İşe bisikletle gidene para ödenecek

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Fransız hükümeti 6 aylık bir deney başlattı. Çalışanlara işe giderken bisiklet sürmeleri karşılığında para vererek, ülkedeki bisiklet kullanımını artırmaya çalışacak.

Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde işe bisikletle gitmeyi teşvik edici adımlar atılıyor. Bunlar, vergi kesimleri, kilometre başına ödeme, finansal destek gibi şekillerde gerçekleşiyor.

Fransa da diğer Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kullanımını artırarak hava kirliliğini ve fosil yakıt tüketimini azaltmayı amaçlıyor. Bu amaçla, toplam on bin çalışanı bulunan yirmi büyük şirket çalışanlarına her bir dört kilometre için 1 Euro ödemeyi taahhüt etti.

Fransız Ulaştırma Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada deneyin başarıyla sonuçlanması durumunda daha büyük ölçekte ikinci bir deney yapacaklarını duyurdu.

Deneyle beraber, şuan için yüzde iki buçuk olan evden işe giderken bisiklet kullanımının iki kat artması planlanıyor.
http://www.radikal.com.tr/dunya/ise_bisikletle_gidene_para_odenecek-1195307

Güzel bir uygulama aslında ama tabii bu uygulama bizim ülkemizde yapılsa sonucu facia olur çünkü maalesef bizde trafik kurallarına, yaya ve motorsikletli, bisikletli insanların haklarına riayet edilmediği gibi, motor ve bisiklet kullanıcıları da kask, dizlik vb koruyucuları takmadan yola çıkıyorlar.
Bisiklet yollarımızda yok.

Bir kac sene önce bir bisiklet aldm özendm giydim esofmanımı bindm sahilde geziyim dedim yedigim kornanın işittiğim lafın haddi hesabı olmadı dedim kızım sen otur evinde üstelik bizde pisket yolu bile yok :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İstanbul Sarıyer'de bir vatandaşın otobüste çektiği görüntüler şok etti. Sahil yolundaki bisikletçilerin otobüsü engellediğini iddia eden otobüs yolcularından biri şoföre "sıkıştır gebersin sıkıştır" diye sesleniyor. Bir diğeri ise "palalarla çıkacağız o olacak" diyor. İşte otobüste yaşanan o anlar...

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/52765/24399655/1/halk-otobusunde-soke-eden-sozler

tövbeler olsun

şiddet ruhumuza işlemiş

en büyük hayalim işe yürüyerek gitmektir. ama hep uzak mesafeli işlerde çalıştım. 3,5 yıl günde 4 saat yol yapmış biri olaraktan ah keşke işimiz yakın olsa da yürüsek / bisikletle gitsek

Alim olmaya gerek yokmuş demek, insanını tanıyan herkes yaşanacakları az çok bilir, bak o bisikletliler şortlu alımlı kızlar olsaydı otobüstekiler palayla çıkalım, sıkıştır gebersin, polis coplar onları demek yerine, yavrummmm pedal basan yerlerine kurban olayım derdi, salyalar akardı, yanlarından geçen arabalar sıkıştırır, yorulma güzelim gideceğin yere götüreyim derdi.

Çok güzel bir uygulamaymış :)ne güzel devlet tarafından destek görüyor.
Keşke Türkiyede de özendirilse böyle şeyler tamamen çevreci bir uygulama.
Son dönemlerde uzun sahillerde bisiklet yolları filan yapılıyor memnuniyet verici bir gelişme bence.
Lakin özellikle İstanbulda kimin işi evine yakın ki.

Cok güzel bir uygulama, hem cebe tasarruf hem de sagliga yararli.
Ancak Mune´ye katiliyorum, maalesef Türkiye´de uygulamaya koyulacak cok cok zor bi yöntem,
canavar ruhlu soför öyle cok ki, bunu da maalesef her önüne gelene ehliyet vermelerine bagliyorum.
Almanya´da ehliyet egitiminde yayalara ve bisikletlilere önemliligi ve önceligi üstünde o kdr duruluyor ki, sikiyosa sürersin üstlerine arabayi.
Türkiye´de, ve özellikle büyük sehirlerde tabakhaneye bisey yetistirdikleri icin hizi azaltacak ve ya engelleyecek hic bir engele tahammülleri yok,
önlerinden herhangi bi yaya mi geciyor, bas gaza üstüne üstüne, yaya essek ya nasil olsa kosar!

Türkiye'de özellikle erkek şoförlerle trafik tabelalarıyla ilgili anket yapsınlar, %80'i tabelaların manasını bilmiyor, normalde yaya geçitleri ve okul çıkış tabelası olan yerlerde sürücüler hız kesmek yavaşlamak zorunda ama kaç şoför bu kurala uyuyor, yayalara yeşil yandığı halde arabasını üstüme süren, hadi bana acımayan fakat yanımdaki ilkokul çocuğununda canını hiçe sayan kaç tane sürücünün kaputunu yumrukladığımı hatırlamıyorum bile, Üsküdar meydanında yaya geçitinden araçlara kırmızı yandığı zaman karşıdan karşıya geçen 70 yaşındaki adama son sürat çarpıp kaçanlara da şahit oldum.

Ve evet bu ülkede herkes ehliyet alamamalı, alanlarsa en azından yılda bir defa denetimden geçmeli. Şoför istiyoruz trafik canavarı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…