İşi bilen ebe, teyzelere gidip kuyruk kemiğini düzelttiren var mı?

Mihrimah Sultann

Nev-i şahsına münhasır 🦋
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2021
10.634
23.790
Kızlar bu konuyu mecburen buraya açmak zorunda kaldım çünkü kimse görüp cevaplamadı o yüzden kızmayın konu sağlık , şimdi benim kuyruk kemiğim sağa doğru eğrilmiş çok ağrıyor, neredeyse 1.5 senedir çare bulamadım, doktorlara gittim ama anlamıyorlar düzelteyim derken daha beter ettiler , daha önce bu işi bilen teyzelere , ebelere gidip kuyruğunu düzelttiren( çektiren) var mı ? Lütfen tecrübesi olanlar yazsın, şimdiden çok teşekkür ederim..

Merhaba,
Konu hakkında bilgim yok ancak babam bel fıtığı ile 6 senedir uğraşıyor. 2 sene hastanede yattı, sorduğunuz yöntemlere de başvurması en büyük etkendi. Doktorlara güvenin, iyi bir doktor bulun. Geçmiş olsun

Doktora gittim ama bir türlü düzelmedi artık bunaldım, hayatımı çok etkiledi bu durum , korkuyorum tabi zarar vermekten o da ayrı konu..

Bahsettiğiniz şey skolyoz mu?
Eğer öyleyse geçen sene bir arkadaşımın oğlu korse ile kısa sürede iyileşme sağladı.
Tabi ortopedi doktorunun tedavi yöntemi idi bu.
Kendi başına karar verip kalkışmadı.

Doktora gittim ama bir türlü düzelmedi artık bunaldım, hayatımı çok etkiledi bu durum , korkuyorum tabi zarar vermekten o da ayrı konu..
En azından yapılacak işlemi, risklerini biliyor olacaksınız, bir sorun olsa başvurabileceğiniz yerler olacak. Ben çektirme gibi işlemlerin hiçbir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. İyi bir beyin ve sinir hastalıkları uzmanı lazım size, yorumlardan inceleyerek seçin doktorunuzu

Hayır kuyruk sokumu düşmesi, toplumda pöçük düşmesi diye de bilinir

Hayır kuyruk sokumu düşmesi, toplumda pöçük düşmesi diye de bilinir
Pöçük düşmesi tabiri komiğime gitti.
Bahsettiğiniz kemiğin adı 'Coccyx'. Türkçesi kuyruk sokumu kemiği, çok nadiren ağrıya sebep olabilecek eğrilik sizde gelişmiş. Oranızı buranızı ona buna çektirmeyin, dayanamayacağınız derecede sizi rahatsız ediyorsa o kemik oradan Ortopedi doktoru tarafından çıkarılır. Hatta bazı rektal bölge tümörlerinde bu kemik çıkarılarak ameliyat sahasına ulaşılır. Kolay ameliyatlardan biri. Geçmiş olsun, derdiniz bu olsun yaa . O bölgenin bir de kanserleri var.

Bu rahatsızlık yüzünden her türlü bilimsel veya geleneksel adını öğrendim, Allah kimseye vermesin çok ağrılı bir bölge

İnanın 2 yıldan beri doktora gidiyorum ama bir türlü geçmedi bende burdan sorayim dedim belki çare bulan vardır diye..

valla kuyruk sokumunu aldırmak çok zor ve tehlikeli bir amel,iyat. pelvik taban sarkması başlıyor, organlarınız aşagı dogru sarkmaya başlıyor.

yeni gordum msejaınızı. belkide iyileşmişsinizdir. bazı fizik ted doktoruları çıkan kuyruk sokumunu yerine oturtuyor.

Anneannem yapıyordu. İşe de yarıyordu. Kadın iki büklüm gelip koşarak gidiyordu.isin ehli şart.biz Kürtlerde bilinen bir şeydir bu kuyruk düşmesi ve çektirmesi.

Merhaba ben kuyruk kemiğimin üstüne düştüğüm için içeri doğru kaymıştı ağrıdan duramıyordum doktora gittim bir şey yapamam dediler fizyoterapiye gittim 10 seansta kaldırarak yerine oturttu işini bilen gizyoterapiste gidin mutlaka ve şuan düz oturabliyorum ağrım yok çok şükür bide zaman kaybetmeden gitmelisiniz iyi sonuç almak için

Benim 3 sene oldu çektirme falan hepsini yaptırdım, hala ağrır arada yapacak bişey yok buna da şükür, doğumdan sonra biraz daha iyiyim eskiye göre...

Benim 3 sene oldu çektirme falan hepsini yaptırdım, hala ağrır arada yapacak bişey yok buna da şükür, doğumdan sonra biraz daha iyiyim eskiye göre...
Bebeğiniz mi oldu? Yaaaa nasıl sevindim hiç haberim yoktu
On gün kadar önce sağlığınız nasıl gebe kaldınız mı diye size mesaj yollamak istedim kapalıydı çok merak ediyordum durumunuzu

Bebeğiniz mi oldu? Yaaaa nasıl sevindim hiç haberim yoktu
On gün kadar önce sağlığınız nasıl gebe kaldınız mı diye size mesaj yollamak istedim kapalıydı çok merak ediyordum durumunuzu
Msj yeri kapalı mi ben kapatmadım ama şaşırdım, çok Teşekkür ederim maalesef erken doğum yaptım 28 haftalık, bebeğim 3 ay yoğun bakımda kaldı, çok şükür evdeyiz şimdi baya zorlu günlerden sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…