işe girme fobisi

Nisan Ayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
105
33
98
26
merhabalar herkese başlıktanda anladığınız üzere çalışmak istiyorum öğrenciyim paraya ihtiyacım var ama şuana kadar hiç çalışmadım becerebilir miyim uzun saatlere dayanabilir miyim diye kendimi yedim bitirdim lc waikiki gratis gibi yerlere başvurdum ama daha çok giyim mağazalarına satış danışmanı olarak oralarda genelde kıyafet katlayıp kabindeki kıyafetleri yerleştiriyorlar diye biliyorum tecrübesi olanlar acaba biraz anlatabilirler mi bilinmezlik asıl korkutuyo beni bir de ya onların istediği gibi olamazsam da işe girsem bile atılırsam diye gerilip duruyorum tecrübeli hanımlardan tavsiye bekliyorum😣

Lc waikiki çok iyi öğrenci iken çalıştım kısmi part olarak haftada 2 gün oluyor ben cumartesi pazar gidiyordum para olarak öğrenci iken gayet yeterliydi. Benimde ilk tecrübemdi.

Ben bahsettiğiniz yerlerde hiç çalışmadım. Ama şunu çok rahat söyleyebilirim, hangi işi yaparsanız yapın (okulunu okumuş olsanız dahi) o tedirginlik hep oluyor. Kısa bir süre sonra da rahatlanıyor. Çünkü bilinmezlik geriyor insanı en başta. Ama kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. En kötü, denedim ama olmadı dersiniz. Bence bir şansınız deneyin. Ayrıca, kendi ayaklarınızın üstünde durabildiğinizi, kendi paranızı kazandığınızı görmek her türlü cebinize kar. :)

Doğmamış çocuğa don biçmeye gerek var mı 😊 bir girin görün belki çok mutlu olacaksınız devam edersiniz baktınız olmuyor ayrılır daha iyisini ararsınız. Bilinmezlik durumu yok ki. Siz çok anlam yüklemişsiniz. Deneyip göreceksiniz.

Ogrenci iken ilk girdiğim yer berbattı. Çok üşüdüm mesaide fazla kaldım müdürüm salak dedi kavga ettim falan. Sonra başka şubeye gectim off ne eglendim ama. Ben deneyim olsun diye girmiştim bir iki ay çalışıp çıkacaktım takıldım kaldım arkadaşlar müdür hepsi çok kafaydi. Kısır falan alıyorduk çay demliyorduk gece beraber sayım yapıyorduk maaş günleri eğlenmeye gidiyorduk. Ama ilk şube berbattı. İyi ki çıkmayıp kalmışım diğer şubeyi istemişim. Hala gorusuyorum oradaki arkadaşlarla

Öyle dışardan göründüğü gibi sadece katlayip.duzeltmekle olmuyor.
Bunun envanteri var,gelen ürünlerin irsaliyesini kontrol edip dağıtması var.
Hedef ürün için aksiyon alınmışsa size verilmis olan kotanın doldurlmasi var.
Yani sizin dışardan gördüğünüz islerin cogunun iç yüzü göründüğü gibi değil..
Önce bir gorusmeye cagirsinlar da sonrasında endişe edersiniz 🤔

deneyin derim. ya para ya tecrübe kazanırsınız, ya da ikisini birden. yukarıda bir kullanıcının dediği gibi diplomanızın olduğu alanda da çalışsanız belirsizlik endişesi olur. çok normal şeyler. bu arada takip ettiğim bi influencer var o da lcw'de çok basit bir alanda başlamış şimdi şube müdürü yardımcısı. yanlış olmasın konumu tam hatırlayamadım ama kısacasıı yükselmiş ve okulunu bırakıp bu işe odaklanmış. gayet güzel kazandığını anlatmıştı. iş de öğrenmiş oldu. başka bir markada tecrübesinden dolayı rahatlıkla iş bulabilir. korkmanız doğal, zamanla hepsi kolaylaşacaktır.

En fazla kovulursunuz ya ne olacak mesleğiniz değil daimi işiniz değil. Elinizden gelenin en iyisini yapın tabi.
Keşke bazı memurlarda da şu işimi hakkıyla yapamazsam kafası olsa😂

Bahsettiğiniz işler fiziksel güç gerektirecek işler, baya yorulursunuz, tempoya ayak uydurmalısınız, bunu göze alıyorsanız bir girin deneyin, olmadı çıkarsınız

Çok bilinen oyuncak mağazasında çalıştım tam 1 yıl. Hemen kasaya alınmıştım🥴 Reyon düzenleme, kasaya bakma bunları yapmıştım. Zamanla da sevkiyatları sisteme işliyordum. Baktım yönetici yapacaklar ben napıyorum ya burada deyip çıktım.
Çıkarılsan ne olacak sanki hiç kafana takma ki öyle mağaza işlerinde kolay kolay çıkardıklarını görmedim şahsen.

Denemeden kendi sinirlarinizi da bilemezsiniz.

Gencken gece isinde calismistim, patrona bir iki uyurken yakalaninca 2. Haftadan gonderdiler 🤣

Bir kere de sabah cok erken ise gitmem gereken bir isim olmustu, 2. Gunu istifa etmistim, cunku o saatlerde kopek suruleri geziyordu yolumun ustunde, bu stresle yasanmaz demistim.

Ama baska cok zor islerde de calistim, tabi ki az sureli, yaz aylarinda falan mesela, onlarda havlu atmadim.

Deneyin ve sinirlarinizi kesfedin. Olursa guzel olur, olmazsa deneyim olur, uzulmeyin.

merhabalar herkese başlıktanda anladığınız üzere çalışmak istiyorum öğrenciyim paraya ihtiyacım var ama şuana kadar hiç çalışmadım becerebilir miyim uzun saatlere dayanabilir miyim diye kendimi yedim bitirdim lc waikiki gratis gibi yerlere başvurdum ama daha çok giyim mağazalarına satış danışmanı olarak oralarda genelde kıyafet katlayıp kabindeki kıyafetleri yerleştiriyorlar diye biliyorum tecrübesi olanlar acaba biraz anlatabilirler mi bilinmezlik asıl korkutuyo beni bir de ya onların istediği gibi olamazsam da işe girsem bile atılırsam diye gerilip duruyorum tecrübeli hanımlardan tavsiye bekliyorum😣
Herkes ne yapıyorsa sizde onu yapacaksanız.Oncelikle özel sektorde sabır önemli.Birde iş hayatında duygusallığı çıkarıp mantıklı davranın düşünün.İsler yorucu olacak kolay iş yok.

İlk 2 ay zor gelir ama sonrasında çalışmadan yapamazsınız

Hiç korkma .şu anki aklım olsa 18 yaşında çalışmaya başlardım.yeter ki seni geliştirecek birsey katacak biryer olsun zara,mango iyi maaş veriyormys

Back
X