iş ve çocuk :(

quality-black

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2015
45
8
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var. Şuanda kreşe gönderiyorum ama sürekli hasta oluyor. Daha öncesinde annem bakıyordu, yaz döneminde memlekete gidiyorlar. Şu iki ay için kızımı göndermek istiyorum. Ama eşimde aşırı düşkün kızıma ve bu yüzden sürekli kavga ediyoruz. İşimi de kaybetmek istemiyorum, maddi anlamda da ihtiyacımız var. Lütfen bu konuda görüşünüzü benimle paylaşır mısınız?

2 yaşında bir çocuk 2 aylığına anneden ayrılırsa çok kötü olur bana göre.
Kreşe devam etse. Zaten yazın çok çocuk gitmiyor kreşe. Hem hastalıklar da yazın daha az oluyor.

için sızladı bir an
benim de ilk kızımı babaanne büyüttü onun evinde de kalmışlığı oldu o günler geldi aklıma
bence göndermeyin çocuğunuzla her sorun yaşadığınızda onun her sinirli halinde kendinizi suçlarsınız
geçici süreliğine bakıcı bulamaz mısınız?

Gitsin kreşe; hasta olursa da gitsin yani

2 ay senden uzak fiziken sağlıklı ruhen sağlıksız olacağına; hastalığı 7 günde değil de 10 günde iyileşsin ne olacak kiii

Oğlum da 2 yaşından beri kreşe gidiyor; asla benden ayrı bir yere gidemez göndermem yani; hasta olunca da gidiyor; biz bakarız yatırır uyuturuz vs modunda bizimkiler...

Her çocuk ilk okula başladığında sık sık hastalanır.
Hatta siz hastalanmasın diye göndermezseniz ilkokula başladığında yaşayacak bunları..
2 ay çok uzun bir zaman çocuğun annesinden ayrı geçireceği zaman olarak..
Üstelik şu an kızınız ilk ergenliğini yaşıyor.
Yani iki yaş sendromu..
Bu süreç çok önemli..

Kızınızı göndermeyin,benim de 2 buçuk yaşında, sanırım dayanamazdım. Onun açısından da iyi değil. Kreş daha iyi ya da bir yakınınızla duramaz mı geçici süreliğine? Bizim anneanne torunu yüzünden bir yere de gidemiyor

2 yaşında bir çocuk 2 aylığına anneden ayrılırsa çok kötü olur bana göre.
Kreşe devam etse. Zaten yazın çok çocuk gitmiyor kreşe. Hem hastalıklar da yazın daha az oluyor.

evet kresin en güzel oldugu aylar yaz ayları.çocuk da çok eğleniyor o dönemde.çocgun anne ve babadan bu kadar uzun bir süre ayrılması dogru değil.

Aslında kreşde çok faydalı şeyler öğrendi. Çok erken kalkıp gidiyor bizimle. Belkide ben çok abartıyorum, her çocuk hasta oluyor. :) Ya da ilk anneliğim olduğundan

Severek de gidiyor sanırım. Bence devam etsin, her çocuk hastalanıyor kreşte

Uyumlu bir çocuk maşallah. Öğretmenleri çok memnun. Ama eşim beni çok bunaltıyor, biz kızımıza hayırı öğretmemiş sanırım. Herşeyi ağlayarak yaptırıyor, buda beni çok yoruyor. Nasıl davranacağımı bilemiyorum

Ağladığında istediğini yapmayın.
Bu kadar basit.
Ama mutlaka ona nedenini açıklamak zorundasınız sakinken..
Yani ağlaması bittiğinde.
Ağlarken bizi duymuyorlar ne yazık ki..

Onunla konuşmayı hiç başaramıyorum ben kızdığımda eşim tepki veriyor. Yani ortak hareket etmiyoruz, bu nedenle evliliğimde kopmak üzere. Kızım sinirlendiğinde bana vurabiliyor elindeki herşeyi atabiliyor.

Benim de kızım bir buçuk yaşında ve kreşe gidiyor.ilk aylar çok hastalandı ama şimdi maşallah diyeyim azaldı.mikroplarla eninde sonunda tanışacak ve o hastalıkları yaşayacak.kreş sayesinde yeme alışkanlığı edindi,arkadaşlarıyla paylaşmayı öğrendi,tek başına uyumayı sakinleşmeyi öğrendi.ayrıca kızınız iki yaş sendromuna girecek asla sizden uzak kalmamalı.evde kurallarınız olsun.kreşte pedegoglar vardır zaten konuşun ve beraber kızınızın durumunu değerlendirin,ona göre yönlendirin.benim kızım kreşten eve gelmek istemiyor artık siz düşünün yani.

iki yaşında herşeye ağlamaları tepki vermeleri normal sanırım. konuşması ne durumda? çok rahat ta konuşamıyorsa iki yaş dönemindeki sıkıntısı daha da artıyordur. onun dediğini yapmamak için inatlaşmayın. yani olabilecek, yapılabilecek şeyler için hayır demeyin o istedi diye ama yapılmaması gerekliyse ve ağlıyorsa başka bir şeyler dikkatini dağıtıp, konudan uzaklaştırıp daha sonra sakinleşince onunla göz teması kurarak neden hayır dediğinizi ona anlatırsanız çok da güzel anlıyorlar. cin gibiler maşallah hepsi.

2 yaşının belirgin sorunları bunlar.
Kızmayın ama her dediğini de yapmayın.
Eşiniz şımartıyorsa maalesef yapacağınız bişey yok.
Davranışların temeli oluşuyor bu zamanlarda.
Yapma etme diye onunla didişirseniz ona inatlığı öğretiyorsunuz.
Ağladığında dediğini yapıyorsanız sizi kullanmayı öğreniyor.
Benim kızımın bu dönemi çok sancılı geçti.
Hep yutkundum sabrettim sesimi yükseltmedim ve geçecek dedim.
Sizinki de geçecek.
Kararlı ve sakin kalarak başarabilirsiniz.
Size vurduğunda mesela ellerini tutun ve bana bir daha vurmanı istemiyorum deyin.
İzin vermeyin.
Ona bir yastık uzatın vurmak istiyorsan buna vur diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…