İş..

solucan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
806
1
96
İstanbul
selam kızlar,benim yazın çalıştığım bir turizm şirketi vardı.şirketin sahibi biraz dengesiz bir adamdı.satışların kötüyse sana 1 hafta müddet veriyordu ve bu 1 hafta içinde satışlarını yükseltmezsen işten çıkartıyordu.stresli bir ortam vardı ve bundan dolayı bir çok kişi işten çıkarıldı.yaz sonuna doğru bir gun patron bana ve diğer bir kaç arkadaşa kızdı neden kendı masanızda oturmuyorsunuz hemen çekin gidin diye.şaşırdık sadece masa değiştirmiştim çünki diğer arkadaşlar da aynı şekilde.adam zaten sinirli bir tip,neye ne tepki vereceği kestirilemiyor.işin özü kovuldum.ertesi gün paramı almaya gittiğimde kapıda karşılaştık.kusura bakma,sen iyi bir kızsın burası senın iş yerin hep gelebilirsin satışlarında çok iyi falan dedi.sinirim bozuldu ağlicaktım nerdeyse hiç bişi diyemedim.hatta satışları iyi olanları sezon sonunda tatile gönderiyorlardı seni de gönderiyorum dedi.gerçi ben gidemedim bazı sebeplerden.neyse bugun ordaki şefimle konustuk bi ara ugrar mısın dedi,konusalim senınle bi dedi.bende tamam gelirim dedim sınavlardan sonra.sevindim bi an bu krizde şimdiden yaz için işim olabilir die düşündüm.erkek arkadasımı aradım anlattım sevinçle.kızdı bana dediki sen şimdi senı kovan o herifin yerıne mı gidiceksin,kızla nasıl konuşulcanı bilmeyen adamın yanına.benim we babanın başını belaya mı sokucaksın.böle boş şeyler için arama beni dedi bende kesin bişi yok hem iş içinse bile onlar beni kovdu ama şimdi istıolar,kendileri tükürdüklerini yalamış olucaklar dedim.erkek arkım kızdı kapattı.
ben sadece paylaşmak istedım onunla.bende düşündüm onun dedıklerını ama gidip görüşmekten ne olurki.yüzsüzlük mü etmiş olurum sevinmiştim,kursağımda kaldı:çok üzgünüm:

Bence erkek arkadasin hakli....ben olsam bir daha o ise gitmezdim...

Adam dedigin gibi sinirli dengesiz bir tip...simdi yine ise alir 5 gün sonra yine kovar...ehhee nasil olcak bu is.:uhm:..onun keyfine göre mi calisacam orda...:1closedeyes:

Yok vallaha...beni isden kovan alsin isini basina calsin...istedikten sonra ismi yok

Kararlarını kendi isteklerine göre vermelisin bence.Bu işi istiyorsan kabul et.Sırf erkek arkadaşın istemiyor diye reddetme.
Benim şuan çalıştığım şirkette bir dönem işten çıkarılmalar oldu.Bir yıl sonra bir kısmını yüksek maaşlarla geri aldılar.Senin çıkarların önemli olan.Seni işten çıkardıar diye gurur yapma bence.Sonuçta onlar seni çağırmışlar.

fikir senin tabi, erkek arkadaşının isteğine göre değil kendi isteğine göre hareket amaaaa...
çocuk haklı bence de...
iki gün sonra gene kovarsa bu sefer ben sana demiştim olacak..
hem daha ağır kelimeler kullanmayacağı ne malum??

şayet çalışmaya karar verirsem patrona söylerim işten çıkardınız beni,bir daha bu tarz olaylar olur mu diye.ben gidip bi görüşmek istiyorum.mayısta mezun oluyorum,kötü zamanda mezun oluyorum.elimdeki fırsatı kaçırmak istemıorum açıkcası.gidip bi konusmak istiorum ama benım erkek arkadasım herseye engel.iş hayatım boyunca benı devamlı aşağı çeker die düşünüyorum... eğer sonuç olumlu olursa ona nasıl anlatabilirim? bu ara devamlı kızıyor bana herşeyim batıyomuş.kendiside yeni askerden geldi iş bakıyor 1 aydır.tanımıyor olsam acaba ondan önce çalışmaya başlama ihtimalimden rahatsız mı oluyor diye düşünürdüm...

bu zamanda iş bulmak o kadar zor ki ya gururundan ya işinden olacaksın
erkek arkadaşına işte yaşadığın her sorunu olayı anlatma
patronda sinirli bir adam

eğer ki bu işi gerçekten istiyorsan kimseyi takma derim.ama iş seni yıpratacaksa da iyi düşün.erkek arkadaşın belkiilerde eşin olacak evlendiğinde çalışmanı istemiyorum derse de tamam diyebilecek misin.çok iyi düşün ve kendi ayakların üzerinde durmayı bil.

erkek arkadasım yine sana aynısını yapmayacağı ne malum diyor.daha mayısa zaman var hele bi gel iş bak ha bulamadın o zaman bana de ki iş bulamadım o yüzden çalışmak istiyorum diyor.mantıksızmışım ona göre.
evlendiğimizde beni çalıştırmama gibi bir şey yapmaz.

adamın dengesiz olduğunu kendin söylemişsin.ben olsam adamın yaptığını kale bile almaz giderdim.başka bi gün de işten kovabilir yine ama ertesi gün sorardım ben olsam eminmisiniz diye.bazen insan öfkesini kontrol edemiyor canım

Tekrar işe çağrılacaksan önce bu tarz şeylerden iğreti olduğunu belirtmelisin.
Ancak bu şartla başlayabilirim gibi veya buna benzer. Oradaki huzurunu ve kalıcılığını belirlemek maksatlı bir konuşma yapmalısın derim ben.
Unutma,burası ıstanbul ve kriz ortamında; işe burun kıvırmak veya gururum kırıldı (hoş, sen kaynaklı bir durum değilmiş zaten)deme lüksü pek yok gibi geliyor.Zaten de böyle bişey demiyorsun
Bir de şu var;işe alımlarda yöneticilerin önünde balya balya cv duruyor.Var sen düşün buradaki şansını...

canım yavaş yavaş sezon açılıyor,turizmle ilgili iş bulabilirsin bence her şekilde ama maalesef bizim işler sezonluk oluyor ben bile çok alakasız bir işte çalışıyorum ayrıca sinirlerini yıpratacaksan hiç gitme erkek arkadaşına hak veriyorum yarın bir gün bişey olacak mesela anlatacaksın ister istemez,yine bir sıkıntın olunca ona gidecen sen bilirsin yine

eğer işe gerçekten ihtiyacın varsa
ve de ortamın patron dışında iyiyse biraz düşün derim ben
patron değil mi her yerde aynı..muhakkak çıkıyor birşeyler..
bn hiç iyisini görmedim..başka bir yerde işe girsen de farklı birşey olmucak..
kimbilir orda ne sorunlarla karşılaşacaksın...evet gurur kırıcı bir durum yaptığı ama
kşi yaptığıyla haşrolur o üzülsün vicdan azabı çeksin sen değil....hem ne mutlu sana kii
orda kendini sevdirmişşin adam dediklerine pişman olmuş..

Dengesiz bir patronun var hep sıkıntı olur ben olsam gitmezdim nişanlın karışmamalı buna sen karar vermelisin ama haklıda düşünürken bunuda gözden geçir.

Adamı ÇÖzemedımkı zaten bı gıt dedı ertesı gÜn paramı almaya geldıĞımde senı de tatıle yolluyorum dedı.erkek arkadasım marmarıste askerlık yapıyordu.marmarıse gıdebılırsın ayarlayın yukardan dedı.
Sanırım o gun sınırlıydı,ÇalıŞanlardan cıkıyor acısı malesefkı haksız yere.2 sahıbı vardı.bırı benı cok severdı,ÇalıŞanlarla ıyıydı sınırlı olan da ıyıydı ama sınırlıydı ıŞte.dengeyı bÖle kuruyorlar heralde hahaha

Erkek arkadaşın haklı, bence gitme. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum, kendim çıktığım iş yerine 3 ay sonra patronumun ısrarlarına dayanamayarak döndüm, hiç bir değişiklik yok yine çıkmak istiyorum... Üstelik çıkarılmışsın bence geri dönme...

Bende kovulduğum yere birdaha gitmezdim
Kendi isteğimle çıksam o başka gider görüşürdüm
Ama kovulmak, haksız yere azarlanmak ağrıma giderdi
Yinede sen bilirsin ama arkadaşında haklı

canım bence birdaha girme oraya...ben olsam gitmezdim şahsen..oldu keyfine göre davranacak yani...daha sonra yine seni ortada bırakmayacagı ne malum..
bence seni işten çıkaran kişi çok tutarsız ve ne yaptıgını bilmeyen bir insan...
bence sözlün sonuna kadar haklı..sonuçta oda senin birdaha böyle birşey yaşamanı istemiyordur.

saolun arkadaşlar yorumlarınız için.doğru şeyler söylüyorsunuz,mantıklı ama bir an acaba çalışsam mı diye düşünmedim değil.ne biliym

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…