• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İshal :(

Minuscule

Guru
Pro Üye
30 Haziran 2010
3.342
1.199
373
Merhaba bayanlar 3 gündür bu illetle uğraşıyorum. Daha önce hiç böyle bir şey başıma gelmemişti. 10 dakika ara ile lavaboya koşuyorum çalışıyorum birde. Dün akşam oturup ağladım canımdan bezdim çünkü. Tavsiye vereceklere şimdiden teşekkürler denediklerimi yazayım;

Kahve-limon
Muz
Haşlanmış patates
Dünden beri yaklaşık 1 kg yoğurt bir kısmı nişastalı
Bol su
Reflor ve gismotal

Geçmiyor,geçmiyor. İlk gün öğlen sağlık ocağına gittim. O zaman mide bulantım vardı. İğne ve serum taktılar. Akşamına geçmeyince acile gittim oradada boş serum taktılar. Kan tahlillerimde enfeksiyon yok. Deneyebileceğim çoğu şeyide denemişim herhalde. Ben şunu şunu yaptımda geçti diyen birileri varmıdır acaba ?

Bu denedikleriniz en azından hafifletmeliydi. Bence daha detaylı bir tahlil yapilsin. Bu kadar uzun sürmesi çok ciddi bir durum bence. Vücudunuz çok su kaybetmiştir

İshal başlamadan önce yedikleriniz nedir ? Bazı ishale sebep olan enfeksiyon kan tahlilinde değil Gaita dışkı tahlilinde çıkar... Karanfil yutabilirsiniz ... Gerçekten kesiyor kuru karanfil 19 12 tane ortadan kırıp bi iki yudum suyla yutun günde iki kez

Salgın var benim kizin da ıshal 7 gündür bebek bi de acilde bişey yapmadılar suyu bol içirin geçer dediler bekliyoruz aynen tahliller temiz.ayran için tuzlu.

Asidi kaçmış kolanın içine 1 aspirin atıp için
Büyük ihtimalle keser
Geçmiş olsun ;)

Bizde 2 ayı buldu ilaç verdi doktor ama kesmedi eşim de bende aynı bir ara durur gibi oldu ama yine devam

haşlanmış patates yiyin sadece baharatlı acı şeylerden ve koladan uzak durun. bolca su için bir de vücut çok su kaybediyor şuan daha kötü olabilirsiniz tuzlu ayran için bir de sodyum değerleriniz de düşmesin çok

Bu denedikleriniz en azından hafifletmeliydi. Bence daha detaylı bir tahlil yapilsin. Bu kadar uzun sürmesi çok ciddi bir durum bence. Vücudunuz çok su kaybetmiştir
Aslında biraz hafifletiyor. Yani 1-2 saati kurtarabiliyorum evdeyken. Dün işten çıkıp eve geldim bir sürü şey denedim. Yatana kadar sıkıntı yoktu fakat gece 3 kez uyandım neredeyse. Sürekli su içiyorum. Doktor normal diyor. Haftasonu olduğu için dahiliyeye de gidemiyorum.

Şimdi hatırladım. Sumak da ishale iyi geliyordu. Haşlanmış patatesin üzerine dökerek yiyebilirsiniz.

Aslında biraz hafifletiyor. Yani 1-2 saati kurtarabiliyorum evdeyken. Dün işten çıkıp eve geldim bir sürü şey denedim. Yatana kadar sıkıntı yoktu fakat gece 3 kez uyandım neredeyse. Sürekli su içiyorum. Doktor normal diyor. Haftasonu olduğu için dahiliyeye de gidemiyorum.
Özel hastanelerde gaita testi yaptırabilirsiniz.

İshal başlamadan önce yedikleriniz nedir ? Bazı ishale sebep olan enfeksiyon kan tahlilinde değil Gaita dışkı tahlilinde çıkar... Karanfil yutabilirsiniz ... Gerçekten kesiyor kuru karanfil 19 12 tane ortadan kırıp bi iki yudum suyla yutun günde iki kez
İshalden bir gün önce makarna yemiştim. Ketçap ve mayonezli. Sonrasında şeftali suyu içtim. Yatmadan da demir hapını içip yattım. Doktor demir hapıno her bağırsak tolere edemeyebilir demişti ama yediklerimden olsa 3 günde normale dönmezmiydi ?

Salgın var benim kizin da ıshal 7 gündür bebek bi de acilde bişey yapmadılar suyu bol içirin geçer dediler bekliyoruz aynen tahliller temiz.ayran için tuzlu.
Evet burdada salgın varmış ama çeşme suyunu yemeklerde kaynatarak kullanıyorum onun dışında hazır su içiyoruz. Bol bol su içiyorum bende.

haşlanmış patates yiyin sadece baharatlı acı şeylerden ve koladan uzak durun. bolca su için bir de vücut çok su kaybediyor şuan daha kötü olabilirsiniz tuzlu ayran için bir de sodyum değerleriniz de düşmesin çok
Haşlanmış patatesi evde tüketiyorum. Birde bolca yoğurt yiyorum. Ayranıda deneyeyim.

Virütik değilse 1 yemek kaşığı kuru çayı sabah akşam 1 gün kuru kuru ye( az su ile ağzını ıslatabilirsin ) cidden kesiyor, denenmiş tavsiye

Back