• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İŞ SEÇİMİM KIZLAR NOLUR YARDIM EDİN :( HATAMI YAPTIM BİLEMEDİM :(

crcgpieL_

Ben ona resmen asıgım.Annem babam ailem
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
135
61
303
Şimdi size şöyle anlatıyım hanımlar. Ticaret Lisesi mezunuyum, muhasebe okudum. Fakat muhasebeden anlamadıgım ıcın mezun olunca o ıse yönelmedım. Staj gördügüm zamandada o kadar cok ıyı yetiştirilmedim. Bi çağrı merkezınde 6 ay calıstıktan sonra sevemedım sıkıldım bunaldım sürekli insanlarla konusmaktan, uğraşmaktan, çıktım.Ben tam 6-7 aydır işsizdim. İlk zamanlar iş aramıyodum taki artık evde bunaldıgımı hıssedene kadar. Mayıs gıbı ıs aramaya basladım ama malesef istedigim gibi yerler, insanlar hıc karsıma cıkmadı. agustosun 12 kadar devam etti. 13 bı ıs buldum tamda ıstedıgım gıbı yerı cok guzel, ınsanları çok ıyı, (maaşallah diyım cidden cok sevdım hepsini). Hafta sonu yok olsada cokta sorun degıl ortamı ısı sevdıkten sonra. Burda sekreter olarak basladım. Ama benı ön muhasebeye almak istediler. İlk bas tamam dedım yapabılırım. Logo go diye bı program var bu prgramı ögrettıler. Ee ögrendım hemde 2 gunde çözdüm programı. Kasa hesabı kontrolü, carı hesap, cek senet, fatura kesıp ısleme,stok bunların hepsini ogrendım hemde 1 hafta gıbı kısa bı sürede. Ama bana oyle bısey çıkardılarkı ısın ıcınden cıkamadım. Nerdeyse ülkedeki tüm bankalarla calısıyolar. Para transferlerı bankalara gıtmeler büyük büyük işler. Bunu duyunca onuda anladım ama yapamazdım cünkü hata yapabılırdım para hesabından hıc anlamam Gözüm korktu basımdada kımse olmuycaktı. Ön muhasebecımız dogum iznine cıkıcaktı. Sadece o donene kadar onun yerıne bakıcaktım. Ama baskı vardı üstümde asla hata olmuycak. Hemen ögrenilcek. Çok korktum vazgectım. Ayagıma gelen fırsatı teptım resmen cok üzgünüm :( Suankı ısımı kaybetme tehlıkemde vardı oraya gecseydım. Ben onun yerıne cıkınca benım yerımede bırını alıcaklardı dogal olarak. O gelınce ben napıcaktım ? :( Nolur kızlar bı yardım edın yanlısmı yaptım :(

yani canım istedikten sonra üstesinden gelinmeyecek yoktur diye düşünüyorum

birde bu işleri yapanlarda senin gibiler

ama vardır bi hayır üzülme artık

Şimdi size şöyle anlatıyım hanımlar. Ticaret Lisesi mezunuyum, muhasebe okudum. Fakat muhasebeden anlamadıgım ıcın mezun olunca o ıse yönelmedım. Staj gördügüm zamandada o kadar cok ıyı yetiştirilmedim. Bi çağrı merkezınde 6 ay calıstıktan sonra sevemedım sıkıldım bunaldım sürekli insanlarla konusmaktan, uğraşmaktan, çıktım.Ben tam 6-7 aydır işsizdim. İlk zamanlar iş aramıyodum taki artık evde bunaldıgımı hıssedene kadar. Mayıs gıbı ıs aramaya basladım ama malesef istedigim gibi yerler, insanlar hıc karsıma cıkmadı. agustosun 12 kadar devam etti. 13 bı ıs buldum tamda ıstedıgım gıbı yerı cok guzel, ınsanları çok ıyı, (maaşallah diyım cidden cok sevdım hepsini). Hafta sonu yok olsada cokta sorun degıl ortamı ısı sevdıkten sonra. Burda sekreter olarak basladım. Ama benı ön muhasebeye almak istediler. İlk bas tamam dedım yapabılırım. Logo go diye bı program var bu prgramı ögrettıler. Ee ögrendım hemde 2 gunde çözdüm programı. Kasa hesabı kontrolü, carı hesap, cek senet, fatura kesıp ısleme,stok bunların hepsini ogrendım hemde 1 hafta gıbı kısa bı sürede. Ama bana oyle bısey çıkardılarkı ısın ıcınden cıkamadım. Nerdeyse ülkedeki tüm bankalarla calısıyolar. Para transferlerı bankalara gıtmeler büyük büyük işler. Bunu duyunca onuda anladım ama yapamazdım cünkü hata yapabılırdım para hesabından hıc anlamam Gözüm korktu basımdada kımse olmuycaktı. Ön muhasebecımız dogum iznine cıkıcaktı. Sadece o donene kadar onun yerıne bakıcaktım. Ama baskı vardı üstümde asla hata olmuycak. Hemen ögrenilcek. Çok korktum vazgectım. Ayagıma gelen fırsatı teptım resmen cok üzgünüm :KK43: Suankı ısımı kaybetme tehlıkemde vardı oraya gecseydım. Ben onun yerıne cıkınca benım yerımede bırını alıcaklardı dogal olarak. O gelınce ben napıcaktım ? :KK43: Nolur kızlar bı yardım edın yanlısmı yaptım :KK43:
Kendine guven

o gelince şöyle olucak böyle olucak diye sana söylemedilermi?
yada sen sormadınmı?

bence güzel bir fırsatı tepmişsin.adamlar sana güvenmiş böyle bir işi veriyorken sen niye kendine güvenmiyorsun ki :(

o gelince şöyle olucak böyle olucak diye sana söylemedilermi?
yada sen sormadınmı?
[/QUOTE=

Dediler o gelince ben gonderilcem. Ama benim paraya ihtiyacım var. Yasim 19 daha. Programda bi skntı yok evdeki bilgisayarada yukledim programi. Calisabilirm o sekilde. Ama korktum iste. Bide bana ogreten kisi hamileydi cok fazla yoruluyodun inan sapir sapir terler akiyodu bisey olucak diye korktum. Yormak istemedim onuda

bence güzel bir fırsatı tepmişsin.adamlar sana güvenmiş böyle bir işi veriyorken sen niye kendine güvenmiyorsun ki :KK43:

Cunku banka hesaplarindan anlamiyorum. :( Para hesabini bilmiyorum. Mukemml bi frsaattiki allah o kadindan bin kez razi olsun. Bebegini saglikli shatli alsn kucagina. Bana on muhsebenn temelini ogretti. Benm zorlandgm isyerin isi olan kisimdi :(

yani canım istedikten sonra üstesinden gelinmeyecek yoktur diye düşünüyorum

birde bu işleri yapanlarda senin gibiler

ama vardır bi hayır üzülme artık

Inanki cok haklisin dogru soyluyosun. Yapilmiycak is yok ama korktum iste. 19 ysndaym ve bu iste hic bi tecrubem yok. Basimda durcak sorabilcgm kimsede olmuycak. Ve 0 hata. Insaniz sonucta 0 hata nasil olsun hemde ilk ogrenirken :(

Şimdi size şöyle anlatıyım hanımlar. Ticaret Lisesi mezunuyum, muhasebe okudum. Fakat muhasebeden anlamadıgım ıcın mezun olunca o ıse yönelmedım. Staj gördügüm zamandada o kadar cok ıyı yetiştirilmedim. Bi çağrı merkezınde 6 ay calıstıktan sonra sevemedım sıkıldım bunaldım sürekli insanlarla konusmaktan, uğraşmaktan, çıktım.Ben tam 6-7 aydır işsizdim. İlk zamanlar iş aramıyodum taki artık evde bunaldıgımı hıssedene kadar. Mayıs gıbı ıs aramaya basladım ama malesef istedigim gibi yerler, insanlar hıc karsıma cıkmadı. agustosun 12 kadar devam etti. 13 bı ıs buldum tamda ıstedıgım gıbı yerı cok guzel, ınsanları çok ıyı, (maaşallah diyım cidden cok sevdım hepsini). Hafta sonu yok olsada cokta sorun degıl ortamı ısı sevdıkten sonra. Burda sekreter olarak basladım. Ama benı ön muhasebeye almak istediler. İlk bas tamam dedım yapabılırım. Logo go diye bı program var bu prgramı ögrettıler. Ee ögrendım hemde 2 gunde çözdüm programı. Kasa hesabı kontrolü, carı hesap, cek senet, fatura kesıp ısleme,stok bunların hepsini ogrendım hemde 1 hafta gıbı kısa bı sürede. Ama bana oyle bısey çıkardılarkı ısın ıcınden cıkamadım. Nerdeyse ülkedeki tüm bankalarla calısıyolar. Para transferlerı bankalara gıtmeler büyük büyük işler. Bunu duyunca onuda anladım ama yapamazdım cünkü hata yapabılırdım para hesabından hıc anlamam Gözüm korktu basımdada kımse olmuycaktı. Ön muhasebecımız dogum iznine cıkıcaktı. Sadece o donene kadar onun yerıne bakıcaktım. Ama baskı vardı üstümde asla hata olmuycak. Hemen ögrenilcek. Çok korktum vazgectım. Ayagıma gelen fırsatı teptım resmen cok üzgünüm :KK43: Suankı ısımı kaybetme tehlıkemde vardı oraya gecseydım. Ben onun yerıne cıkınca benım yerımede bırını alıcaklardı dogal olarak. O gelınce ben napıcaktım ? :KK43: Nolur kızlar bı yardım edın yanlısmı yaptım :KK43:

özgüvensiz olduğunuzu göstermişsiniz bence. insanlar size güvenip daha iyi bir pozisyon öneriyor ve siz bundan kaçmışsınız.

Haklısın hep benim salaklıgım kendi kendimi müths korkutuyorum. Ya nie ben boyleyim ya :( ogrensem catliycam sanki, la ogrende nolucaksa olsun dimi. Ama yok ille ben yapamiycam die kendi kendimi yemem lazim. Kadin yine saolsun arada gosterrm anlamadigin yerleri sorabilirsn ddi bu sekildede belki kavrarrim olayi. Isin icine gircegim zaman bsyler bilio olurum en azndan

özgüvensiz olduğunuzu göstermişsiniz bence. insanlar size güvenip daha iyi bir pozisyon öneriyor ve siz bundan kaçmışsınız.

Haklısın nediyebilirimki :( finansman isleri sonucunda onlar die korktm sanirim. Ama simdiki isimide seviyorum. Rahatim kpss ye hzrlanabiliorum cunku etrfmda hic ss yok telfn cok nadir calio. Bende boyllkle ders.calisabiliorm

Bir muhasebeciyim ben ve dogru karar vermisşin.

Muhasebe temel gerektiren ve birikim isteyen bir meslektir.

Yaptıgın yanlışın sana nasıl dönecegini bilmiyorsun..

Banka hataları tolore edilebilir hatalardır ama basında birilerinin yine de olması lazımdı..

Ama
Bir muhasebeciyim ben ve dogru karar vermisşin.

Muhasebe temel gerektiren ve birikim isteyen bir meslektir.

Yaptıgın yanlışın sana nasıl dönecegini bilmiyorsun..

Banka hataları tolore edilebilir hatalardır ama basında birilerinin yine de olması lazımdı..

Dimi ya cok teskkr ederim. Bende bu yuzden cok terddutte kalmstim. Yani basimda biri olsa bu boyle olcak bu soyle olcak die en azndan bi sure gosterse, o zaman olurdu ama tek basima nasil yapicaktim :( Yinede baya biseyler ogretti genel mubasebe degil sonucta on muhasebe, on mhsebyle ilgili olan herseyi anlatti cok sukur anladm bnde. Ama digerleri cok skntıydi benim icin..
Cok saol ya valla icimi rahatlattin.

Sende ön muhasebecimisin ?

Söylediğin işler çok zor değil canım, bizzat ben de muhasebenin içindeyim, çok daha büyük sorumluluklarım var, işini dikkatli bir şekilde yaptıktan sonra korkmana gerek yok, muhasebede zaten her ay aynı işlemler yapılıyor, kaldı ki sen ön muhasebede olacakmışsın, asıl muhasebeyi yapan kişi senin yaptığın işleri kontrol edecek zaten. Kendine güven, güvenmezsen hiç bir işte başarılı olamazsın. Çok basit bir olay anlatayım sana, bir arkadaşımın düğünü için elbise diktiriyordum, terzi ile muhabbet ediyoruz o prova alıyor işimi sordu, ben de söyledim, o da eskiden muhasebede çalışmış, ama dedi geceleri bile uyuyamıyordum sürekli bir şeyleri unuttum sanıyordum, uykularım kaçıyordu dedi. Şimdi çok rahatım ama bu iş çok rahat dedi, gülüştük geçti, elbiseyi almaya gittim, son kez giyeyim dedim, giydim elbisem kırmızıydı, tam ön kısmında siyah kocaman bir leke, bu ne dedim, ya dedi ütüden yeni çıktı, su bu kurur birazdan, su değil filan dedim yok dediler su birazdan kurur, yeniden ütü basmayalım parlamasın. İyi dedim, akşam eve gittim, annem giy de bakalım elbiseni dedi, elbiseyi bir giydim, üstünde kocaman siyah leke duruyor, aynen benim dediğim gibi su filan değil. Ertesi gün yola çıkıyorum bir de zaman yok, aradım terziyi, nasıl özür diliyor, annemle gece yarısına kadar uğraştık, daha hiç giymediğim elbisemi elde yıkadı annem, çıkmadı leke, ben ağlaya ağlaya helak oldum, en sonunda leke çıkarıcı döktük riske atıp, halloldu bir şekilde. Ama ben bir daha önünden bile geçmedim o terzinin. Yani demem o ki ne iş yaptığın önemli değil, yeter ki sen işini düzgün yap, evet riskli bir iş, külfeti çok, ama işsiz gezip, evde bunalımlara sürüklenmek istemiyorsan, biraz taşın altına elini sokacaksın...

Ama

Dimi ya cok teskkr ederim. Bende bu yuzden cok terddutte kalmstim. Yani basimda biri olsa bu boyle olcak bu soyle olcak die en azndan bi sure gosterse, o zaman olurdu ama tek basima nasil yapicaktim :KK43: Yinede baya biseyler ogretti genel mubasebe degil sonucta on muhasebe, on mhsebyle ilgili olan herseyi anlatti cok sukur anladm bnde. Ama digerleri cok skntıydi benim icin..
Cok saol ya valla icimi rahatlattin.

Sende ön muhasebecimisin ?
canım ben genel muhasebeye de bakıyorum işletme mezunuyum..

Ön muhasebe evet kolaydır ama işi ezbere yapmak başkadır mantıga dayalı yapmak baskadır

dediğim gibi banka hataları tolore edilebilir ama hepsi degil eft hatalarında yaşayacagın sıkıntı tüm gününü mahvedebilir ve üstelik ülkeler arası banka eftleri de yapıyormuşsun döviz işlemlerinde yapılan bir hatanın geri dönüşü birkaç günü bulabiliyor o sebeble dikkat dagınıklıgında patronlarının hem tribini hem de sorumlulugun verdigi agırlıkla kendini heba ederdin..

çek ödemelerinde bir bankanın bazen birden başka alt hesabı olabiliyor ve genelde çek hangi hesaba aitse o hesapta çekin karşılıgı olan paranın bulunması gerekiyor sen gidip aynı hesabın alt hesabı olan başka bir vadesiz hesapta bulundurursan parayı o çek ödenmedigi için banka tarafından karşılıksız çek diye yazılır ve şirket olarak cari konumda eksiye düşersin..Tedarikçi firmalarınız sizin cari durumunuzu sorgulattıgında ödenmemiş çeklerinizi bilebilir ve sizinle ödeme konusunda anlaşamayacagınızı düşünüp ticaret yapmayı reddebilir...Yani bazen bazı hataların telafisi maalesef olmayabiliyor..

Bir işin sorumlulugunu alabilmek için önce tecrübe lazım kızlar..Tecrübe edinip tamam dedigin an o işin yükünü sırtlandıgında sorumluluk başlamış olur...İş bilinci önemlidir..

Ön muhasebe evet kolaydır ama işi ezbere yapmak başkadır mantıga dayalı yapmak baskadır

dediğim gibi banka hataları tolore edilebilir ama hepsi degil eft hatalarında yaşayacagın sıkıntı tüm gününü mahvedebilir ve üstelik ülkeler arası banka eftleri de yapıyormuşsun döviz işlemlerinde yapılan bir hatanın geri dönüşü birkaç günü bulabiliyor o sebeble dikkat dagınıklıgında patronlarının hem tribini hem de sorumlulugun verdigi agırlıkla kendini heba ederdin..

çek ödemelerinde bir bankanın bazen birden başka alt hesabı olabiliyor ve genelde çek hangi hesaba aitse o hesapta çekin karşılıgı olan paranın bulunması gerekiyor sen gidip aynı hesabın alt hesabı olan başka bir vadesiz hesapta bulundurursan parayı o çek ödenmedigi için banka tarafından karşılıksız çek diye yazılır ve şirket olarak cari konumda eksiye düşersin..Tedarikçi firmalarınız sizin cari durumunuzu sorgulattıgında ödenmemiş çeklerinizi bilebilir ve sizinle ödeme konusunda anlaşamayacagınızı düşünüp ticaret yapmayı reddebilir...Yani bazen bazı hataların telafisi maalesef olmayabiliyor..

Bir işin sorumlulugunu alabilmek için önce tecrübe lazım kızlar..Tecrübe edinip tamam dedigin an o işin yükünü sırtlandıgında sorumluluk başlamış olur...İş bilinci önemlidir..

Evet sn cok haklisin. Dogru soyluyosun bi isi tam bilmeden o ise girmek hata. Bide acikcasi ben muhasebeyi sevmiyorum. Yani hesap islerinden hoslanmiyorum. Ama ogrenseydm tamamen tabiki benim icin mukemmel olurdu. Ama suanki iside kaybedebilirdim. Ki kaybedicektim once biraz birikim yapiyim diyorum :(

haklisin biraz once bi arkadasa daha soyledim isi severek yapmakta cok onemli. Simdi hic sevmedigim bi isi yapmak ne biliyim aslinda hepinizin dusuncesi cok mantikli cok dogru

Back