• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerim ve saçmalıklar silsilesi..

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
merhabalar,
lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum. bir firmada proje mühendisiyim. aynı pozisyonda çalıştığım arkadaşım bir ay önce istifa etti. birimde tek kaldım yani. yeni birini almayacaklarını söylediler. velhasıl kelam ben bir aydır o arkadaşın projelerini ve kendi projelerimi birlikte götürmeye çalışıyorum. kendi başladığım projeler neyse en azından olaya hakimim ancak diğer arkadaşın başladığı bana kalanları anlamıyorum. akşama kadar telefonum susmuyor. üretim kısmında muhasebeci çalıştırdıkları için üretim kısmında anlaşılmayan şeyleri de ben gidip anlatıyorum. üretime gittiğimde üç dört saatim çöp oluyor. bir yandan projeler, bir yandan gelen teklifler, muhasebecinin yapması gereken makbuz işlerini bile benim işlemem derken bugün birkaç hatalı iş çıkardım. önce bir üstüm bana kaydı, yarın da patronum kayacaktır muhtemelen. eski arkadaşın bıraktığı işleri toplamaya çalışırken kendi işlerime gereken özeni gösteremiyorum. yeri geliyor öğlen 7 dakika içinde yemek yiyip masama dönüyorum. mesai saatlerimiz 8-18.30 cumartesi dahil. kimse benim projelerime yardım etmiyor ama herkes bana kendi işini yıkmaya çalışıyor. vallahi bunaldım. atanacağım geçici süre diye buradayım ama nefes alamıyorum. ensem uyuşuyor her gün stresten. istifa edersem ailem zora gelemediğimi düşünecek. birkaç kere imada bulundum çıkmamı desteklemiyorlar. kendimi çok yalnız hissediyorum ne olur bana akıl verin.

Yazdıklarınızın bir çoğu iş tanımınızın dışında, onların g.tünü toplayamadığınız için size bir de yükleniyorlar mı?
Sakin ve açıkça belirtin, yalnızca kendi işinizi en iyi şekilde yapabileceğinizi, diğerlerinin hem sizin işiniz olmadığını hem de ekstra mesai gerektirdiğini.

Sadece kendi isini yap, diger giden elemandan kalan isler ne munasebet yani 2 kisilik isi yapman mumkun degil Cik konus patronla, sadece 2 elim var, 8 saatim var, 2 kisi isini yapamam kusura bakmayin de. Uretime falan gitme. Kovarlarsa da tazminatini al cik. Ailen cok ayip ediyor, sagligini kaybetsen daha mi iyi... atanmana cok sevindim , atanirken orta parmagini goster oyle git :halay: Ustum geldi azaraldi demissin ne munasebet yani, 2 kisinin isini yapmak zorunda degilsin asla bir daha olursa da cat cat cevabini ver zaten atanmissin herkes haddini bildir oyle git.

zaten atanacakmışsınız
yani 48096876057 sene evde oturup KPSS çalışan hanımkızlarımızla aynı işi yapacaksınız, hiç tecrübesiz olarak çalışabilirsiniz gayet.

deseniz ki kendi işimi kurcam ya da x bir işe girecem orada her şeyden anlamam lazım filan bu eziyeti çektiğinize değer, sizin bi sebebiniz yok, madalya vermeyecekler.

ben de aynı şekilde hemen her işi yaparak öğrendim küçük şirketlerde. halimden memnunum çünkü şimdi kendi işim. proje bazlı olduğu için de kısa kısa süreyle her işe ayrı çalışan zaten bulmam zor (bazen imkansız), her branşa adam almadan yapabiliyorum. sizin böyle bir derdiniz yok.

azcık rahat olun, yapabildiğim budur diyin
yemek sürenizi kullanın
çok istiyorlarsa onlar çıkartsın ki asla çıkartmazlar zaten tek kişisiniz.

Yeni eleman almayınca size 2 kişilik maaş veriyorlar mı, muhtemelen hayır. O xaman yazık oluyor size. Hadi yogun bir iş yeri olmasa işler yetişse neyse diyeceğim ama öyle de değil. Tek maaşla kaç iş yapıyorsun. Muhasebeciyi üretimde mi çalıştırıyorlar hiç anlamadım o nasıl iş yeri, herkesin işi başka yerlere kaymış durumda. 3 kuruşluk maaşdan aklınca tasarruf yapayım derken işveren, tek bir hatayla kaç katını belki kaybedecek. Allah akıl fikir versin. Bırak diğer projeler yanlış mı oluyor ne oluyorsa olsun, hatalarının bedelini ödesinler.

merhabalar,
lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum. bir firmada proje mühendisiyim. aynı pozisyonda çalıştığım arkadaşım bir ay önce istifa etti. birimde tek kaldım yani. yeni birini almayacaklarını söylediler. velhasıl kelam ben bir aydır o arkadaşın projelerini ve kendi projelerimi birlikte götürmeye çalışıyorum. kendi başladığım projeler neyse en azından olaya hakimim ancak diğer arkadaşın başladığı bana kalanları anlamıyorum. akşama kadar telefonum susmuyor. üretim kısmında muhasebeci çalıştırdıkları için üretim kısmında anlaşılmayan şeyleri de ben gidip anlatıyorum. üretime gittiğimde üç dört saatim çöp oluyor. bir yandan projeler, bir yandan gelen teklifler, muhasebecinin yapması gereken makbuz işlerini bile benim işlemem derken bugün birkaç hatalı iş çıkardım. önce bir üstüm bana kaydı, yarın da patronum kayacaktır muhtemelen. eski arkadaşın bıraktığı işleri toplamaya çalışırken kendi işlerime gereken özeni gösteremiyorum. yeri geliyor öğlen 7 dakika içinde yemek yiyip masama dönüyorum. mesai saatlerimiz 8-18.30 cumartesi dahil. kimse benim projelerime yardım etmiyor ama herkes bana kendi işini yıkmaya çalışıyor. vallahi bunaldım. atanacağım geçici süre diye buradayım ama nefes alamıyorum. ensem uyuşuyor her gün stresten. istifa edersem ailem zora gelemediğimi düşünecek. birkaç kere imada bulundum çıkmamı desteklemiyorlar. kendimi çok yalnız hissediyorum ne olur bana akıl verin.
O nasıl sey ya ?Ne münasebet baskasının islerini yapayım .
Acil is bakın oturup kendileri yapsınlar.

haftada 6 gün 8-18.30 ???
bu ne ya haftada 63 saat calismak yasal bile degil. ayrica bir sirkette en nefret ettigim sey cikan elemanin arkasında kalan kisi isi kotariyor diye yeni eleman almamak. ilk çalıştığım isyeri yeni açılmıştı. yurtdisi frenchiseydi. yurtdisindaki esas yerden gelen uzman ekip dekorasyonda - isbasi eğitimlerde falan aktif rol almisti. cok profesyonel, calisan motivasyonuna onem veren, 45 kisilik ise 50 alip hic zor durumda kalmadan isleri aksatmayacak bir sistem getirdiler. mutlu mutlu calisiyorduk. sonra bir takim degisiklikler oldu, başımıza yonetici diye bir market zincirinin yoneticisini getirdiler. adam market yonetme zihniyetiyle s.cti batirdi. once 45 kisilik is 45 kisiye kaldi fazlalıklar cikti. haliyle gelmeyen olunca yedek olmadigi icin yeri geldi 3 kisinin oldugi birimde tek kisi kaldi. ama is bir şekilde döndü. bunu gorunce 10 kisi daha cikardilar (rakamlar farazi) 35 kisi zar zor döndürmeye basladi. arada cikanlar oldu. onlarin yerine de daha az maaşa lise mezunu aldilar. nasilsa is dönüyor diye. O arada ben de ayrildim tabii. cok devam etmedi batmak uzereyken kapattilar bitti gitti koca sirket.
böyle bir b.ktan anlamayan insanlarin tek yaptigi kaliteyi dusurmek. simdi kar ettiğini saniyor ama yakindq ne büyük zarar ettigini anlar.
ben yerinde olsam bin kere ayrilmistim. haftada 63 saat ustelik bu sekilde calisilan isten hayir gelmez

Back
X