• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işe aldıran can alıcı cevap!!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekrulum_mor ametist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ekrulum_mor ametist

Ziyaretçi
İşe aldıran can alıcı cevap!

Bir iş için mülakata alındınız ve size cevabı yanlış ya da doğru olmayan bir soru sordular. Sadece göstereceğiniz refleks önemli. İşte o soru ve cevabı:
Japonya'da saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar.
Sorunun ilginçliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması...

Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor.

Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00'da yoldasınız.

Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız...

Arabanız iki kişilik. Ve ileride bir otobüs durağı görüyorsunuz.

Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası...

Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır...

Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz.

Bunlardan; Birincisi bir doktor. Sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış.

İkinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi.

Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi...

Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var.

Böyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız?

Hemen cevap vermeniz gerekmiyor. Düşünün unutmayın doğru ya da yanlış cevap yok. Sizin tercihin önemli sadece...

Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş:

A) Hasta adamı en yakın hastaneye götürelim.

B) Doktor daha önce hayatımı kurtardığı için onu alırdım.

C) Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım.

Görüşmeye katılanların yüzde 90'ı aynı cevabı vermiş; "Yaşlı adamı alırdım"

Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar...

.....................................................................

hadi bakayım kızlar...cevaplarınızı alayım...bu cevap ne olabilir???? ben bu yazıyı alıntı yaptım ...işe aldıran cevabıda yazacağım ....ama sizlerin biraz düşünmesini istedim bakalım işe alınan gibi veya ona yakın düşünen birileri varmı???çok hoşuma gitti....eminim çoğunuz cevabı öğrendikten sonra benim gibi beğeneceksiniz...kolay gelsin.
sevgiler.a.s.

arabanın anahtarını dr. veririm oda yaşlı hastayı hastaneye götürür... bende hayatımın aşkı ile yağmurda yürüye yürüye giderdim heralde .. yaklaştımmı cevaba..

arabanın anahtarını dr. veririm oda yaşlı hastayı hastaneye götürür... bende hayatımın aşkı ile yağmurda yürüye yürüye giderdim heralde .. yaklaştımmı cevaba..

ben yanıtı bildiğimden cevap vermiyorum ama senin yanıtın doğru canımcımdelikafadulden

kızlar açıcık sabırlı olsaydınız ne olurdu sankikötükedihüso:çok üzgünüm:senağlama
bende bir sevindirik oldu idim kendi kendime ne güzel bir şey buldum diyekaydirigubbakcemile2yok bizim bu kulübün kızlarından birşey kaçmaz bir kez daha anladım:dilcikar:

kır yılın bir başı konu açtımdı daha da,epey bir zaman açmam artık...biliyorum mor bana çok yakışıyor:utangac::roflol:

iyi tam cevabı bu idi onuda copy edim bari:kahve:

İşte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor
benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını
kurtarabilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında
baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.

Bu çok düşünülmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir
ve hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş. Ya siz?
en azından şu kırmızı soruyu bari cevaplayın.....

ben çoğunluğa uymuşum ihtiyarı yetiştirmeyi düşündüm hemen....ama valla bencilliğimden değil aklıma gelse işe alınan adamın cevabıda uyardı bana...her ne ise hiçde yaratıcı değilmişim:tomato:

ben yanıtı bildiğimden cevap vermiyorum ama senin yanıtın doğru canımcımdelikafadulden

Evet bence de...Doktorla yaşlı beraber benim arabamla giderler.Ben de hayatımın aşkıyla otobüs durağında otobüs beklerim :lepi:

ben ilk duyduğumda doktora vermeyi düşündüm arabayı ama daha önceden tanıdığım için...yoksa vermeyebilirdim...-tatlicadiarzu-

ayrıca hiçbir zaman küçük arabadan yana değilim...delikafadulden

hay Allah :uhm:ben 3. şıkkı değerlendirmeye bile almamıştım...insan yaşı 41 olupta,askerde bir oğul sahibi olunca işin romantizmi pek kalmıyor demekki....:sm_confused:tabii ya onun için böyle bir cevap aklıma gelmedi benim...ne sevgilisi dedim idi kendi kendime kafadan onu eledim...dr başının çaresine bakabilir ama yaşlı adam önemli idi hem hasta hem yaşlı...oraya kitleniverdim ben:sm_confused:

Ben yine de veririm arabamı..Hem doktor adam arabamı çalmaz ya :roflol:
Bir de yaşlı insanlara dayanamam...O an araba felan gözüm görmez.
Acaba arabam yok diye mi bu kadar rahat konuşuyorum :uhm:

aa gerçektenmi doğru ..ben bilmiyordum sorunun cevabını ve bi anda düşünüp yazdım ve kesin yanlıştır diyordum..

kızlar açıcık sabırlı olsaydınız ne olurdu sankikötükedihüso:çok üzgünüm:senağlama
bende bir sevindirik oldu idim kendi kendime ne güzel bir şey buldum diyekaydirigubbakcemile2yok bizim bu kulübün kızlarından birşey kaçmaz bir kez daha anladım:dilcikar:

kır yılın bir başı konu açtımdı daha da,epey bir zaman açmam artık...biliyorum mor bana çok yakışıyor:utangac::roflol:

iyi tam cevabı bu idi onuda copy edim bari:kahve:

İşte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor
benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını
kurtarabilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında
baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.

Bu çok düşünülmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir
ve hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş. Ya siz?
en azından şu kırmızı soruyu bari cevaplayın.....

ben çoğunluğa uymuşum ihtiyarı yetiştirmeyi düşündüm hemen....ama valla bencilliğimden değil aklıma gelse işe alınan adamın cevabıda uyardı bana...her ne ise hiçde yaratıcı değilmişim:tomato:

ay canım inan bilerek yapmadım.:teselli:. yoksa inan beklerdim ben.:utangac:. ben olsam öğle yapardım dedim hemen cevap yazdım ve kesin yanlıştır diye şaşaırmaca bir sorudur kesin dedim ve ilk ben daldım soruya..kaydirigubbakcemile5

ay canım inan bilerek yapmadım.:teselli:. yoksa inan beklerdim ben.:utangac:. ben olsam öğle yapardım dedim hemen cevap yazdım ve kesin yanlıştır diye şaşaırmaca bir sorudur kesin dedim ve ilk ben daldım soruya..kaydirigubbakcemile5

E o zaman sana kocaman bir bravo:içelim::hooray:....koca kulübün içinde,cevabı bilmeyipte doğru tahmini yapan ilk üyeyi bulan şansım için koca bir bravo da bana artıkbenneyaptımki:1closedeyes:

ooooooooooooooo kızlar bu şehir efsanesi oldu çıktı
ben taaaaaaaa ne zaman duymuştum bunu

Back