İŞ YERİNDE MOBBİNG AÇMALI MIYIM ?

gizoo34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
88
29
3
36
Merhaba Kızlar Balıkesirde özel bir şirkette çalışıyorum.
İş başladığımda benden 4-5 ay sonra işe başlayan bir bayan oldu.. Nedendir bilinmez ısınamadım bir türlü bu bayana.. Ama iş yeri huzurlu olmalıdır diye hiç yüzüne bir şey söylemedim ya da yaptıklarını görmezden geldim.. Çünkü sürekli bana bir laf sokma halleri sürekli annesini övme ailesini yüceltme tavırları vardı..
İşi rinde kimse sevmiyor açıkçası bu kızı.. Patronlarımızla arası epey iyi pozisyonu yükseldi 2 yıl içinde müdür oldu şuan ..Benim 5 yılım onun 4.5 yılı ..
Bizim şirket yabancı ortakları olan bir şirket patronlarımız Almanya'da ama sürekli gidip gelirler.. Bu kızı Selin ismi ..eE üst seviyedeki müdürümüz patronların gözüne soktu yani ne başarı alındıysa Selin yaptı tebrik edelim şak şak şak..En ufak başarısızlık oldu ise Selinden bile kaynaklansa diğer arkadaşlar unutmuştur, onlar hata yaptmıştır oldu..
4 yıldır bu böyle.. Epey dedikodular çıktı bayan hakkında ben hiç birine aldırış etmedim bana zararı var mı evet var başta cok kafama taka idim şimdi umursamıyorum. Eskiden çok ağlardım canımı sıkardı elimden bir şeyde gelemezdi..
Her ün görüyorum bayanı..
Yan yana odalarımız birde ne konuşsa duyarım bazen bile bile sesini duyurmaya calışır.
Sevmiyorum bu kızı vs diye.. Müdürümüze ve patronlarımıza şikayet ettik defalarca hiç umursanmadık hep biz kıskanıyor olduk o mükemmel yoğun bir insan..
15 yıllık çalışan bi abiyi bile haksız çıkardı o günden beri havale ettim Rabbime..
1 işçinin kovulmasına neden oldu..
Neyse uzun oldu kızlar geçen hafta yeni işe alınan stajyerden i (Selinin odasında çalışıyor) abla Selin durmadan bütün gün seni anlatıyor o kızının odasına gidersen benim yanıma gelemezsin ben o kızı hiç sevmiyorum ıyy sevemiyorum benim küs olduklarımla sende küs olucaksın falan fistan kız korkudan tamam abla demiş..
Ama bıktım diyor sürekli seni sevmediğini söylüyor hayır bir nedende yok neden böyle diyor anlamıyorum abla başım ağrıdı olayı bilmediğim için he diyip geçiyorum ama geriliyorum Selin ablanın yanında falan dedi.

Sizce bu stajyer kız şahit olsa mobing davası açabilir miyim ben ?

Müdürlere söylesem değişen bir şey yok hep Selini haklı çıkarıyorlar ..

Tecrübeli hatunlardan yardım istiyorum

Bu önceki açtığın konuyla aynı değil mi?

Özür yanlış yazmışım.Eğer şahidin varsa açabilirsin sonuçta bu da en doğal hakkın.Lakin uzun sürer.

böyle bir dava ve kazananı var mı gerçekten?

konuyu takip edicem:KK37:

Selin gibiler her yerde var maalesef. Benim küs oldugumla konusursaniz sizinle konusmam tiplilerden yani. Kendilerini bi halt saniyorlar bosverin en iyisi takmamak.. İnan bu daha cok zorlarina gidiyor.

Se s kaydı al
Şahite güvenilmez bence sonradan yamuk yapabilir
Sesleri kaydet mailler de işe yarar , maillerde bişey yazıyorsa

Ses kaydı suçtur. Mahkemeye sunamaz cezası var. Ama yazılı bişeyler varsa işe yarar tabi. 3 şahitle de oluyordu bildiğim kadarıyla değişiklik olmadıysa.

Ses kaydı suçtur. Mahkemeye sunamaz cezası var. Ama yazılı bişeyler varsa işe yarar tabi. 3 şahitle de oluyordu bildiğim kadarıyla değişiklik olmadıysa.

Evet ama yaptıkları hep soyut şeyler...
Birde sadece ben değil iş yerinde caycı ablamızda şikayetçi

Bu ülkede böyle şeylerle bir yere varılmıyor malesef. Ayrıca kız çalışan bile değil ki stajyer. Ve bakalım şahitlik yapmayı kabul edecek mi. Banka da çalışan arkadaşım böyle bir şey yapmaya kalktı kapının önüne kondu. İşyerindekileri örgütlüyorsun diye.

Selin'in bu kadar amatör olduğunu sanmam.
İşi gücü yok mu oturup dedikodunu yapmış hem de stajerle...
Bana pek inandırıcı gelmedi...
Ben olsam stajere güvenmezdim...

Back