın ama mantıklı bir planınız olsun, öyle yeni okul okuyamam falan demeyeceksiniz. Emeksiz yemek olmaz. Şimdi gençsiniz herşey yapabilirim gibi geliyor ama kazın ayağı öyle değil. Ayağınız yere sağlam bassın. Bu devirde kaygan ekonomide aman birikimden yapmayalım ben işimi sevmiyorum deme lüksünüz yok. Sevmiyorsanız başka bir alanda eğitim ya da serrifika alıp, kendinizi garantiledikten sonra işi bırakmalısınız. Ama gene söylüyorum tamam işiniz sizi mutsız edebilir ama yokluk maddi sıkıntı sizi çok daha fazla yorar en azından maddi bikiminizi tam yapıp bir ev bir araba aldıktan sonra böyle bir işe kalkışmanız çok daha mantıklı. Yoksa mutsuz iş yaşantınızın yerini mutsuz bir evlilik alabilir.

4000 tl maas alıosunuz gelırınız 10000 tl ve siz bu işsizlikte işi bırakıyosunuz.Siz bılırsınız amabence işinizi bırakmayın.Sahıp cıkın işinize.

Açıkcası 'işimi sevmiyorum,ayrılıp kafamı dinleyeceğim' yaklaşımını bu ekonomik ortamda çok mantıklı bulmuyorum.
23 yıldır özel sektörde aktif çalışıyorum.
Yapılacak iki şey var.
Ya mevcut iş ve ortama bakış açınızı değiştirmek için çabalamak ya da bir yandan çalışırken diğer yandan yeni iş aramak.
Evvelki yıl kurumumda ben de mutsuzdum ama her ay alacağım maaşla motive ettim kendimi.
Şu kadar gelirle geçinilir mi?Sorusunun cevabı ise çok göreceli.
Benim hayat standartlarıma göre İstanbul'da, bahsettiğiniz gelirle 2000 TL kira ödeyip geçinilmez.
Yine de hayat sizin karar sizin.

Çok teşekkür ederim güzel dileğini için.allah gonlunuze göre hayırlı kapılar açsın size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…