Eşim ofis elemanı ama alır mesaisini olması gereken budur.
Hayır yasal değil.ya bu yasal mı yani onu merak ediyorum.böyle birşey var mı
Hayır yasal değil.
Yasal olarak mesai saati dışında halan her saat için size ücret vermelidir. Hakkınızı arayın..
İşi kaybetme korkusuyla belki seslerini çıkartmamışlardır.dimi..Ben yarın patronla konuşmayı düşünüyorum.çok geç saate kalıyorum mesai istiyorum bende diye..ama benden öncekiler hiç almamış mesai diye tuhafıma gidiyo.Hiç ses etmemişler. Yani yasal deilse onlar niye istemiyolar dı diyorum...konışup konuşmamakta kararsız kaldım. Ama böyle çok kötü
muhasebe bölümü hep öyle genelde en son iş çıkışı muhasebeciler çıkar ,bu mesleğin en kötü yönü buYeni işe başladım ön muhasebeye.Çalıştığım yerde montajdaki ve imalattaki işçiler fazla çalışmalarının parasını alıyor.Ama ofis çalışanlarına mesai yokmuş...yani ben işe başladığımda yerine geldiğim kız bana öyle söyledi. Ama neredeyse hergün normal çıkış saatinden 1 saat geç çıkıyoruz.Herkes mesaisini alırken ben bekleyip onca saatin parasını alamama sinir oluyorum. beş günün 3 günü geç çıkıyoruz.Bi arkadaşım kurumsal firmalarda bile öyle... işçilere veriliyo ofis elemanına verilmiyo dedi.Böyle bişey var mı ya? Yani haksızlık değil mi